To κορεό των οπαδών της Λέγκια δεν θα ξεπεραστεί ποτέ...

Οι οπαδοί της Λέγκια αφηγήθηκαν την ιστορία και τίμησαν τα χιλιάδες θύματα από τους ναζί με τον πλέον συγκλονιστικό και ανατριχιαστικό τρόπο.

To κορεό των οπαδών της Λέγκια δεν θα ξεπεραστεί ποτέ...

Η 1η Αυγούστου είναι μια ξεχωριστή ημέρα για ολόκληρη την Πολωνία. Είναι μια ημέρα μνήμης, ένα ιστορικό γεγονός, καθώς συμπίπτει με την Εξέγερση της Βαρσοβίας για την απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή, το 1944.

Στις 2 Αυγούστου του 2017 οι οπαδοί της Λέγκια πήραν την πρωτοβουλία να τιμήσουν ποδοσφαιρικά τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης, κυρίως δε τη μνήμη των ανήλικων που δολοφονήθηκαν μαζικά ως αντίποινα των ναζιστικών στρατιωτικών δυνάμεων για τις απώλειες που είχαν - οι Έλληνες ξέρουν καλά. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, στις οδομαχίες που διήρκησαν 63 ημέρες έχασαν τη ζωή τους 16 χιλιάδες Πολωνοί αντιστασιακοί, αλλά και περισσότεροι από 150.000 άμαχοι.

Το κορεό που εμφανίστηκε στην κερκίδα του "Wojska Polskiego" ήταν ό,τι πιο ανατριχιαστικό έχεις δεις. Ο ακέφαλος στρατιώτης να σημαδεύει με το περίστροφο ένα βουρκωμένο παιδί στον κρόταφο! Ένα παιδί...

Και από κάτω η... λεζάντα: "Κατά τη διάρκεια της Εξέγερση της Βαρσοβίας, οι Γερμανοί σκότωσαν 160.000, χιλιάδες εκ των οποίων ήταν παιδιά".

Όσοι έχουν τύχει να επισκεφτούν τη Βαρσοβία, το μνημείο που υπάρχει σε κεντρική πλατεία της πόλης είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά και ξεχωριστά αξιοθέατα στις βόλτες γνωριμίας. Απ' αυτά που δεν σ' αφήνουν να ξεχάσεις. Όπως πλέον και το κορεό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK