Το πιο όμορφο γκολ της Μπάγερν ήταν αυτό που δεν μπήκε ποτέ

Μερικές φορές δεν είναι απαραίτητο η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα για να θαυμάσεις μια ενέργεια. Όπως αυτή των Μίλερ - Λεβαντόφσκι στο παιχνίδι της Μπάγερν.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αρκούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να ολοκληρώσει μια άρτια κίνηση. Απλώς δεν συνέβη
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αρκούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να ολοκληρώσει μια άρτια κίνηση. Απλώς δεν συνέβη AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Μπάγερν του Νίκου Κόβατς ήταν μια εγκλωβισμένη στην εσωστρέφειά της ομάδα. Είτε γιατί ο Κροάτης προπονητής δεν ήταν ο κατάλληλος είτε γιατί τα χνώτα του δεν ταίριαζαν με των ποδοσφαιριστών το αποτέλεσμα ήταν ένα και το αυτό: το κλαμπ υπέφερε, εντός ή εκτός τεσσάρων γραμμών.

Εκείνο το σοκαριστικό 5-1 από την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Κόβατς, ο οποίος δεν επιβλήθηκε ποτέ στον 1,5 χρόνο που κράτησε -μετά κόπων και βασάνων- τη θέση του. Ούτε με τη συμπεριφορά του ούτε με τις ιδέες του που αμφισβητούνταν διαρκώς. Ταυτόχρονα αποδείχθηκε τρομερά λυτρωτικό. Ο 48χρονος προπονητής δεν θα έπρεπε να είναι φίλος με τους παίκτες του, αλλά όφειλε να δημιουργήσει στεγανά κι ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης με εκατέρωθεν αισθήματα συμπάθεια που θα είχαν αντίκτυπο στο χορτάρι.

Απέτυχε και φάνηκε από την απόδοση των Βαυαρών πριν και μετά τη διακοπή. Υπό τον Χαν-Ντίτερ Φλικ ως υπηρεσιακό. Το 2-0 επί του Ολυμπιακού έδωσε τη σκυτάλη στο 4-0 επί της Ντόρτμουντ, πριν από το 4-0 του Σαββάτου στο Ντίσελντορφ. Με κυριαρχική εμφάνιση στη 'Μέρκουρ Σπιλ-Αρένα', καθώς τα τρία από τα τέσσερα γκολ (με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ) επιτεύχθηκαν από το 11' ως το 34'.

Σε κανένα εξ αυτών δεν θα βρεις το όνομα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο τρομερά φορμαρισμένος επιθετικός (με τα 16 γκολ σε 11 αγώνες της Bundesliga κι άλλα 6 στο Champions League) έδωσε μεν την ασίστ στον Κουτίνιο για το τέταρτο τέρμα στο 70', αλλά ο ίδιος δεν σκόραρε.

Θα έπρεπε. Του χρωστάει ένα τύχη. Στη φάση του 19' οι Κίμιχ, Μίλερ και ο 'Λέβα' έκρυψαν την μπάλα. Ο πρώτος έκανε την πρώτη πάσα, ο δεύτερος με ευφάνταστο τακουνάκι έδωσε στον Πολωνό και αυτός με μια προσποίηση - ντρίμπλα που όσο απλή φαίνεται τόσο σύνθετη είναι στην ολοκλήρωσή της βρέθηκε σε θέση βολής. Το διαγώνιο πλασέ έμοιαζε τέλειο. Ο γκολκίπερ Στέφεν ήταν εξουδετερωμένος, αλλά η τροχιά της στογγυλής θεάς ήταν τέτοια που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Κρίμα κι άδικο.

Αν το δείτε σε αργή κίνηση, θα καταλάβετε.

Ο Μέσι θα αφήσει τον Ντιμπάλα να βρει θέση στην ενδεκάδα της Αργεντινής; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK