Το επιτελείο που έχει πάντα μαζί του ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Ρίο Φέρντιναντ αποκάλυψε ποιους ανθρώπους έχει απάντα δίπλα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, για να φτάσει να κάνει αυτήν την καριέρα. Η μητέρα του κι η Χεορχίνα δεν είναι δύο εξ αυτών.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Ατλέτικο για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Γουάντα Μετροπολιτάνο', Μαδρίτη, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Ατλέτικο για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Γουάντα Μετροπολιτάνο', Μαδρίτη, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Στα 34 του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο, είτε φορώντας τη φανέλα της Γιουβέντους είτε εκείνη της εθνικής Πορτογαλίας. Στην ίδια ηλικία, αρκετοί συνάδελφοί του ετοιμάζονται για τα τελευταία ένσημα, ίσως να τα έχουν κολλήσει ήδη, όμως εκείνος παραμένει το 'πρώτο βιολί' της ομάδας του και μοιάζει αδιανόητο να μη συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια.

Το μυστικό του έχει αναλυθεί αρκετές φορές και δεν είναι άλλο από τη δουλειά. Ο Πορτογάλος επιθετικός πηγαίνει πρώτος στην προπόνηση και φεύγει τελευταίος, χωρίς αυτό να συνιστά κάποιο σχήμα λόγου. Το επιβεβαίωσε σε event στο Μπουένος Άιρες την προηγούμενη εβδομάδα κι ο Κάρλος Τέβες, συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περίοδο 2007-2009. "Αυτό που πρόσεξα σε εκείνον είναι αυτό που σίγουρα βλέπουν όλες οι γυναίκες. Δαπανά όλη τη μέρα στο γυμναστήριο. Είναι μια εμμονή που έχει. Αν είχαμε προπόνηση στις 9 το πρωί, ήταν ήδη εκεί ακόμα κι αν έφτανες στις 8. Αν έφτανες στις 07:30, θα ήταν ήδη εκεί. Είπα 'πώς μπορείς να κοροϊδέψεις έναν τέτοιον τύπο;' Μια μέρα πήγα στις 6 το πρωί για να το προσπαθήσω και ήταν ήδη εκεί. Μισοκοιμισμένος, αλλά ήταν εκεί".

Η αφοσίωση στη δουλειά αδιαμφισβήτητα έχει κρατήσει τον Ρονάλντο στον ποδοσφαιρικό αφρό για πάνω από 15 χρόνια. Ο Ρίο Φέρντιναντ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο 'Goal.com' ότι δεν αρκεί μόνο η θέληση του Ρονάλντο να δουλεύει μέρα νύχτα, χρειάζεται και άλλους ανθρώπους γύρω του, κάτι που του έκανε τρομερή εντύπωση, όταν τους πρωτογνώρισε.

"Για τον Ρονάλντο, που είναι 34 τώρα, είναι ακόμα στην κορυφή και βρίσκεται μεταξύ των δύο καλύτερων παικτών του κόσμου για πάνω από μία δεκαετία, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τον είδα να επενδύει σε επιτελείο. Πήγα στο σπίτι του και είδα περίπου 10 άτομα στην αίθουσα. Είπα 'ποιοί είναι όλοι αυτοί; Τι συμβαίνει;' Μου είπε 'αυτός είναι ο σεφ μου, αυτός ο φυσιοθεραπευτής μου, εκείνος ο γιατρός μου και από εδώ ο προσωπικός γυμναστής μου'. Έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως ο καλύτερος παίκτης του κόσμου". Το εξωπραγματικά απλό πρόγραμμα διατροφής του Ρονάλντο οφείλεται σε έναν σεφ που έχει πάντα μαζί του. Το ίδιο και το πρόγραμμα προπόνησης για τα πόδια. Τι πιο φυσιολογικό;

Ο παλαίμαχος στόπερ, ο οποίος έπαιξε μαζί με τον CR7 από το 2003 έως το 2009, τον συνέκρινε με τον Λεμπρόν Τζέιμς, ακόμα έναν αθλητή που δίνει τα πάντα και βρίσκεται στην κορυφή του NBA για 17 συναπτά έτη. "Βρίσκεται σε σωστή τροχιά. Αμφότεροι επένδυσαν πολλά χρήματα για να έχουν τη σωστή ομάδα δίπλα τους, ώστε το σώμα και το μυαλό να αποδίδουν στο υψηλότερο επίπεδο σταθερά. Νομίζω αν δώσω σε νεαρούς παίκτες μια συμβουλή, θα πω ότι αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, τότε επένδυσε στον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο", εξήγησε ο Φέρντιναντ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άγγλος παλαίμαχος μιλάει με αυτόν τον τρόπο για το επιτελείο του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή. Τον Ιούνιο του 2018, σε συνέντευξή του στο BBC, είχε χαρακτηρίσει "καρναβάλι" το σπίτι του Ρονάλντο, λόγω του αριθμού των ατόμων που βρίσκονταν μέσα. "Είναι αστείο το πόσο επαγγελματίας είναι. Υπάρχει το ταλέντο, το οποίο είναι τόσο. Όμως η νοοτροπία είναι το κλειδί σε όλα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ώστε να διατηρεί αυτό το επίπεδο για 10-12 χρόνια, για να κατακτά 5 Χρυσές Μπάλες και όλα αυτά τα τρόπαια που έχει. Για να το κάνεις αυτό χρειάζεσαι συγκεκριμένη νοοτροπία, κίνητρο, αποφασιστικότητα κάθε χρόνο να προσπαθείς να βελτιώνεσαι. Αυτό τον κάνει να διακρίνεται, αυτό τον κάνει ξεχωριστό".

Θα πάρει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ ή η Μάντσεστερ Σίτι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK