Τιμή και δόξα

Σε πολύ φορτισμένο κλίμα τελέστηκε το Σάββατο το πρωί το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για τους 21 νεκρούς της Θύρας 7 καθώς την Κυριακή συμπληρώθηκαν23 χρόνια (8/2/1981) από εκείνη τη "μαύρη" μέρα για τον Ολυμπιακό και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Για μία ακόμη χρονιά τη μνήμη των θυμάτων τίμησαν με την παρουσία τους οι διοίκησεις και οι αθλητές της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι γονείς των θυμάτων, πολιτικοί αλλά και εκατοντάδες φίλαθλοι του συλλόγου

Τιμή και δόξα
Μπορεί να πέρασαν 23 χρόνια από το τραγικό συμβάν της 8ης Φεβρουαρίου του 1981 αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η μνήμη των παιδιών αυτών που έδωσαν την ζωή τους για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, έχει ξεχαστεί.

Το Σάββατο το πρωί, στο μνημείο "Θυμάτων θύρας 7", δίπλα από το υπο ανέγερση στάδιο Καραισκάκη, τελέστηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο για να τιμηθεί η μνήμη των 21 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους εκείνη την αποφράδα μέρα.

Κατά την τελετή, ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη και β αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Πέτρος Κόκκαλης, ανακοίνωσε πως με κοινή απόφαση που πήρε η διοίκηση και ο σύνδεσμος οργανωμένων φιλάθλων του συλλόγου, "Θύρα 7", καθιερώνεται αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κόκκαλης είπε χαρακτηριστικά στη σύντομη ομιλία του: " Η σημερινή είναι η πιο δύσκολη μέρα του χρόνου. Οι φωνές τους θ' αντηχούν στα μπετόν του νέου Καραϊσκάκη. Για πρώτη και τελευταία φορά στο φετινό μνημόσυνο "έσπασαν" το λεπτό σιγής μας τα τρυπάνια από τους εργάτες που δουλεύουν σκληρά για να παραδοθεί έτοιμο το Καραϊσκάκη σε λίγους μήνες. Τα παιδιά αυτά θα έχουν τη δική τους θέση στο σπίτι μας. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι σε θέση σήμερα να ανακοινώσω την απόφαση που πήραμε από κοινού η διοίκηση και η θύρα 7 για την καθιέρωση πανελλήνιας αιμοδοσίας στη μνήμη των 21 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στη Θύρα 7 το 1981. Θα κάνουμε πιο ελαφρύ τον πόνο ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη".

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κ .Τουμανίδου η οποία τόνισε: " Εμείς αυτό που θέλουμε από τους παίκτες και τον Ολυμπιακό είναι να νικάει και να πέρνει πρωταθλήματα, για να ικανοποιούνται οι 21 ψυχές των δικών μας ανθρώπων. Οι παίκτες με τους τίτλους που πήραν έδωσαν κουράγιο και στον πρόεδρο τον Σωκράτη Κόκκαλη για να διαπραγματευτεί και να επιτύχει την ανέγερση του νέου Καραϊσκάκη. Η δημιουργία του γηπέδου είναι μια μικρή λύτρωση στον μεγάλο πόνο που νιώθουμε".

Για λίγο μίλησαν η κ. Κανελλοπούλου η οποία επίσης έχασε το παιδί της εκείνη την αποφράδα ημέρα, ο κ. Παναγιώτου ο γιος του οποίου έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο πρόεδρος της ΠΕΦΑ, Κώστας Μπαρμπής και κατόπιν ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Σωκράτη Κόκκαλη και τους κ.κ. Αγραπίδη, Μαντούβαλο, Αλεξόπουλο (εκ μέρους του Νομάρχη Πειραιά).

Μεταξύ άλλων υπήρχαν στεφάνια από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη, τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Λούβαρη, την ΠΑΕ και την ΚΑΕ Ολυμπιακός, τους ποδοσφαιριστές (υπήρχαν και ξεχωριστά από τους Γεωργάτο, Ελευθερόπουλο, o oποίος μαζί με τον Λάμπρο Χούτο ήταν οι μοναδικοί από τους παίκτες που δεν παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο) τον Ολέγκ Προτάσοφ, τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Λιάνη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, τον πρόεδρο, Θανάση Κανελλόπουλο και τον γ.γ.της ΕΠΑΕ, Μπάμπη Παυλόπουλο, τον Δήμο και τη Νομαρχία Πειραιά, την ΠΑΕ ΑΕΚ, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τη Λόλα Νταϊφά, τους πολιτικούς Μαντούβαλο, Φασούλα, Καρύδη, τις "ερυθρόλευκες αμαζόνες", τη Θύρα 7 Ηρακλείου Κρήτης, Ηλιούπολης, Πάτμου, Νυρεμβέργης και τον σύνδεσμο βετεράνων. Παρών ήταν και ο υφυπουργός εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος

News 24/7

24MEDIA NETWORK