Το σχόλιο του Γιάννη Μέγα

Το σχόλιο του Γιάννη Μέγα
Ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ντέρμπι έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα σαν ομάδα και παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια. Το γεγονός ότι οι Πειραιώτες μετά από πέντε αγώνες βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ισάριθμες νίκες δεν είναι κάτι το οποίο ξαφνιάζει πολλούς, όμως το ότι έχουν καταφέρει να φύγουν με τη νίκη από έδρες όπως του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ σε ντέρμπι που συνήθως κρίνουν τον πρωταθλητή στην Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό.

Ο Ολυμπιακός έδειξε χθες στοιχεία που χαρακτηρίζουν μεγάλη ομάδα μένοντας όρθιος παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 και κατάφερε να ανατρέψει το σκορ, παίζοντας αρκετά συγκροτημένα και πειθαρχημένα, όπως έχει προσπαθήσει να μάθει στην ομάδα ο Τροντ Σόλιντ από τη μέρα που την ανέλαβε.

Ένα άλλο στοιχείο που βγαίνει από τον αγώνα είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει μόνο έντεκα παίκτες, αλλά έχει βοήθειες και στον πάγκο και παίκτες που δίνουν λύσεις και ξεκουράζουν τους υπόλοιπους στην Ελλάδα, ακόμα και σε αγώνες όπως με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Ενας από αυτούς είναι και ο Γιάννης Οκκάς, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και έδειξε ότι είναι χρήσιμος για την ομάδα παίκτης, ειδικά όταν αγωνίζεται από τα πλάγια της επίθεσης, ώστε να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα των αντιπάλων. Το καταπληκτικό γκολ με πλασέ που πέτυχε επιχειρούν μόνο μεγάλοι ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές σε παρόμοια φάση.

Ο Οκκάς έχει να προσφέρει ακόμα περισσότερα στον Ολυμπιακό αν καταφέρει να ξεπεράσει κυρίως το ψυχολογικό βάρους που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής περιόδου και είχε να κάνει με τις πολλές ευκαιρίες που έχανε σε κάθε παιχνίδι. Αυτό όμως είναι στοιχείο που χαρακτηρίζει καλούς επιθετικούς που βρίσκονται στις φάσεις και είτε χάνουν είτε βάζουν τα γκολ.

Σημαντικό μερίδιο στη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού είχε τόσο η αμυντική γραμμή που, πέραν της φάσης του Σοάρες στο 51ο λεπτό, λειτούργησε πολύ καλά, όσο και η αμυντική λειτουργία στον χώρο του κέντρου, η οποία παρά την απουσία του Ιεροκλή Στολτίδη, ο Γιάγια Τουρέ και ο Παντελής Καφές έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά. Ειδικά ο διεθνής Ελληνας σταρ μπορεί να μην έκανε την εμφάνιση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όμως έκανε πολύτιμη και «βρόμικη» δουλειά ανασταλτικά.

Ο Τροντ Σόλιντ τόλμησε να κάνει τις αλλαγές που χρειαζόταν η ομάδα νωρίς προκειμένου να την φρεσκάρει και δικαιώθηκε. Ισως αν δεν είχε φοβηθεί μέσα στη Μαδρίτη οι Πειραιώτες να έφευγαν χαμογελαστοί από την ισπανική πρωτεύουσα.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προηγείται επτά βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, τους βασικούς του αντιπάλους στη φετινή κούρσα του τίτλου, τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Αναμφισβήτητα , οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα σημαντικό βήμα κυρίως επειδή έχουν «αλώσει» τις έδρες των δύο βασικών αντιπάλων, δείχνουν σοβαρότητα, έχουν ποιότητα κι αν συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς ίσως ο τίτλος να έχει κριθεί τα από τα Χριστούγεννα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK