Το Top 10 της 19ης αγωνιστικής

Ο Μπαϊράμι που εμφάνισε ξαφνικά ο Αναστασίου, η πίεση και η ισορροπία του Περέιρα, ο σκόρερ Ντοσεβί, ο ασταμάτητος Καλτσάς, το πάρτι του Μάντζιου και ο Αστέρας σε κρίση, αλλά με Ιγκλέσιας. Το Top 10 της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Το Top 10 της 19ης αγωνιστικής

10. Μισοάδειο, μισογεμάτο το ποτήρι

Απ'τη μία δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις το πόσο καλά οργανωμένος ήταν ο Παναιτωλικός στο Φάληρο, το παιχνίδι που έκαναν Μαλεζάς και Γοδόι, το πως τα πήγαν με την πίεση του Ολυμπιακού ψηλά. Απ'την άλλη, ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να είναι και πιο απειλητικός, αλλά του έλειψε ο Βιγιαφάνιες και ο επόπτης σταμάτησε λανθασμένα τον Κάπελ που έβγαινε φάτσα με τον Ρομπέρτο.

Περιμένουμε περισσότερα στη συνέχεια και μένει να δούμε τι θα προσφέρει ο Λάζαρ, που επιστρέφει στο πρωτάθλημα.

9. Ζωντανός ο Εργοτέλης

Τριάντα τρεις (33) τελικές είχαν Εργοτέλης και Καλλονή στο Παγκρήτιο, 22 οι γηπεδούχοι και 11 οι φιλοξενούμενοι, αλλά το μεγάλο ματς δεν ανέδειξε νικητή. Ο Εργοτέλης έδειξε χαρακτήρα όταν ισοφάρισε σε 2-2 με δύο γκολ του Χαντί, αλλά κάπου εκεί έχασε την ψυχραιμία του και κυνήγησε τη νίκη, αφού η Καλλονή έπαιζε και με δέκα.

Δεν του βγήκε, αφού δέχθηκε το 2-3 στην αντεπίθεση με τον Μύνγκα και τελικά το φάουλ του Κοζορώνη απλώς επανέφερε το ματς στην ισοπαλία και κράτησε ζωντανό τον Εργοτέλη

8. "Σωτήρας" Μπαϊράμι

Το ματς θα μείνει στην ιστορία ως “αυτό που ο Αναστασίου εμφάνισε ξαφνικά τον Μπαϊράμι στη βασική ενδεκάδα”. Όπως είδαμε αναλυτικά, η επιλογή Μπαϊράμι “γλίτωσε” τον Αναστασίου απ'το να εξηγήσει και τις υπόλοιπες επιλογές του. Το γιατί ο Καρέλης έμεινε για τρία σερί ματς στον πάγκο, την ώρα που Πέτριτς-Μπεργκ ξεκίνησαν και στα τρία. Το γιατί δεν φρεσκαρίστηκε η μεσαία γραμμή και ο Αντζαγκούν ξεκίνησε τρία σερί ματς στη μεσαία γραμμή και ο Πράνιτς συμπλήρωσε 270' μέσα σε μία εβδομάδα.

Το Top 10 της 19ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Όχι πως παίζουν μεγάλο ρόλο. Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός συνεχίζει σ'αυτό που έχουμε σημειώσει εδώ και αρκετό καιρό: πορεύεται, έτσι απλά. Χάσει-κερδίσει, ένα και το αυτό. Χωρίς στόχους, χωρίς πίεση, χωρίς πάνω-κάτω.

7. Σκόρερ Ντοσεβί

Αρκετές φορές αναφέραμε το όνομα του Ντοσεβί, πάντα για αρνητικούς λόγους. Και πως να γίνει αλλιώς, όταν ο Γάλλος δεν είχε γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, είχε φτάσει Δεκέμβριος για να δώσει την πρώτη του ασίστ και γενικώς ήταν απογοητευτικός.

Ο Ντοσεβί μπορεί ακόμα να μην έχει καταφέρει να φτιάξει αποτελεσματικές φάσεις για τον αυτό του ή για τους συμπαίκτες του, αλλά τουλάχιστον δείχνει μεγαλύτερη διάθεση και βρήκε επιτέλους γκολ. Ήταν εκεί για να τελειώσει με εξαιρετικό τρόπο το γύρισμα του Αφελάι στην Ξάνθη και για να “εκτελέσει” από κοντά τον Στεφανάκο και λύσει το γόρδιο δεσμό με τον Παναιτωλικό.

Έχει ακόμα δρόμο για τα ζητούμενα της θέσης, αλλά τα γκολ του ήταν πολύτιμα και του ανέβασαν και την ψυχολογία.

6. Αστέρας σε κρίση, αλλά με Ιγκλέσιας

Ο Αστέρας πέρασε ένα διάστημα στο πάνω-κάτω. Νίκη με Βέροια, ισοπαλία με Πανθρακικό. Νίκη με Ξάνθη, ήττα στην Κέρκυρα. Νίκη με ΠΑΟΚ, ισοπαλία με ΠΑΣ παρότι προηγήθηκε νωρίς με 2-0. Μόνο που αυτή τη φορά δεν είχε επιστροφή στα πάνω: προηγήθηκε νωρίς στη Λιβαδειά, είχε την ευκαιρία να παίξει το παιχνίδι στην κόντρα που τόσο του αρέσει και τελικά έχασε καθαρά με 3-1. Ο Βεργέτης, δικαιολογημένα και σωστά, μίλησε για πρώτη φορά για αγωνιστική κρίση, ο Μποροβήλος είπε πως ξέρουν τι φταίει και θα το φτιάξουν.

Σίγουρα τους έχει λείψει ο Ουσέρο, σίγουρα θα είναι τρομερή προσθήκη ο Ιγκλέσιας, που μάλλον δεν έκανε σε Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ.

5. Ωραίος Μπουμάλ

Ο Αναστασίου το είπε τυχερό, γιατί πάντα έτσι βλέπουμε όλοι το απίστευτο γκολ που δέχεται η ομάδα μας. Αν το βάλουμε εμείς, είναι “ενδεικτικό της ποιότητας του παίκτη”, αλλά αν το δεχθούμε σκεφτόμαστε “σε εμάς βρήκε να το κάνει, 100 φορές να το προσπαθήσει, δεν το ξαναβάζει”.

Όπως κι αν το δει κανείς, ο Μπουμάλ “ζωγράφισε” με το αριστερό, έβγαλε και τη σέλφι του και ευχαρίστησε το θεό που του έδωσε τη δυνατότητα να ζήσει αυτό που είχε σχεδιάσει και να πανηγυρίσει όπως ο Τότι. Νομίζω πάντως πως τον αδίκησε λίγο ο Τύπος: όλοι στάθηκαν στο πόσο “πλήγωσε” τον Πανιώνιο η πρόωρη αποχώρηση του Ιμπαγάσα, αλλά λίγοι ήταν αυτοί που είδαν πως το γήπεδο “έγειρε” όταν βγήκε και ο Μπουμάλ στο 80'.

4. Νο Μάντζιος, νο πάρτι

Τα πράγματα είναι απλά. Παίρνεις τον Μάντζιο; Εξαρτάσαι απ'τα γκολ του. Ο Μάντζιος μπήκε άσχημα στη σεζόν, το ίδιο και ο Λεβαδειακός: χωρίς γκολ στα πρώτα έξι ματς ο φορ, χωρίς νίκη και η ομάδα. Έφτασε Ιανουάριος κι ο Μάντζιος επιτέλους πήρε μπρος. Τέσσερις νίκες έχει ο Λεβαδειακός, στις τρεις εξ αυτών ο Μάντζιος έχει έξι γκολ και μία ασίστ.

Το Top 10 της 19ης αγωνιστικής

Ράθυμος ή όχι, με νεύρα ή χωρίς, μπορεί ο Μάντζιος να αδίκησε την καριέρα του, όπως δήλωσε ο Παντελίδης, αλλά πέρσι έβαλε 12 γκολ για να σώσει τον Λεβαδειακό και το 2012 έβαλε επτά για να σώσει τον ΟΦΗ.

3. Η επιστροφή του Κλάους

Το έργο για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν εύκολο, αφού θα είχε άξονα χωρίς δημιουργία (Μαντούρο-Τζανδάρη) και δεν θα είχε διαθέσιμο το δίδυμο Ρατς-Μακ, που είχε επιστρέψει στην Καλλονή και τόσο είχε λείψει στον Δικέφαλο. Τουλάχιστον οι αυτοματισμοί του ήταν εκεί. Έτσι ο Μακ συνεργάστηκε με τον Σκόνδρα, για να γυρίσει τέλεια στην περιοχή ο τελευταίος και να τελειώσει ιδανικά ο Κλάους.


Πρώτο γκολ του Αθανασιάδη στην κανονική ροή του αγώνα μετά την ήττα στην Ξάνθη. Δεν ήταν ντεφορμέ ο Κλάους σ'αυτό το διάστημα, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλά.

2. Πίεση και ισορροπία

Αν πρέπει σώνει και ντε να κρατήσουμε δύο πράγματα απ'τα ισάριθμα ματς του Περέιρα στον Ολυμπιακό, εκτός απ'τη διάθεση των παικτών, αυτά θα ήταν η πίεση και η ισορροπία. Αμφότερα θέλουν πολλή δουλειά στην προπόνηση για να βγουν όπως πρέπει στο χορτάρι. Όμως κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν σαφές πως οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πιέσουν ψηλά, στα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την απώλεια κατοχής. Επιπλέον, τα ανεβάσματα των ακραίων μπακ ήταν πιο “συγκρατημένα”, Μανιάτης και Κασάμι έδιναν καλύτερη ισορροπία στο αμυντικό τρανζίσιον.

Το Top 10 της 19ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Με την μπάλα ακόμα το έργο θέλει δουλειά (ίσως και παίκτες), αλλά είναι σαφές πως το πρώτο μέλημα του Περέιρα είναι η καλύτερη ισορροπία που θα δώσει μια μεγαλύτερη ασφάλεια στα μετόπισθεν.

1. Και συνεχίζει ο Καλτσάς

Την ώρα που το δίπολο Κλάους-Μήτρογλου περιμένει τον Μπεργκ για να φουντώσει για τα καλά η κουβέντα και οι τσακωμοί για τους φορ, ο Καλτσάς συνεχίζει. Κι όπως ελάχιστοι ασχολούνται με το γεγονός πως ο Μαρτίνες είναι πρώτος στις ασίστ με οκτώ, έτσι και λίγοι έχουν πάρει χαμπάρι πως ο Καλτσάς έχει φτάσει τα δέκα γκολ, όσα έχουν και ο Αθανασιάδης με τον Μήτρογλου.

Το Top 10 της 19ης αγωνιστικής

Μόνο που ο παίκτης της Βέροιας δεν έχει εκτελέσει πέναλτι (Μήτρογλου και Κλάους έχουν από ένα) και μαζί με τα δέκα γκολ έχει και τέσσερις ασίστ (ο Κλάους έχει δύο και ο Μήτρογλου καμία). Δεν ξέρουμε τι θα κάνει του χρόνου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά σ'αυτήν την επιλογή οι πράσινοι φαίνεται να έχουν κινηθεί πολύ σωστά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK