Το νέο σήμα της Σπάρτης θυμίζει κάτι από... 300

Νέα εποχή, νέο σήμα τη τη Σπάρτη, με τη νεοφώτιστη ΠΑΕ να παρουσιάζει το νέο έμβλημά της.

Το νέο σήμα της Σπάρτης θυμίζει κάτι από... 300
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ρίζες στην ιστορία της... Το νέο σήμα της Σπάρτης, μετά την άνοδό της στη Football League, θυμίζει κάτι από την αρχαιότητα και την ιστορία της περιοχής.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Μετά την άνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες και τη σύσταση της ΠΑΕ, θέλοντας και κάνοντας βήματα προόδου, η διοίκηση παρουσιάζει το νέο έμβλημα, υπενθυμίζοντας τις βαθιές ρίζες του συλλόγου.
To νέο έμβλημα έχει μια δυναμική που πηγάζει από την ιστορία τα πόλης και την φιλοσοφία των Αρχαίων Σπαρτιατών.

Στο νέο σήμα δεσπόζει η περικεφαλαία Σπαρτιάτη αξιωματικού, όπου αναγράφεται η επίσημη ονομασία της ομάδας «ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ ΠΑΕ» και περικλείει την ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου. Από κάτω ξεδιπλώνεται η φράση που έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες μανάδες στους γιους τους, όταν τους αποχαιρετούσαν για κάποια μάχη: «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ». Από το έμβλημα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το παγκοσμίως γνωστό «Λ», σήμα των Λακεδαιμονίων. Το κόκκινο φόντο συμβολίζει το χρώμα του μανδύα που φορούσαν οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες, αφενός για να καλύπτουν το αίμα, όταν πληγώνονταν σε κάποια μάχη και αφετέρου για να στείλουν μήνυμα εκφοβισμού και αυτοπεποίθησης. Οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες δεν έκρυβαν, φοβούμενοι, τη θέση τους. Ήθελαν να δείχνουν που ακριβώς βρίσκονται. Η βάση του νέου εμβλήματος φέρει την ελληνική σημαία".

Δείτε το...

Το νέο σήμα της Σπάρτης θυμίζει κάτι από... 300

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ