Το dab του Πογκμπά μπαίνει στα σχολεία και γίνεται... άσκηση στη γεωμετρία!

Μαθητές στην Γαλλία κλήθηκαν -μέσα από το Πυθαγόρειο Θεώρημα- να λύσουν άσκηση που ενέπλεκε τον Πολ Πογκμπά και τον διάσημο dab πανηγυρισμό του (φωτογραφία).

Το dab του Πογκμπά μπαίνει στα σχολεία και γίνεται... άσκηση στη γεωμετρία!

Ο διάσημος εδώ και μερικά χρόνια πανηγυρισμός dab του Πολ Πογκμπά (εμπνευσμένος από χορό της αμερικανικής χιπ-χοπ) έχει φτάσει σε τόσο μεγάλο επίπεδο δημοφιλίας ώστε να μπει ακόμα και σε μαθητικές αίθουσες!

"Υπεύθυνος" ο καθηγητής Κλερ που εργάζεται στο κολέγιο του Ομπερβιγιέ στην Γαλλία, ο οποίος βρήκε έναν εκπληκτικό τρόπο για να τραβήξει το ενδιαφέρον των μαθητών του, εισάγοντας σε ένα μαθηματικό πρόβλημα την εικόνα του Πολ Πογκμπά, που πανηγυρίζει ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσω του χορού dab.

Το dab του Πογκμπά μπαίνει στα σχολεία και γίνεται... άσκηση στη γεωμετρία!

Όσο για την αποστολή των μαθητών; Καλούνταν να αποδείξουν μέσω του Πυθαγόρειου Θεωρήματος την τελειότητα του πανηγυρισμού dab του Πογκμπά. "Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζηλεύει το dab του Πολ Πογκμπά. Προσπαθεί, λοιπόν, να αποδείξει ότι δεν είναι τέλειο. Σύμφωνα με το βιβλίο "Η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του dab", ένα dab είναι τέλειο εάν και μόνο εάν τα τρίγωνα που αποτυπώνονται στην παρακάτω εικόνα είναι ορθογώνια", αναφέρει το πρόβλημα.

Το ερώτημα μάλιστα αυτό το πόσταρε μέσω Twitter ο εν λόγω καθηγητής, με τον ίδιο να δηλώνει: "Ήμουν με φίλους και γελούσαμε όταν σκεφτόμασταν να βάλουμε αυτή την άσκηση. Έκανα το ποστάρισμα στο Twitter επειδή αρκετοί μαθητές χρησιμοποιούν αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και δεν φανταζόμουν ποτέ ότι το μήνυμά μου αυτό θα διαδιδόταν τόσο πολύ".

Πόσο πολύ; Μέχρι και ο Πολ Πογκμπά ενημερώθηκε για αυτό το μαθηματικό πρόβλημα στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος (η εικόνα δείχνει ένα σκίτσο του Πογκμπά να κάνει dab και ξεχωρίζουν τα δύο τρίγωνα που σχηματίζουν τα χέρια με το σώμα και το κεφάλι του, αναζητώντας εάν είναι ορθογώνια) δίνοντάς μάλιστα την έγκρισή του!

News 24/7

24MEDIA NETWORK