Το δίλημμα του Βλάνταν Ίβιτς

Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν έχει καταλήξει ακόμα ποιοι θα ξεκινήσουν στον τελικό στη μεσαία γραμμή. Ποιοι είναι τα φαβορί, ποια η έκπληξη στα χαφ και ποιος παίκτες που έχει το γκολ, μπορεί να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÓÁËÊÅ - ÐÁÏÊ / EUROPA LEAGUE / SCHALKE - PAOK (MOTION TEAM)
ivic MOTIONTEAM

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του κυπέλλου φτάνει στο τέλος της, με το αγωνιστικό τμήμα των ασπρόμαυρων να έχει απόλυτη συγκέντρωση στην ησυχία του Πηλίου. Ο Βλάνταν Ίβιτς έχει ολοκληρώσει τη μελέτη ενόψει του παιχνιδιού και έχει ξεκινήσει τα κατ’ ιδίαν “μαθήματα” στους παίκτες που θα πάρουν φανέλα βασικού, για τα οποία μπορούν να γίνουν υποθέσεις, καθώς τα χαρτιά είναι "κλειστά".

ΤΟ… ΓΝΩΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Η αρχή και το τέλος των συζητήσεων και των σκέψεων του Σέρβου τεχνικού του Δικεφάλου του Βορρά έχει να κάνει με τη μεσαία γραμμή. 4-3-3 με Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάχοφ ή 4-2-3-1 με δυο εκ των τριών προαναφερθέντων και τους Μπίσεσβαρ ή Ουάρντα μπροστά τους; Το μόνο σίγουρο είναι ένα. Ο Ίβιτς, έχει αρκετό δείγμα γραφής για να καταλήξει. Και όταν λέμε δείγμα γραφής, αναφερόμαστε στην στατιστική καταγραφή των αγώνων στους οποίους έχει επιλέξει το κάθε ένα από τα πιθανά σχήματα. Τι του δίνει, που υπερτερεί, που υστερεί, και όλα αυτά σε σχέση και με τον αντίπαλο.

Ο ΣΑΧΟΦ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Αν υπάρχει κάτι που έχει προκύψει από την μελέτη όλων των σχηματισμών που έχει παρατάξει μέσα στην σεζόν, ο παίκτης που έχει τις λιγότερες απουσίες είναι ο Εβγέν Σάχοφ. Ο Ουκρανός είναι και ο πρώτος σκόρερ ανάμεσα σε όλους αυτούς. Τυχαίο; Καθόλου. Ο Ίβιτς βλέπει την ικανότητα του Σάχοφ να πατάει στην αντίπαλη περιοχή, και σε συνδυασμό με το ύψος του, τον προτιμά σχεδόν πάντα. Βέβαια, μπορεί να υστερεί και ταχύτητα από τους Τσίμιροτ και Κάνιας, αλλά στο κάτω - κάτω της γραφής, αν ο Ίβιτς είχε στα χέρια του ένα “οκτάρι” που βγάζει οκτώ γκολ μέσα σε μια σεζόν με ύψος 1,87 και γρήγορο, θα τον ζήλευαν όλοι οι προπονητές στην Ευρώπη...

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ

Ο Αμρ Ουάρντα έχει μέχρι τώρα πάρει φανέλα βασικού σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια από την ημέρα που βρέθηκε στην Τούμπα, όμως η εικόνα του στον δεύτερο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό σε αντιπαράθεση με αυτή του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ τον έχει αφήσει ένα κλικ πιο πίσω από τον Ολλανδό, που “μίλησε” την καλύτερη δυνατή στιγμή.

"ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΞΗΣ"

Ένας ακόμα παίκτης που βγήκε σε προσωπικό επίπεδο νικητής του δεύτερου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό ήταν ο Δημήτρης Πέλκας. Πριν από το παιχνίδι καταστρώθηκε σχέδιο προκειμένου ο βραχύσωμος επιτελικός μέσος να προετοιμαστεί για ειδικό ρόλο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμή ως εσωτερικός επιθετικός, τον οποίο και εκτέλεσε.

ΑΛΛΟ ΠΑΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ KAI ΑΛΛΟ ΤΕΛΙΚΟΣ

Και επειδή οι περισσότερες αναφορές έγιναν σε σχέση με τον δεύτερο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, το παιχνίδι του Σαββάτου δεν έχει σχέση με αυτό της Τούμπας με τους “πράσινους”. Άλλο “πάω για πολλά” και άλλο “πάω για τη νίκη”. Όλα αυτά, μπαίνουν στο… μίξερ του Ίβιτς και θα βγάλουν την ενδεκάδα του τελικού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK