Το φάντασμα του ιπτάμενου Ολλανδού επιστρέφει και φέρνει κακά μαντάτα, η πώληση θα είναι δύσκολη υπόθεση και η παραμονή ακόμα περισσότερο

Έχασε την ευκαιρία και επιστρέφει δίχως κάποιο διαπραγματευτικό χαρτί, τα δύο επίπονα σενάρια για τον σύλλογο.

Manchester United's Donny van de Beek leaves the pitch after being injured during the English Premier League soccer match between Manchester United and Bournemouth at Old Trafford in Manchester, England, Tuesday, Jan. 3, 2023. (AP Photo/Dave Thompson)
(AP Photo/Dave Thompson) AP

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Γιουνάιτεντ έχει λαθέψει στο μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο μία περίπτωση διεκδικεί την αρνητική πρωτιά της πιο άστοχης και αναποτελεσματικής μεταγραφής των τελευταίων ετών.

Ο Βαν ντε Μπεκ αναμένεται να επιστρέψει στο Μάντσεστερ, ωστόσο αυτή δεν ήταν η επιθυμητή εξέλιξη. Ο 27χρονος είχε δοθεί δανεικός στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης προκειμένου να πάρει λεπτά συμμετοχής και να ανεβάσει την απόδοσή του. Οι διοικούντες του συλλόγου ευελπιστούσαν πως αν ο ίδιος τα κατάφερνε στην Γερμανία, τότε θα ήταν πιθανό να χρησιμοποιηθεί η οψιόν αγοράς ύψους 11 εκατομμυρίων. Αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί όμως και η υπόθεση γύρισε στο σημείο μηδέν.

Ο Βαν ντε Μπεκ δεν έχει καταφέρει να πάρει αρκετές συμμετοχές με την γερμανική ομάδα, ενώ επίσης είχε μείνει εκτός για τους αγώνες στο Conference League. Φέτος μετρά 9 συμμετοχές στις οποίες δεν έχει καταφέρει να σημειώσει κάποιο τέρμα ή ασίστ και η συνολική του εικόνα είναι απογοητευτική. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της σεζόν 21/22, ο μέσος δόθηκε επίσης δανεικός στην Έβερτον, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει, καθώς σημείωσε μόνο ένα γκολ σε επτά αγώνες.

Ο ίδιος είχε παραχωρηθεί στην Γιουνάιτεντ με μεταγραφή μετά την μαγευτική πορεία του Άγιαξ το 2019. κόστισε 44 εκατομμύρια και έκτοτε έχει αγωνιστεί 62 φορές με τους "Κόκκινους Διαβόλους" σκοράροντας μόνο δύο φορές, ενώ παράλληλα τα πολλά προβλήματα τραυματισμών του Ολλανδού δεν του επέτρεψαν επί της ουσίας να επανέλθει ποτέ.

Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασής του είναι τα λόγια Τεν Χαχ τον περασμένο Ιανουάριο όταν εξήγησε τους λόγους πίσω από τα προβλήματα του στον σύλλογο.

"Είχε πολλούς τραυματισμούς, πρώτα απ' όλα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν ήταν ο παίκτης που ήταν στον Άγιαξ επειδή ήταν τραυματίας. Τόσες πολλές φορές δεν ήταν διαθέσιμος και στη συνέχεια πάλεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να αναρρώσει από τον τραυματισμό του".

Η Γιουνάιτεντ σαφέστατα θέλει να παραχωρήσει με ένα αξιοπρεπές αντίτιμο τον Ολλανδό, ωστόσο δεν έχει προκύψει κάποιο ενδιαφέρον. Το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2025 και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει ως ελεύθερος μιας και δεν βρίσκεται στα πλάνα του συλλόγου για την επόμενη μέρα.

Διαβάστε περισσότερα

Η Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε για τα επεισόδια με την Παρί με τις ρατσιστικές επιθέσεις σε Ντεμπελέ κοστίζουν

Ρεάλ, το μυστικό της προκρίσης: Γιατί δεν εκτέλεσαν Βαλβέρδε, Μιλιτάο και ο ρόλος του Κέπα

News 24/7

24MEDIA NETWORK