Το κονσόρτσιουμ ενός επαγγελματία... στοιχηματζή αγοράζει ομάδα στην Αγγλία

Μαζί με την άνοδο στην Championship, πασίγνωστη αγγλική ομάδα αλλάζει διοικητικό καθεστώς, καθώς αναμένεται να πουληθεί σ' έναν επαγγελματία παίκτη τυχερών παιχνιδιών από το Χονγκ Κονγκ.

Wigan's Will Grigg celebrates with his teammates after scoring his side's opening goal during the English FA Cup fifth round soccer match between Wigan Athletic and Manchester City at The DW Stadium, Wigan, England, Monday, Feb. 19, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Wigan's Will Grigg celebrates with his teammates after scoring his side's opening goal during the English FA Cup fifth round soccer match between Wigan Athletic and Manchester City at The DW Stadium, Wigan, England, Monday, Feb. 19, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Το κονσόρτσιουμ με έδρα το Χονγκ Κονγκ και επικεφαλής τον επαγγελματία... στοιχηματζή, Φέι Στάνλεϊ βρίσκεται μισό βήμα πριν από την αγορά της Γουίγκαν.

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, η οικογένεια Ουίλαν (ιδιοκτήτρια του κλαμπ από το 1995) έχει έρθει σε συμφωνία με την International Entertainment Corporation κι έπειτα από αρκετό καιρό διαπραγματεύσεων θα πουλήσει τις μετοχές της.

Υπενθυμίζουμε πως η Γουίγκαν κατάφερε εφέτος να προβιβαστεί στην Championship κι εφόσον δώσει το "ok" η ομοσπονδία για να προχωρήσει η αλλαγή ιδιοκτησίας, τότε υπάρχει δέσμευση από το Χονγκ Κονγκ ότι η ομάδα θα "αναπνεύσει" οικονομικά και θα κρατήσει τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της που την οδήγησαν στην εφετινή επιτυχία.

Στο "πακέτο" εξαγοράς της Γουίγκαν, εκτός από τις μετοχές της ομάδας βρίσκονται το γήπεδο και οι προπονητικές εγκαταστάσεις.

Η IEC που είναι η εταιρία που φαίνεται ότι κάνει το deal έχει στην κατοχή της καζίνο και ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK