To κουμπί του Σουάρες το έχουν βρει (μόνο) οι Γάλλοι

Η απουσία του Έντινσον Καβάνι ήταν καθοριστική για τον αποκλεισμό της Ουρουγουάης όμως πέρα από αυτή, ρόλο στην ήττα της "σελέστε" έπαιξε και το "κλείδωμα" του Σουάρες από τους Γάλλους...

Uruguay's Luis Suarez reacts during the quarterfinal match between Uruguay and France at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
Uruguay's Luis Suarez reacts during the quarterfinal match between Uruguay and France at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Χρειάστηκε να περάσουν 16 μήνες για να "σπάσει" το δίδυμο Καβάνι-Σουάρες στη γραμμή κρούσης της Ουρουγουάης σε επίσημο παιχνίδι (η προηγούμενη φορά ήταν στο 1-4 από την Βραζιλία τον Μάρτιο του 2017) και η αλήθεια είναι πως αυτός ο χωρισμός, πόνεσε περισσότερο από όλους την ίδια την Ουρουγουάη.

Με τον "Matador" εκτός και τον Στουάνι στη θέση του, οι Νοτιοαμερικανοί έχασαν την εκτελεστική τους δεινότητα στην αντίπαλη περιοχή, την ώρα που η Γαλλία είχε τον Γκριεζμάν σε ηγετικό ρόλο (1 γκολ και 1 ασίστ) και έφτασε σε μία άξια πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Τι άλλο έπαιξε ρόλο πέρα από την απουσία του σέντερ φορ της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος στη φάση των "16" είχε "καθαρίσει" μόνος την Πορτογαλία με δύο γκολ; Μα φυσικά η εξουδετέρωση του Σουάρες, με τους Γάλλους να παίρνουν άριστα σε αυτή την αποστολή.

Υπάρχουν άλλωστε οι αριθμοί που συνιστούν μάρτυρα αδιάψευστο. Ο άσος της Μπαρτσελόνα δεν είχε ούτε μία επαφή στην αντίπαλη περιοχή για πρώτη φορά σε αγώνα τελικής φάσης Μουντιάλ (στη 13η συμμετοχή του) ενώ επίσης αυτό ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου που δεν είχε ούτε ένα σουτ.

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, μάλλον η Γαλλία κάνει καλή δουλειά στο "διάβασμα" του παιχνιδιού του, μιας που το άλλο ματς του Σουάρες που δεν είχε ούτε ένα σουτ ήταν στο Μουντιάλ του 2010 και πάλι κόντρα στους "τρικολόρ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK