Το διατροφικό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στην Ελβετία
Η διατροφή των ποδοσφαιριστών και δη κατά την περίοδο της προετοιμασίας είναι σημαντική. Οπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ομάδες, έτσι και στον Παναθηναϊκό, έχει δοθεί μεγάλο βάρος σε αυτό το θέμα.
Αναλυτικά:
Πρωινό:
Στο πρωινό τους επιλέγουν από τον ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς μπουφέ του ξενοδοχείου, ποικιλία ψωμιών, ομελέτες με περισσότερα ασπράδια, βραστά αυγά, γαλοπούλα, τυρί, μούσλι, γιαούρτι, μέλι, μαρμελάδα, χυμούς, γάλα, φρούτα.
Υπάρχει καθημερινά μία διαφορετική σούπα, σαλάτα από «σάλαντ μπαρ» με διάφορα λαχανικά, τόνο ή σολομό, ποικιλία ψωμιών και επιλογή ζυμαρικών με κόκκινη ή άσπρη σάλτσα (διαφέρει από μέρα σε μέρα).
Για το κυρίως πιάτο υπάρχει στην επιλογή των παικτών φιλέτο, ψαρονέφρι, κοτόπουλο και ψάρι. Από αυτές τις τροφές αντλείται η πρωτεΐνη και ο υδατάνθρακας από ριζότο ή ζυμαρικό.
Για επιδόρπιο ακολουθεί το μεσημέρι μόνο φρούτο, ενώ το βράδυ επιτρέπεται ένα μικρό γλυκό.
Φυσικά το γεύμα διαφέρει πάντα από το δείπνο, αλλά και τα δύο αποτελούνται από τα τρόφιμα που προαναφέραμε.
Απόγευμα:
Ένα σνακ πριν την απογευματινή προπόνηση είναι πάντα απαραίτητο. Συνήθως αποτελείται από γιαούρτι, φρούτα, σαντουϊτσάκια, τσάι, χυμούς κέικ.