Το Γιουβέντους-Μίλαν άρχισε μετά από 4 μήνες για να τελειώσει σε 13 δευτερόλεπτα

Η Γιουβέντους έγινε η πρώτη φιναλίστ του Coppa Italia. Την ερχόμενη Τετάρτη θα διεκδικήσει το 14ο τρόπαιό της. Προκρίθηκε χωρίς να νικήσει τη Μίλαν στην επανέναρξη της σεζόν. Προκρίθηκε μετά από 90 λεπτά που συμπυκνώθηκαν σε μόλις 13 δευτερόλεπτα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σκόραρε στο πέναλτι που κέρδισε, αλλά η Γιουβέντους προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σκόραρε στο πέναλτι που κέρδισε, αλλά η Γιουβέντους προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου AP PHOTO/LUCA BRUNO

Από τις 13 του Φλεβάρη ως τη 12η του Ιούνη μεσολάβησαν 120 ημέρες. Όσες χώρισαν το 1-1 του πρώτου ημιτελικού του Ιταλικού Κυπέλλου μέχρι το 0-0 του δεύτερου. Ενός αγώνα που προσδιορίστηκε ως το 'σημείο μηδέν' της επανέναρξης της διακοπείσας σεζόν και της επανόδου στην ποδοσφαιρική δράση για τις ομάδες της γειτονικής χώρας. Όρισε επίσης την πρώτη φιναλίστ που θα διεκδικήσει το τρόπαιο, την ερχόμενη Τετάρτη (17/6). Θα είναι η Γιουβέντους. Η 'βέκια σινιόρα' δεν νίκησε τη Μίλαν στο Τορίνο.

Ούτε στον πρώτο αγώνα είχε αναδειχθεί νικητής. Αρκούσε το εκτός έδρας γκολ στο Σαν Σίρο πριν από 4 μήνες. Είχε επιτευχθεί από τον Κριστιάνο Ρονάλντο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Πορτογάλος σταρ είχε ισορροπήσει το γκολ του Άντε Ρέμπιτς από το 61'. Οι 'μπιανκονέρι' έπαιζαν με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο 20λεπτο και έφτασαν στην ισοφάριση. Ισοφάριση που ισοδυναμούσε με την εξασφάλιση της μιας θέσης στη μάχη του τροπαίου. Ένα τρόπαιο που θα διεκδικήσουν για 19η φορά, από το 1903 ως σήμερα, έχοντας κατακτήσει τα 13 εξ αυτών.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, στο δεύτερο σκέλος της μονομαχίας των δύο πιο επιτυχημένων ομάδων του ιταλικού ποδοσφαίρου οι πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι. Από την ανάποδη. Ο Ρονάλντο αστόχησε σε πέναλτι. Η ελάχιστη επαφή στο γάντι του Ντοναρούμα έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι. Ο 'CR7' ήταν κακός. Αν όχι κακός, αναμφίβολα ανούσιος για την ομάδα του Σάρι. Άλλες φορές βρήκε το κενό. Σε κάποιες άλλες το παράκανε, επιχειρώντας το δύσκολο.

Δεν ήταν, πάντως, μοιραίος. Ο Ρέμπιτς αποδείχθηκε τέτοιος για τους 'ροσονέρι'. Σε χρονική απόσταση ελάχιστων δευτερολέπτων από το χαμένο πέναλτι του Ρονάλντο ο Κροάτης χαφ υποδύθηκε performer του WWE. Μπήκε στο πετσί του ρόλου. Μ' ένα 'big boot' σαν του Χαλκ Χόγκαν στον Ρικ Φλερ από τα ακραιφνώς σκληρά χρόνια της αμερικανικής πάλης, ο 26χρονος από το Σπλιτ έβγαλε 'νοκ άουτ' τον Ντανίλο. Αν επρόκειτο για αγώνα κατς, θα ήταν νικητής. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν απέφυγε την αποβολή. Απευθείας κόκκινη κάρτα και ντους στ' αποδυτήρια.

Το ματς είχε μόλις λήξει. Για τον ίδιο αναμφίβολα. Αλλά και για τη Μίλαν. Που όσο κι αν άντεξε στις αντίπαλες απόπειρες παραβίασης της εστίας της, ούτε αυτή βρήκε στα επόμενα 74 λεπτά το τέρμα που έψαχνε για την εκ νέου ανατροπή των ισορροπιων. Η μάχη είχε κριθεί σε 13 δευτερόλεπτα: όσος ο χρόνος από τη στιγμή που ο Πορτογάλος στάθηκε στο σημείο για την εκτέλεση ως την κλωτσιά του Κροάτη στο στήθος του Βραζιλιάνου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK