Τίτλοι Τέλους για τους Πρωταθλητές...

Η Εθνική μας ομάδα γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Δανία και ουσιαστικά έμεινε εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, σηματοδοτώντας παράλληλα το κλείσιμο ενός επιτυχημένου κύκλου.

Τίτλοι Τέλους για τους Πρωταθλητές...

Η εθνική Ελλάδος ηττήθηκε με 1-0 στη Κοπεγχάγη από την αντίστοιχη της Δανίας και αν οι Τούρκοι δεν χάσουν στα Τίρανα και οι Δανοί δεν παραχωρήσουν τουλάχιστον ισοπαλία στο Αλμάτι τη Τετάρτη, αποχαιρετά τις ελπίδες συμμετοχής στα μπαράζ πρόκρισης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα... παιδικό γκολ του Μίκαελ Γκράβγκααρντ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους χώρισε τις δύο ομάδες, με τους διεθνείς του Ότο Ρεχάγκελ να μη μπορούν στη συνέχεια να απαιτήσουν την ισοφάριση.

Ο Γερμανός εκλέκτορας άφησε εκτός αποστολής τους προερχόμενους από τραυματισμό (Δέλλα, Φύσσα, Χαριστέα) και στην ενδεκάδα εμπιστεύτηκε τον Μιχάλη Καψή για το αριστερό άκρο, τον Κώστα Κατσουράνη δίπλα στον Σωτήρη Κυργιάκο και τον Νίκο Λυμπερόπουλο παρτενέρ του Ζήση Βρύζα στη γραμμή κρούσης.
Από την άλλη, ο Μόρτεν Όλσεν είδε ότι ο Τόμας Χέλβεγκ δε μπορούσε να προσφέρει και προτίμησε τους Γένσεν, Γκράβγκααρντ, Νίλσεν και Πρίσκε (από τα αριστερά στα δεξιά) στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ο Κλάους Γένσεν είχε στα νώτα του τους Πούλσεν – Γκράβεσεν, ενώ η επιθετική τριάδα ήταν η γνωστή, αυτή των Ρόμενταλ, Γιόργκενσεν, Τόμασον.

Μόλις στο πρώτο λεπτό, η ελληνική ομάδα έχασε την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ αλλά ο Γιαννακόπουλος καθυστέρησε όσο χρειαζόταν για να γλιτώσει με το σώμα του ο Σόρενσεν, μετά από δυνατό γέμισμα του Σεϊταρίδη. Παρά την αρχική ανησυχία, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ανέλαβαν τα ηνία, δίχως πάντως να μπαίνουν με τη μπάλα στα πόδια στη περιοχή του Νικοπολίδη.

Ο Ντένις Ρόμενταλ ανάγκασε τον Αρτινό πορτιέρο σε καίρια επέμβαση στο 7’ μετά από μακρινό σουτ αλλά στη συνέχεια, αν και οι μέσοι μας παρουσίαζαν... αρρυθμίες, οι προσπάθειες των Δανών σταματούσαν στους πολύ καλούς Κατσουράνη – Κυργιάκο.

Επειδή όμως το επιτελικό κομμάτι είναι μία άλλη ιστορία, η Ελλάδα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της. Ο Βρύζας κρατούσε τη μπάλα όσο και όποτε χρειαζόταν αλλά πότε ο Λυμπερόπουλος ήταν πολλά μέτρα πίσω και πότε οι Γιαννακόπουλος – Καραγκούνης δεν προλάβαιναν να δώσουν τις απαραίτητες βοήθειες. Ένα σουτ με το αριστερό από τον Σεϊταρίδη στο τέταρτο δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες έννοιες για τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έπονταν σε ό,τι αφορά στον ρυθμό της αναμέτρησης αλλά οι δυσκολίες στα μετόπισθεν ήταν ελεγχόμενες, μέχρι το 40ο λεπτό, όταν και δέχθηκαν ένα "φθηνό" γκολ. Ο Κώστας Κατσουράνης πέταξε τη μπάλα κόρνερ έχοντας στη πλάτη του τον Γιάν Νταλ Τόμασον, αν και ο Νικοπολίδης θα μπορούσε να μπλοκάρει. Ο Τόμας Γκράβεσεν το εκτέλεσε από τα αριστερά, ο Μίκαελ Γκράβγκααρντ πήδηξε μόνος του στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα ελληνικά δίχτυα. Οι Βρύζας – Λυμπερόπουλος ουδέποτε ακολούθησαν στον αέρα τον στόπερ της Κοπεγχάγης, ενώ και ο Νικοπολίδης "κόλλησε" στο έδαφος.
Η ουσία είναι πως οι Δανοί πήραν το προβάδισμα και πλέον έμεναν 45 λεπτά για τη μεγάλη ανατροπή.

Η επανάληψη άρχισε με τον Ρεχάγκελ να βγάζει από το παιχνίδι για να περάσει στη θέση του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι Δανοί έδειξαν ευχαριστημένοι με το να κυκλοφορούν τη μπάλα στα άκρα και όποτε χρειάζεται να δίνουν χώρο. Προκειμένου ο Γερμανός ομοσπονδιακός να τακτοποιήσει τα πράγματα στη μεσαία γραμμή, εμπιστεύτηκε τον Παντελή Καφέ, αντί του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Ο μέσος του Ολυμπιακού, βρέθηκε σε θέση βολής στο 71ο λεπτό αλλά το σουτ από πολύ πλάγια δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Προηγουμένως, ο Κυργιάκος είχε αποσωβήσει τον κίνδυνο σε μία αντεπίθεση των Δανών, αφού πλέον το παιχνίδι είχε "ανοίξει".

Οι Δανοί όμως κρατούσαν μάλλον άνετα το προβάδισμα. Αρκετοί από τους διεθνείς μας έμεναν από δυνάμεις όσο το ματς βάδιζε προς το τέλος του, ενώ η ανάπτυξη παρουσίαζε πάρα πολλά προβλήματα ώστε να καταστήσει "ενεργούς" τους επιθετικούς μας.

Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι τέλους και έτσι η εθνική Ελλάδος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αποχαιρετά τις ελπίδες της για εμπλοκή στα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή αλλιώς, τις εναποθέτει στα πόδια των Αλβανών και αυτά των Καζάκων.
Αν ψάξει κάποιος για διακριθέντες, θα τους βρει πιθανότατα στα πρόσωπα των Κώστα Κατσουράνη και Σωτήρη Κυργιάκου. Διακριτικός σεβασμός στην έδρα από τον Βέλγο ρέφερι Ντε Μπλίκερε, ο οποίος δεν θα είχε απέβαλλε τον Τόμας Γκράβεσεν ακόμη και αν υπήρχε τρίτο ημίχρονο.


Οι συνθέσεις
Δανία: Σόρενσεν, Πρίσκε, Νίκλας Γένσεν, Νίλσεν, Γκράβγκααρντ, Γκράβεσεν, Πούλσεν, Κλάους Γιένσεν (86’ Λάρσεν), Ρόμενταλ (73’ Γκρόνκιερ), Γιόργκενσεν, Τόμασον.
Ελλάδα: Νικοπολίδης, Καψής, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς (46’ Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Λυμπερόπουλος (62’ Καφές), Βρύζας (73’ Γκέκας).

Γκολ: 40’ Γκράβγκααρντ

Διαιτητής: Ντε Μπλίκερε (Βέλγιο)
Κίτρινες κάρτες: Γκράβεσεν – Λυμπερόπουλος, Γιαννακόπουλος (χάνει το επόμενο), Καψής, Κυργιάκος (χάνει το επόμενο), Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης (χάνει το επόμενο)
Κόκκινες κάρτες: -




News 24/7

24MEDIA NETWORK