Τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης απο την Μίλαν

«Στο σημερινό παιχνίδι δείξαμε πνευματικά κουρασμένοι». Τάδε έφη Αλμπέρτο Μαλεζάνι μετά την ήττα-αποκλεισμό από την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Εργοτέλη.

Τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης απο την Μίλαν
« Στο σημερινό παιχνίδι δείξαμε πνευματικά κουρασμένοι». Τάδε έφη Αλμπέρτο Μαλεζάνι μετά την ήττα-αποκλεισμό από την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Εργοτέλη. Η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να ακούστηκε…περίεργη για τα ελληνικά δεδομένα, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τους συμπατριώτες του Ιταλού τεχνικού.

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Στο γεγονός ότι η Μίλαν δημιούργησε ένα ειδικό τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης των ποδοσφαιριστών της προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο άγχος που τους δημιουργούν οι υποχρεώσεις του συλλόγου. Οι παίκτες χωρισμένοι σε γκρουπ των οκτώ θα ξαπλώνουν σε ειδικές καρέκλες, παρακολουθώντας ευχάριστες εικόνες σε μια ειδική οθόνη (όπως αερόστατα στον ουρανό, βάρκες να…αρμενίζουν κτλ) και μετέπειτα θα αναλύουν σε ειδικό ψυχολόγο τις σκέψεις του.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των εικόνων ειδικά ηλεκτρόδια θα τοποθετούνται στο κεφάλι και το σώμα των αθλητών, προκειμένου να καταγράφονται όλες οι αντιδράσεις τους. Η διάρκεια της... ψυχολογικής ανάτασης θα διαρκεί 20 με 30 λεπτά ενώ μέσω των αντιδράσεων θα δημιουργείται το προφίλ του κάθε ποδοσφαιριστή, προκειμένου να γνωρίζουν οι ειδικοί των « ροσονέρι» πως πρέπει να του συμπεριφέρονται όταν εκείνος νιώθει… πεσμένος!

News 24/7

24MEDIA NETWORK