Το θέαμα και η σκοπιμότητα ή αλλιώς Βενγκέρ vs Μουρίνιο

Το "βαρετό" ποδόσφαιρο έχει έρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Αγγλία και αυτό όχι μόνο για τους... προφανείς λόγους, αλλά και για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο μεγαλύτερων συλλόγων του Λονδίνου.

Το θέαμα και η σκοπιμότητα ή αλλιώς Βενγκέρ vs Μουρίνιο

Από τη μία ο τεχνικός της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος εμμέσως κατακρίνει το αμυντικό ποδόσφαιρο της Τσέλσι, από την άλλη ο προπονητής της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, που υποστηρίζει την σκοπιμότητα στη διεκδίκηση της νίκης.

"Οταν ο κόσμος δίνει λεφτά για να αγοράσει ένα εισιτήριο, θέλει να περάσει καλά και όχι να βαρεθεί. Θέλει να ψυχαγωγείται από το ποδόσφαιρο και όλοι εμείς έχουμε τεράστια ευθύνη και υποχρέωση να ικανοποιούμε τον κόσμο" , τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρσέν Βενγκέρ για να συμπληρώσει: "Βέβαια, στόχος των ομάδων είναι η νίκη οπότε πρέπει να συνδυάζουμε αυτά τα δύο" .

Στη συνέχεια, ο προπονητής των "κανονιερηδων" γίνεται πιο... συγκεκριμένος: "Οταν αρχίζει η χρονιά δεν πρέπει να έχουμε στόχο να είμαστε βαρετοί! Ο στόχος κάθε προπονητή, χωρίς να αφήνω έξω τον εαυτό μου και τον Μουρίνιο, είναι να διασκεδάζουμε τον κόσμο. Να προσφέρουμε θέαμα. Πρέπει να προσπαθούμε γι'αυτό" .

Απάντηση Λάμπαρντ σε Βενγκέρ

Σε αυτήν την κόντρα των τεχνικών πήρε θέση ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο αρχηγός των "μπλε", ο οποίος έκανε δηλώσεις στο περιθώριο των εκδηλώσεων της FIFPro στο Λονδίνο. " Το βρίσκω αστείο. Είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας και δεν έχουμε χάσει ακόμα από κανέναν. Προφανώς και δεν συμφωνώ με όσους λένε ότι είμαστε βαρετοί. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο, συναρπαστικό και να κερδίζουμε τα παιχνίδια" .

Μάλιστα, ο διεθνής μέσος, προσέθεσε με… ιδιαίτερο τρόπο: " Εάν κερδίσουμε το πρωτάθλημα πάλι και ο κόσμος το βρει βαρετό, τότε συγγνώμη!"

"Δεν είμαστε ανίκητοι και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ποτέ δεν θα το σκεφτούμε αυτό επειδή αυτό θα αποτελέσει την καταστροφή μας. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να προσέξουμε καθώς πάντα μπορεί να χάσεις στο επόμενο παιχνίδι" , κατέληξε ο Λάμπαρντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK