Το ματς του Europa League που έγινε με μόνο έναν φίλαθλο

Άγνωστο πώς, ένας οπαδός κατάφερε να μπει στο ΛΑΣΚ Λιντς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να τραγουδήσει "we love United, we do" και να το ζήσει με την ψυχή του.

Άντρας εμφανίστηκε ντυμένος φάντασμα, πριν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης της ΛΑΣΚ Λιντς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άντρας εμφανίστηκε ντυμένος φάντασμα, πριν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης της ΛΑΣΚ Λιντς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ AP PHOTO/KERSTIN JOENSSON

Ήταν ένα παράξενο βράδυ για την αγωνιστική δράση του Europa League υπό τις αναταράξεις της πανδημίας του κορονοϊού. O Ολυμπιακός υποδέχτηκε εντός έδρας τη Γουλβς και το πάλεψε σαν λιοντάρι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε πάρτι σκοραρίσματος στην Αυστρία, φιλοδωρώντας με 5 γκολ τη ΛΑΣΚ Λιντς, η Βασιλεία σόκαρε με 3-0 την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη, ενώ τα ζευγάρια Βόλφσμπουργκ-Σαχτάρ και Ρέιντζερς-Λεβερκούζεν προσέφεραν δυνατές κόντρες μεταξύ ανταγωνιστικών ομάδων. Το Ίντερ-Χετάφε και το Σεβίλλη-Ρόμα, δυο αγώνες που θα προσέφεραν 'άγρια ομορφιά' στον θεσμό, δυο ζευγάρια που θα μπορούσαν να κοντράρονται και για το τρόπαιο της διοργάνωσης, είχαν αναβληθεί, λόγω της καραντίνας στην οποία έχει μπει όλη η Ιταλία, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Κοινό σημείο αναφοράς όλων των αγώνων που διεξήχθησαν κανονικά, η πλήρης απουσία φιλάθλων, ως μέτρο για την προστασία όλων.

Το διπλό της Γιουνάιτεντ ήταν ίσως η πιο εντυπωσιακή από όλες τις αναμετρήσεις. Η ΛΑΣΚ Λιντς κόντρα στην ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν μπόρεσε να πάρει ανάσα. O αγώνας ήταν επιθετικός μονόλογος των Άγγλων, είχε όμως κι έναν αφανή ήρωα στις εξέδρες. Ένας οπαδός, το όνομα του οποίου ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, που κατάφερε -άγνωστο πώς- να μπει στο στάδιο της αυστριακής ομάδας, για να ζητωκραυγάσει για την αγαπημένη του Γιουνάιτεντ. Σίγουρα δεν θα επικροτήσουμε την ενέργειά του να αψηφίσει τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η UEFA, αλλά ποιος μπορεί να μην μπει έστω και για λίγο στη θέση του και να νιώσει τη χαρά του;

Η συνέχεια της αγωνιστικής δράσης όλων των διοργανώσεων της UEFA (Champions League, Europa Leage, Youth League) έχει μπει στον 'πάγο', για την προστασία αθλητών, παραγόντων και οπαδών από τον κορονοϊό. Το τι μέλλει γενέσθαι στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA αλλά και το Euro 2020, αναμένεται να αποφασιστεί την Τρίτη 17 Μαρτίου, σε ευρεία τηλεδιάσκεψη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK