Το contra.gr στη Βαρσοβία (photos)

Στη χιονισμένη Βαρσοβία όπου η θερμοκρασία αγγίζει τους -5 βαθμούς η Εθνική Ελλάδος θα μάθει την Κυριακή (13:00) τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Euro 2012. Ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος βρίσκεται στην Πολωνία και μεταφέρει το κλίμα πριν την κλήρωση (photos).

Το contra.gr στη Βαρσοβία (photos)
Πλησιάζοντας τη Βαρσοβία από αέρος, η εικόνα είναι ασφαλώς εντυπωσιακή! Το τοπίο είναι κατάλευκο, καθώς τα πάντα είναι σκεπασμένα από χιόνι! Στο αεροδρόμιο «Φρεντερίκ Σοπέν» πάντως (προς τιμήν του σπουδαίου Πολωνού μουσουργού που μάγεψε με τις συνθέσεις του στις αρχές του 19ου αιώνα) που είναι σύγχρονο, λειτουργικό και πεντακάθαρο, όλα λειτουργούν άψογα.

Το ίδιο ισχύει και στην πόλη της Βαρσοβίας, καθώς οι Πολωνοί έχουν φροντίσει να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι, ενώ έχουν ρίξει τόνους αλάτι στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατον να γλιστρήσεις!

Η θερμοκρασία πάντως που είναι στους -5 βαθμούς Κελσίου λειτουργεί αποτρεπτικά για βόλτα στην πόλη, η οποία ωστόσο διαθέτει όλα τα επώνυμα μαγαζιά και αλυσίδες που συναντά κανείς και στις μεγαλουπόλεις της δυτικής Ευρώπης.

Χωρίς διάθεση για βόλτες είναι μάλλον και οι μόνιμοι κάτοικοι, καθώς η κίνηση στο κέντρο της Βαρσοβίας των 2.500.000 και πλέον εκατομμυρίων ψυχών, είναι μάλλον υποτονική για απόγευμα Σαββάτου. Και υποτίθεται ότι είναι πιο συνηθισμένοι από εμάς στο κρύο! Έτσι, η πρόσβαση στο Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστημών, ήταν σχετικά εύκολη.

Το επιβλητικό κτήριο, το ψηλότερο της πόλης και το όγδοο ψηλότερο της Ευρώπης, ξεχωρίζει όπως είναι φυσικό από μακριά. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1952, ολοκληρώθηκε το 1955 και το μεσημέρι της Κυριακής, θα φιλοξενήσει την κλήρωση του Euro 2012, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Η εθνική ως γνωστόν, βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, συνεπώς θα έχει ενδιαφέρον με ποια εκ των ισχυρών χωρών θα κληρωθεί. Ο διαίσθηση του Γιάννη Τοπαλίδη λέει Ολλανδία, του Τάκη Φύσσα Πορτογαλία και ο Σοφοκλής Πιλάβιος επέλεξε όπως πάντα να μην εκφράσει εκτίμηση. Αυτά κατά την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής από την Αθήνα.

Στη Βαρσοβία, συνάντησαν και τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος ήρθε κατευθείαν από Γερμανία, καθώς πριν από λίγες μέρες, βραβεύθηκε από τη Βέρντερ Βρέμης σε ειδική τελετή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK