Το καθοριστικό 24ωρο του Καμπέσας

Το πρώτο "ναι" του παίκτη στην πρόταση του Παναθηναϊκού, οι… δεύτερες σκέψεις της Αταλάντα λόγω της "σφήνας" απ' την Κιέβο και το τελικό ξεκαθάρισμα μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης. Τα δύσκολα δεδομένα με τον εξαιρετικό winger Ματέο Γκαρσία και οι άλλες δύο περιπτώσεις ακραίων επιθετικών με τους οποίους είναι online οι "πράσινοι".

Το καθοριστικό 24ωρο του Καμπέσας

Έως το απόγευμα της Πέμπτης (13/7) αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του Μπράιαν Καμπέσας και το κατά πόσο θα προχωρήσει η διαδικασία του δανεισμού του απ' την Αταλάντα στον Παναθηναϊκό για τον επόμενο χρόνο.

Ο 20χρονος winger από τον Ισημερινό έχει πει το πρώτο "ναι" στους "πράσινους" (υπάρχουν μια-δυο πιο μικρές εκκρεμότητες ακόμη), ωστόσο το θέμα της μετακίνησής του είναι πλέον καθαρά στα χέρια της ιταλικής ομάδας.

" Όλοι θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα προς διευθέτηση, ωστόσο η προοπτική της Ελλάδας διατηρεί τις μεγαλύτερες πιθανότητες. Για την ακρίβεια, εμένα αυτή είναι η επιλογή μου, όμως χρειάζεται να συζητηθούν κάποια πράγματα με την Αταλάντα", σχολίασε ο ίδιος ο Καμπέσας την όλη κατάσταση μιλώντας το απόγευμα σε ιστοσελίδα του Εκουαδόρ, συμπληρώνοντας παράλληλα πως " ο στόχος μου είναι να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έπειτα να επιστρέψω στην Αταλάντα πιο ώριμος. Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μείνω στην Ιταλία στη συνέχεια είτε στην Αταλάντα, είτε σε κάποιον άλλο σύλλογο".

Η διοίκηση του συλλόγου του Μπέργκαμο, ενώ αρχικά κατά την εκκίνηση των συζητήσεων/διαπραγματεύσεων με τον Παναθηναϊκό ήταν απόλυτα θετική για το δανεισμό του νεαρού μεσοεπιθετικού (θέλοντας να "αδειάσει" και θέση ξένου απ' το ρόστερ της), το τελευταίο 48ωρο, εμφανίστηκε λίγο πιο επιφυλακτική.

Κι αυτό, διότι προέκυψε έντονο ενδιαφέρον (και) απ' την Κιέβο Βερόνα για τον δανεισμό του Καμπέσας και πλέον η Αταλάντα, κάνει δεύτερες… σκέψεις, για το αν θα ήταν εντέλει προτιμότερο να μείνει ο παίκτης στην Ιταλία. Προκειμένου να "τριφτεί" ακόμη περισσότερο στο ιταλικό πρωτάθλημα και να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξή του, απ’ το να πάει για ένα χρόνο δανεικός στο εξωτερικό.

Η οριστική απάντηση του ιταλικού συλλόγου (στον οποίο οι "πράσινοι" προσφέρουν "ενοίκιο" 120.000 ευρώ, καλύπτοντας και το συμβόλαιο του Καμπέσας) αναμένεται εντός της Πέμπτης, ωστόσο αργά το βράδυ της Τετάρτης (12/7) οι πληροφορίες απ’ την Ιταλία ανέφεραν πως οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού παραμένουν αυξημένες, καθώς και η πλευρά του παίκτη πιέζει πλέον για την ελληνική προοπτική λόγω Europa League.

"ΜΑΧΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

Σε ό,τι αφορά τώρα τον Ματέο Γκαρσία της Λας Πάλμας (μία πραγματικά εξαιρετική περίπτωση ακραίου επιθετικού), ο Παναθηναϊκός έχει κάνει την επίσημη κίνησή του προς την ισπανική ομάδα για τον δανεισμό του 21χρονου αριστερού winger για ένα χρόνο και περιμένει την απάντησή της.

Η "μάχη" των "πράσινων" είναι πολύ μεγάλη και… ζόρικη, αφού για τον νεαρό Αργεντινό άσο, ερίζουν κι άλλες ισπανικές ομάδες που έχουν καταθέσει αντίστοιχα προτάσεις δανεισμού του Γκαρσία (23 συμμετοχές πέρσι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο), όπως επί παραδείγματι η Οσασούνα.

Το θέμα του Γκαρσία πάντως πάντως δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν το σαββατοκύριακο, με τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" να συζητούν παράλληλα και με άλλες δύο περιπτώσεις νεαρών ακραίων επιθετικών, προκειμένου να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Αξίζει τέλος, να επισημανθεί πως τόσο ο Καμπέσας, όσο κι ο Γκαρσία (αλλά και οι άλλες δύο περιπτώσεις που δουλεύονται) αφορούν τους παίκτες που θα καλύψουν τα κενά στο ρόστερ των Παναγιώτη Βλαχοδήμου και Μπουμάλ, οι οποίοι αποχώρησαν.

Για τον βασικό winger, δηλαδή τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Εμποκού, υπάρχουν άλλα ονόματα στη λίστα και η δική του περίπτωση θα τραβήξει λίγο χρονικά…

News 24/7

24MEDIA NETWORK