Το 0-0 της Γουλβς κρύβει τη διπλή της ταυτότητα

Η τέταρτη 'λευκή' ισοπαλία της Γουλβς στην εφετινή Premier League δεν ήταν ίδια με τις προηγούμενες. Ο κακός της δαίμονας τη σταμάτησε ξανά.

Ο Ραούλ Χιμένες δεν βρήκε δίχτυα στο εντός έδρας παιχνίδι της Γουλβς με την Μπράιτον
Ο Ραούλ Χιμένες δεν βρήκε δίχτυα στο εντός έδρας παιχνίδι της Γουλβς με την Μπράιτον NICK POTTS/PA VIA AP

Ο λύκος επανήλθε στο εξάγωνο έμβλημα. Το 'τανκ' ξεπέρασε γρήγορα τον τραυματισμό του στον ώμο και προς τέρψιν του Νούνο Εσπίριτο βρήκε θέση στην αποστολή. Ο αγώνας με την Μπράιτον ήταν στο 'Μόλινιου'. Κοινώς οι προϋποθέσεις υπήρχαν προκειμένου η Γουλβς να γρυλίσει ξανά, κάνοντας τρεις τις διαδοχικές νίκες της στην Premier League και ισοβαθμώντας (παρά το ένα παιχνίδι παραπάνω) με την Τσέλσι στην τέταρτη θέση. Εντούτοις τίποτα απ' όλα δεν κατέστη εφικτό να αποσυνδέσει την αντίπαλο του Ολυμπιακού από το 'αντιτουριστικό' 0-0 με την 15η Μπράιτον, πέντε ημέρες πριν από το πρώτο ραντεβού τους στο Φάληρο, για τους 16 του Europa League.

Ο Πορτογάλος προπονητής είτε δεν διέθετε πειστικές εξηγήσεις είτε δεν ήθελε να χρεώσει ευθύνες. Αρκέστηκε στο "γνωρίζαμε τους αντιπάλους μας, γνωρίζαμε ότι θα ήταν κάπως έτσι. Θα έπρεπε όμως να είμαστε καλύτεροι. Δεν ανταποκριθήκαμε καλά, τουλάχιστον όχι όπως θέλαμε". Παρεμπιπτόντως για την Γουλβς αυτό ήταν το 47ο παιχνίδι από την αρχή της χρονιάς, ήδη ένα περισσότερο από πέρυσι, τη στιγμή που σ' όλο το Νησί μονάχα οι Πόρτσμουθ και Όξφορντ της League One έχουν δώσει παραπάνω.

Ενδεχομένως επηρέασε, ίσως όχι. Η ουσία ήταν πως η παράδοση που ήθελε τους 'λύκους' να μην κερδίζουν την αντίπαλό τους σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας διευρύνθηκε (0-3-7). Ο Νούνο Εσπίριτο δεν στάθηκε ούτε στο ένα ούτε στο άλλο. Το ιδεατό για τον ίδιο θα ήταν "να μεταφέρουμε την μπάλα πιο γρήγορα", διότι "η Μπράιτον είναι μια οργανωμένη ομάδα με καλή κατοχή, στην οποία δεν προκαλέσαμε ανισορροπία πολλές φορές".

Πώς ο Πορτογάλος επιχείρησε ν' αντιστρέψει την εικόνα της ομάδας του; Μετατρέποντας το αρχικό 3-5-2 σε 3-4-3. Άλλαξε στο 64' τον Ρούμπεν Νέβες με τον Ανταμά Τραορέ και έψαξε με τον Ντάνιελ Ποντένσε αντί του Ντιόγκο Ζότα (που έπαιζε εξ αρχής στο πλευρό του Μεξικανού Χιμένες) να προκαλέσει περισσότερα ρήγματα με διαρκή κίνηση στους κενούς χώρους. "Ο Ανταμά βοήθησε την ομάδα και ο Ντάνιελ μπήκε καλά, αλλά δεν δημιουργήσαμε τόσες πολλές καταστάσεις", επέμεινε ο Εσπίριτο, συμπληρώνοντας ότι "πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, να το αναλύσουμε και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι, καθώς την Πέμπτη έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας".

Ο Τραορέ πρόλαβε στα λεπτά που αγωνίστηκε να μετρήσει τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες από κάθε άλλον, επιβεβαιώνοντας ότι το ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα που κουβαλά δεν εμποδίζει την ευελιξία του στο γήπεδο. Κάθε άλλο. Πλησίασε μάλιστα τον εφετινό μέσο όρο του, τις 5.2 ανά συμμετοχή!

Αποτελεί πάντως μια τραχιά πραγματικότητα ότι η Γουλβς είχε την πιο αντιπαραγωγική βραδιά της στη σεζόν. Ήταν μεν το τέταρτο δικό της 0-0 στο πρωτάθλημα, μόνο που τα τρία προηγούμενα ήταν με τη Λέστερ σε δύο περιπτώσεις και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που διεκδικούν την έξοδό τους στο Champions League και όχι απέναντι σε ομάδα της ουράς. Επίσης δεν σκόραρε για πέμπτο παιχνίδι εφέτος, αλλά πέρα από τις τέσσερις αυτές 'λευκές' ισοπαλίες είχε ηττηθεί 1-0 στο 'Άνφιλντ', ταλαιπωρώντας αφάνταστα τη σχεδόν άτρωτη Λίβερπουλ.

Μόνο και μόνο από το γεγονός πως η πιο αξιόλογη ευκαιρία της σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Βέλγος Ντεντόνκερ σούταρε άουτ από ευνοϊκή θέση, γίνεται ευκόλως κατανοητό πως η απόδοση των 'λύκων' δεν υπερέβη τη βάση, βαθμολογικά. Ναι μεν άφησαν την μπάλα στους φιλοξενούμενους, ναι μεν είχαν περισσότερες τελικές (11 έναντι 7), αλλά μ' ένα σουτ στην εστία, απέτυχαν στην προ της σέντρας αποστολή τους. Ο σπεσιαλίστας Ραούλ Χιμένες των 13 γκολ δεν απεγκλωβίστηκε και έγινε ξανά γήινος και ούτε καν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ευχέρεια μιας ομάδας που έχει πετύχει 12 (από τα 41) γκολ της στο τελευταίο τέταρτο κάθε αγώνα, κατέχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση της λίγκας, πίσω από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Η Mirror έγραψε για μια Γουλβς αργή, υποτονική και χωρίς επιθετικότητα που δεν απείλησε καθόλου και υπέστη βαθμολογικό πλήγμα. Ταυτόχρονα βέβαια κράτησε ανέπαφη την εστία της για όγδοο παιχνίδι, απόδειξη της ικανότητας των 'λύκων' ν' αμύνονται αποτελεσματικά μ' έναν διεθνή γκολκίπερ (Πατρίσιο), τρεις στόπερ και τους πλάγιους μπακ-χαφ να συνεισφέρουν. Είτε μ' αυτήν είτε με την άλλη Γουλβς ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να είναι αγωνιστικά και πνευματικά έτοιμος για ν' αντιμετωπίσει ένα μείγμα ποδοσφαιριστών με δύναμη, σπιρτάδα, κλάση και αποτελεσματικότητα.

***

Σε ποια χώρα θα καταλήξει το Europa League; Ισπανία ή Γερμανία; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:



News 24/7

24MEDIA NETWORK