To νέο ρεκόρ του Χάαλαντ φέρνει τη Γιουνάιτεντ κοντά στη Λαμία

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σημείωσε 5 γκολ σε 57 λεπτά και βάζει από κάτω του ολόκληρη την επιθετική γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Γιατί μπορεί.

O Έρλινγκ Χάαλαντ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ
O Έρλινγκ Χάαλαντ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ AP

O Έρλινγκ Χάαλαντ δεν είναι απλά ένας ταλαντούχος φορ. Είναι ένας φορ που βρίσκεται σε μόνιμο ραντεβού με τα δίχτυα, με χαρακτηριστική άνεση, χωρίς να χρειάζεται πολλά λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, χωρίς να ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα της Ντόρτμουντ. Ο Νορβηγός επιθετικός είναι μια σύγχρονη μηχανή παραγωγής τερμάτων. Στην αναμέτρηση της ομάδας του με την Κολωνία μπήκε στο 65' και μέχρι το φινάλε είχε διαμορφώσει το σενάριο της αναμέτρησης, με τον δείκτη του σκορ να γράφει 5-1, υπέρ της Μπορούσια. Το έκανε να δείχνει υπερβολικά εύκολο. Δεν ήταν.

O Χάαλαντ βρίσκεται στο σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για να εκθρονίσει όλους τους μεγάλους σταρ που έχουν εδραιώσει την παρουσία τους. Μέχρι τότε όμως, θα το έχει διασκεδάσει. Ο 19χρονος σέντερ φορ έχει αγωνιστεί μόλις σε δυο ματς με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Στο πρώτο, κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, μπήκε αλλαγή στο 56', σκοράροντας 3 φορές. Στο επόμενο, κόντρα στην Κολωνία, το προσωπικό κοντέρ έγραψε δυο γκολ. Τουτέστιν, σε λιγότερο από μια ώρα ποδοσφαιρικών συμμετοχών έχει ήδη πετύχει 5 γκολ.

Ο Χάαλαντ -που μετρά συνολικά μέσα στη σεζόν 33 γκολ σε 24 ματς- έχει βάλει από κάτω την επιθετική επίδοση μιας ολόκληρης ομάδας, από την Premier League, τη γνωστή σε όλους μας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Συγκεκριμένα, η Γιουνάιτεντ σε 4 αγώνες που έχει δώσει εντός του 2020, με Άρσεναλ (0-2 ήττα), Νόριτς (νίκη με 4-0), Λίβερπουλ (0-2 ήττα) και Μπέρνλι (0-2 ήττα), έχει πετύχει μόλις 4 γκολ. Κάτι που μας χαρίζει την εξής σουρεαλιστική εξίσωση:

  • Χάαλαντ σε 56 αγωνιστικά λεπτά=5 γκολ
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 360 αγωνιστικά λεπτά=4 γκολ

Το σίγουρο είναι πως οι φίλαθλοι των ελληνικών ομάδων που δεν έχουν έφεση στο γκολ, όπως για παράδειγμα η Λαμία (2 γκολ σε 4 αγώνες μέσα στο 2020), δεν θα πρέπει να προβληματίζονται ιδιαίτερα. Ίσως απλά περνάνε φάση 'Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2020'!

Θα ανατρέψει την Μπάγερν η Ντόρτμουντ του Χάαλαντ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK