Είπε «ναι» με λιγότερα ο Τσιγκρίνσκι, αλλά...

Τα... προφητικά λόγια του Τσιγκρίνσκι στο Contra.gr (σ.σ. Ιησούς το παρατσούκλι του, αλίμονο...) βρίσκονται μισό βήμα πριν να γίνουν πραγματικότητα. Ο Ντίμα ήθελε ΑΕΚ, οι "κιτρινόμαυροι" προσπέρασαν κάθε εμπόδιο για να καταφέρει ο Ουκρανός να κατακτήσει τον πιο ιδιαίτερο τίτλο της καριέρας του.

ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι "απαιτούσε" ένα νέο συμβόλαιο στην ΑΕΚ, όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στο Κίελτσε το περασμένο καλοκαίρι. Η απάντηση του Ουκρανού ήρθε όταν τον ρώτησαν γιατί αρνήθηκε να υπογράψει με την Ένωση μετά από τον τραυματισμό του και η διοίκηση Μελισσανίδη ήθελε να τον τονώσει ψυχολογικά (σ.σ. όπως συνέβη με τον Μάνταλο) μ' ένα καλό deal.

Οι μήνες περνούσαν και όσο η ΑΕΚ έδινε στα ίσα τη "μάχη" του τίτλου και διακρινόταν στην Ευρώπη, αλλά τόσο ο Τσιγκρίνσκι αύξανε το δικαίωμά του να ζητήσει νέο συμβόλαιο από την ομάδα του Χιμένεθ!

Πράγματι, οι δύο πλευρές έπειτα από συζητήσεις επί συζητήσεων ξεπέρασαν τα μεταξύ τους εμπόδια και στις 19:00 την 30η Μαρτίου έπεσαν οι υπογραφές για την "παντοτινή" παραμονή του Ντίμα στην Ένωση.

Χρειάστηκε να παρέμβει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης την ώρα των διαπραγματεύσεων με τηλεφώνημα... ντόπα: "Εγώ θα σου ευχηθώ να μείνεις για πάντα στη δική μας οικογένεια!" και το στόρι ολοκληρώθηκε με happy end. Άλλωστε, ο "Τίγρης" τους παίκτες που γουστάρει ξέρει πώς να τους "φτιάχνει".

Το μήνυμα σαφές από τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ. Άλλο τόσο σαφές έγινε και με το συμβόλαιο που προσέφεραν οι "κιτρινόμαυροι" στον πρώην αμυντικό της Μπαρτσελόνα, καθώς αύξησαν τις συνολικές αποδοχές του από τις 350.000 ευρώ, κοντά στις 400.000 ευρώ, ενώ μπήκε και το συν ένα στα δύο χρόνια που ήθελε ο agent Πάνκοφ για να κλείσει η συμφωνία. Σε ό,τι αφορά το πάγιο από τις 380.000 έπεσε στις 350, αλλά με τα προβλεπόμενα μπόνους το συνολικό ποσό μπορεί να ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ ετησίως.

Κι όλα αυτά, ενώ οι δύο πλευρές ευχόντουσαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Στην ΑΕΚ θέλουν τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης δεν έκρυψε ποτέ πόσο έχει δεθεί με την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να βγάλει πόσο ποιοτικός, πόσο ηγέτης μπορεί να γίνει όταν βρίσκεται στις καλές του μέρες.

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν βέβαια αυτό που είχε πει στο Contra.gr μετά το 2-1 στο "Καραϊσκάκης" (σ.σ. με δικό του γκολ άρχισε η μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ), περί τίτλων που έχει κατακτήσει στην Ουκρανία και δεν θυμάται, αλλά αυτόν που θα κατακτήσει με το δικέφαλο στο στήθος δεν θα τον ξεχάσει ποτέ:

"Δεν θυμάμαι πόσα πρωταθλήματα έχω κατακτήσει (γέλια), αλλά αν καταφέρω να πάρω ένα με την ΑΕΚ θα είναι τοπ (!!!) γιατί παίζουμε σε δύσκολες συνθήκες και πραγματικά το λέω θα είναι σπέσιαλ.

Δεν έχει καμία σχέση πώς παίζαμε στην Ουκρανία με την Σαχτάρ και παίρναμε τους τίτλους. Αν έρθει με την ΑΕΚ θα είναι μοναδικό! Όπως είπα όμως και πριν όλα στην ώρα τους..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK