Τι φέρνει ο Λεμονής στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια

Μετρ της ψυχολογίας ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος επιστρέφει στον κόκκινο πάγκο με στόχο να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ. Με ποιους από την τωρινή ομάδα είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ / SUPERLEAGUE / OLYMPIAKOS-PANIONIOS
lemonis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εποχή Λεμονή αναμένεται να έχουμε στον Ολυμπιακό από την Πέμπτη (23/3), μιας και ο Ρεμί Γκαρντ δεν ήταν “ζεστός” στο να καθίσει τώρα στον κόκκινο πάγκο.

Ο 57χρονος τεχνικός λοιπόν θα επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του, θα βρεθεί στην άκρη του ερυθρόλευκου πάγκου για τρίτη φορά(οι άλλες δύο ήταν το 2000-02 και 2006-08)και σίγουρα θα έχει αρκετή δουλειά να κάνει ενόψει των αγώνων που ακολουθούν μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Πέντε ματς πρωταθλήματος με τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Κέρκυρα, Λιβαδειά και Αγρίνιο, αλλά και δύο ζόρικα εντός έδρας παιχνίδια με Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα. Σε αυτά προσθέστε τα δύο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και την προοπτική του τελικού.

Τι θα προσπαθήσει να φέρει ο Λεμονής στα κόκκινα αποδυτήρια; Πρώτα απ' όλα να “φτιάξει” την ψυχολογία των παικτών του. Άλλωστε, έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι μετρ στον συγκεκριμένο τομέα. Απλώς, η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες θητείες του, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι περισσότεροι πλέον στην ομάδα είναι ξένοι και όχι τόσοι πολλοί Έλληνες.

Είναι ένας άνθρωπος που μιλάει αρκετά στους παίκτες του και ειδικά στους ξένους για να τους εξηγήσει τι σημαίνει Ολυμπιακός. Από την πρώτη κιόλας στιγμή θα αρχίσει τα τετ α τετ με τους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να τους εξηγήσει τι σημασία έχει για τον σύλλογο η κατάκτηση του νταμπλ.

Από αγωνιστικής άποψης σίγουρα δεν προλαβαίνει να αλλάξει και πολλά πράγματα. Βλέπετε, θα παραλάβει στα χέρια του μία ομάδα... ξεζουμισμένη, αλλά και μία ομάδα που ολόκληρη τη χρονιά δεν είχε ένα σοβαρό επιθετικό πλάνο. Θα κοιτάξει τουλάχιστον να βελτιώσει κάποιους τομείς, όπως π.χ. τις κομπίνες στα φάουλ και τα κόρνερ που ήταν... μανούλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν “στρατιώτη” του Ολυμπιακού που καθημερινά θα δουλεύει σαν σκυλί στο προπονητικό κέντρο για να φέρει εις πέρας την αποστολή που θα του ανατεθεί.

Το βασικό πάντως είναι ότι θα επιχειρήσει να “χτυπήσει” στον ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών. Θα προσπαθήσει να τους “φτιάξει”, να τους τονώσει το ηθικό και ειδικά πριν από τους ημιτελικούς Κυπέλλου με την ΑΕΚ...

Απ' όλους όσους θα συναντήσει στο Ρέντη, έχει συνυπάρξει στο παρελθόν με τους Σάββα Θεοδωρίδη, Κούλη Δουρέκα, Αλέκο Ράντο (γυμναστή τερματοφυλάκων), Χρήστο Μουρίκη (γυμναστή), Άρη Χελιουδάκη (μασέρ), Νίκο Λυκουρέση (φυσιοθεραπευτή), Μαρία Λυκομήτρου (εργοφυσιολόγο-διατροφολόγο), Δημήτρη Καραπιπέρη (φροντιστή), ενώ είχε ποδοσφαιριστή τον Κριστιάν Καρεμπέ στην πρώτη του θητεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK