Το τι μπορεί να κάνει ο Τσιμίκας είναι που αρέσει στη Λίβερπουλ

Στη λέξη 'team' δεν υπάρχει 'i'. Όπως είχε πει ο Κόμπι Μπράιαντ 'υπάρχει me'. Ο Κώστας Τσιμίκας με την εξαιρετική του σεζόν -και- σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι έτοιμος να διαβεί την πόρτα της Λίβερπουλ και να δουλέψει με τον Γιούργκεν Κλοπ.

O Kωνσταντίνος Τσιμίκας με τον Αντάμα Τραορέ, στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, για τους '16' του UEFA Europa League (το 1-1 στο 'Γ. Καραϊσκάκης').
O Kωνσταντίνος Τσιμίκας με τον Αντάμα Τραορέ, στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, για τους '16' του UEFA Europa League (το 1-1 στο 'Γ. Καραϊσκάκης'). AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

To World of Football είναι κανάλι στο YouTube που δημιουργήθηκε για να παρουσιάζει τους καλύτερους νέους παίκτες, μεταγραφικούς στόχους και γενικά ό,τι καλό υπάρχει -σε νέα ηλικία- παντού στον πλανήτη. Επικέντρωσε σε περιπτώσεις παικτών που είναι εξαιρετικοί, αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί. O τίτλος κάθε video αφορά τους λόγους που θέλουν μεγάλα clubs τον αθλητή που αφορά η κάθε δουλειά. Να δούμε αυτό του Κώστα Τσιμίκα, το οποίο προστέθηκε στο κανάλι, στις 14 Απριλίου του 2020.

UPDATE: Ολυμπιακός και Λίβερπουλ έχουν έρθει πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία για την μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα, που αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις στους 'κόκκινους' τα επόμενα 24ωρα

Τότε είχε προκύψει για πρώτη φορά η πληροφορία πως ο 24χρονος παίκτης του Ολυμπιακού έχει 'μελετηθεί' από το τμήμα scouting της Λίβερπουλ. Το 'χε αναφέρει ο δημοσιογράφος Νιλ Τζόουνς, στο Goal.com, για να επανέλθει με νέο κείμενο που αφορούσε και τον Τσιμίκα, πριν από λίγες ώρες. Σε αυτό μπορείς να διαβάσεις ότι "στην άμυνα υπάρχει ο Άντι Ρόμπερτσον ως ο μόνος σπεσιαλίστας αριστερός μπακ, ενώ η συμφωνία του Ντέγιαν Λοβρέν με τη Ζενίτ δημιουργήσει κενό στη θέση του σέντερ μπακ. Στη Λίβερπουλ αρέσει ο Τζαμάλ Λιούις της Νόργουϊτς, ενώ είχαν παρακολουθήσει τον Λόιντ Κέλι -της Μπόρνμουθ-, στο παρελθόν. Ο Τσιμίκας του Ολυμπιακού είναι ένας ακόμα που 'χουν μελετήσει οι άνθρωποι της ομάδας, οι οποίοι πιο παλιά ασχολήθηκαν με τον Ράιαν Σεσενιόν (Τότεναμ), Έμερσον Παλμιέρι (Τσέλσι) και Ράφαελ Γκερέρο (Ντόρτμουντ)".

Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν ήταν οι μόνοι που έκαναν τη μελέτη του Τσιμίκα. Υπάρχουν ουκ ολίγες άλλες ευρωπαϊκές ομάδες που ξέρουν τα πάντα για αυτόν. Έως ότου όμως, υπάρξει κάποια που θα θέλει/μπορεί καλύψει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού και να ενδιαφέρει τον παίκτη, θα ήταν προτιμότερο να μην του αλλάζουμε τον προορισμό στα αεροπορικά εισιτήρια, κάθε δυο μέρες -και ναι, αυτό είναι αιχμή.

Έχει φτάσει στο 64% των τεχνικών ικανοτήτων

Στα δυνατά σημεία του νεαρού αναφέρονται ο ρυθμός, η τεχνική, οι σέντρες και το πόσο πολύ δουλεύει. Στις αδυναμίες υπάρχει μια σημείωση: τελειώματα. Ακολουθεί επί μέρους αξιολόγηση, σε δέκα βασικά στοιχεία της θέσης στην οποία αγωνίζεται (αριστερό μπακ). Στην ντρίμπλα του βαθμολογείται με 7/10, ομοίως και η τεχνική, οι στημένες φάσεις, οι πάσες και τα τάκλιν. Τα μακρινά σουτ αξιολογούνται με 6/10, όσο και το μαρκάρισμα (άμυνα στον αντίπαλο). Οι κεφαλιές παίρνουν τη βάση (5/10), τα τελειώματα κάτω από τη βάση (3/10), με τον καλύτερο βαθμό να 'χει δοθεί στις σέντρες (9/10).

Τα πνευματικά χαρακτηριστικά είναι στο 68%

Η δεύτερη λίστα αφορούσε δέκα στοιχεία που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το σώμα, αλλά και με το μυαλό. Η ικανότητα του λοιπόν, στις αποφάσεις είναι στο 7/10, αυτή της πρόβλεψης στο 7/10, η συγκέντρωση στο 6/10, μακριά από την μπάλα αξιολογείται με 7/10, το positioning είναι στο 6/10, το πώς βλέπει το γήπεδο στο 6/10, το εργασιακό ήθος στο 9/10, η ηγεσία στο 5/10, η γενναιότητα στο 7/10 και η ικανότητα να προσπερνά τον αμυντικό με χάρη (flair) στο 7/10.

Tα ποσοστά που διάβασες είναι βάσει των εκτιμήσεων που 'χουν κάνει ειδικοί με το scouting και αφορούν το τι συμβαίνει τώρα. Επίσης, δείχνουν και τι θα μπορεί να κάνει ο Τσιμίκας, αν φτάσει στο πικ των ικανοτήτων του. Η εξέλιξη που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια (παραδείγματος χάριν, στο ένας εναντίον ενός), επιτρέπουν αυτές τις ελπίδες. Γιατί όλοι ξεκαθαρίζουν πως ο τρόπος που δουλεύει σημαίνει πως τα καλύτερα θα έλθουν σύντομα. Και μάλλον για αυτό ο εν λόγω υπήρχε σε ουκ ολίγες λίστες ευρωπαϊκών clubs, με το επικείμενο deal του Ολυμπιακού με την Λίβερπουλ να έχει προοπτική +20 εκατ. ευρώ. Σκέψου πως τον είχε πάρει από τον Πανσερραϊκό (το 2014), δίνοντας 35.000 ευρώ.

Η Μαρία Καούκη είχε γράψει όλη τη διαδρομή που έκανε ο εν λόγω, πριν γίνει σημείωση στις λίστες scouts. Το 90min τον έχει χαρακτηρίσει ως τον τέλειο σύγχρονο φουλ μπακ, με πρώτη σημείωση να αναφέρει 'είναι γρήγορος. Δηλαδή, είναι πολύ γρήγορος'. Αυτό το άρθρο ολοκληρώθηκε με την επισήμανση πως "δεν είναι άγνωστος στις αγγλικές ομάδες. Πέραν του ότι έστειλε τον Ταμ Μιούλερ για δείπνο και ότι έδιωξε τη 'δολοφονική' πορεία της μπάλας, στο ματς με την Μπάγερν, ο Τσιμίκας έχει παίξει δυο φορές με την Τότεναμ, ενώ ήταν από τους λόγους που ο Ολυμπιακός έστειλε την Άρσεναλ σπίτι της, το Φεβρουάριο. Έκανε πολλά περισσότερα από το να κρατήσει τον παίκτη του (Αντάμα Τραορέ) και σε κανένα σημείο δεν έδειξε να είναι εκτός παιχνιδιού -και των αναγκών του- εναντίον των καλύτερων της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης, κράτησε ήσυχο τον Άαρον Λένον εναντίον της Μπάρνλι, στα προκριματικά του περυσινού Europa League. Κάτι που το λες σημαντικό. Δεν είναι λόγος για να καυχάσαι. Αλλά είναι σημαντικό".

Είχε μια νέα ευκαιρία να θυμίσει ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει -και άρα να υπογραμμιστεί το όνομα του στις λίστες που υπήρχε ήδη- στην αναμέτρηση του Molineux Stadium του Γούλβερχαμπτον, έστω και να ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του UEFA Europa League. Προφανώς και στο team δεν υπάρχει i (βέβαια, όπως είχε πει ο Κόμπι Μπράιαντ, υπάρχει me). Σε κάθε περίπτωση, συνδυάστηκε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, με 'κατασκόπους' να τσεκάρουν ξανά τον Τσιμίκα και τους 'ερυθρόλευκους' να 'χουν αποφασίσει πως θα ασχοληθούν με το θέμα του Τσιμίκα, από Παρασκευή 7/8. Όπως και έγινε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK