Το... τρίποντο της Ξάνθης το πέτυχε ο Καζάκης

Το... τρίποντο της Ξάνθης το πέτυχε ο Καζάκης

Ο Βλάσσης Καζάκης μπήκε ως αλλαγή στο 46ο λεπτό με σκοπό να ανησυχήσει την άμυνα του Λεβαδειακού περισσότερο από όσο το έπραξε στο πρώτο ημίχρονο ο Ισπανός Τσάνκι. Και αν οι ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν ήταν μηδαμινές, εκείνος δύο λεπτά πριν από τη λήξη (88') λύτρωσε την Ξάνθη διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Αήττητοι διατηρήθηκαν οι "ακρίτες", παίρνοντας την τρίτη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Την πρώτη ήττα τους γνώρισαν οι Βοιωτοί, που για 88 λεπτά διατηρούσαν μάλλον εύκολα ανέπαφη την εστία τους έχοντας μάλιστατις ευκαιρίες να προηγηθούν.


Παρά το γεγονός πως ο Γιάννης Ματζουράκης δεν άλλαξε τα πλάνα του αναφορικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας, διατηρώντας τα 10/11 των προηγούμενων αγώνων (και αυτό λόγω του τραυματισμού του Σταύρου Λαμπριάκου), η Ξάνθη δυσκολευόταν απίστευτα με την πολυπρόσωπη άμυνα του καλά στημένου Λεβαδειακού. Οι "πράσινοι" κλείνοντας με επιτυχία τους χώρους μπροστά από την περιοχή τους, κατόρθωσαν να περιορίσουν την επιθετική δράση των γηπεδούχων, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στον Ζαφειρόπουλο να μην πιέζεται.

Εξάλλου, ο Τάκης Λεμονής με προσωπικά μαρκαρίσματα πάνω στα αντίπαλα ατού κατόρθωσε να σταματήσει τις συνεχείς επελάσεις των Μαχράτζε και Τσικίνιο από τις πτέρυγες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, αλλά και τις προσωπικές ενέργειες του Λουτσιάνο από τον κεντρικό άξονα. Γι' αυτό άλλωστε η μοναδική αξιόλογη προσπάθεια των γηπεδούχων, δημιουργήθηκε στο 40ό λεπτό, όταν μια κεφαλιά του Εμερσον, που βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, δεν ανησύχησε τον πορτιέρο των Βοιωτών.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ναι μεν έδωσαν περισσότερη βάση στο να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, όμως δεν έχασαν την ευκαιρία, όποτε τους δόθηκε η δυνατότητα, να... τρέξουν στις αντεπιθέσεις. Απέδειξαν δε πως το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού τους ταιριάζει ιδιαίτερα όντες επικίνδυνοι όταν έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερους χώρους. Τα σουτ πάντως των Ζησόπουλου (12'), Χρυσάφη (23') και Μπούσι (32') δεν είχαν ευτυχή γι' αυτούς κατάληξη, αφού ο Πιζανόφσκι βρισκόταν σε εγρήγορση.

Όλα τα παραπάνω θορύβησαν το Γιάννη Ματζουράκη, ο οποίος περνώντας στις αρχές της επανάληψης τον Βλάσση Καζάκη (αντί του Τσάνκι) θέλησε να κερδίσει σε ύψος στην επίθεση, ενώ ρίχνοντας στη μάχη και τον Γαρπόζη (αντί του Σίκοφ) γέμισε ακόμη περισσότερο τη μεσαία γραμμή με ένα αριστεροπόδαρο μέσο που φημίζεται για τις επιθετικές αρετές του. Μόνο όμως μια φορά, στο 52ο λεπτό, η Ξάνθη βρέθηκε με αξιώσεις απέναντι στον Ζαφειρόπουλο, όταν ο Τοροσίδης απέναντι από τον πορτιέρο του Λεβαδειακού δεν κατόρθωσε να τον νικήσει.

Ο νεαρός αμυντικός των γηπεδούχων είχε ακόμη δύο καλές στιγμές, όμως ούτε η κεφαλιά του (65') ούτε το μακρινό σουτ του (70') έφεραν κάποιο αποτέλεσμα περνώντας αρκετά άουτ. Αναμενόμενο ήταν από τη στιγμή που και οι αμυντικοί των γηπεδούχων προωθούνταν στην επίθεση να δημιουργηθούν ρήγματα στα μετόπισθεν. Κάτι που επεδίωξαν να εκμεταλλευτούν οι Βοιωτοί δύο φορές, όμως σε μια επέλαση από τα αριστερά ο Βραζιλιάνος Μασάρα νικήθηκε από τον Πιζανόφσκι, ενώ ο Ζησόπουλος έστειλε με σουτ τη μπάλα άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η πίεση της Ξάνθης έγινε ασφυκτική, χωρίς όμως ο Ζαφειρόπουλος να ανησυχεί ιδιαίτερα. Αλλωστε η άμυνά του λειτουργούσε εξαιρετικά απομακρύνοντας μάλλον εύκολα τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων, ενώο Τάκης Λεμονής την βοήθησε με την είσοδο του Παππά στα χαφ.Δύο λεπτά όμως προ της λήξης (88'), ο Βλάσσης Καζάκης νίκησετους αντίπαλους αμυντικούςλυτρώνοντας την ομάδα του, προκειμένου η ψυχολογία του ίδιου αλλά και των συμπαικτών του τέσσερις ημέρες πριν από τη ρεβάνς με τη Μίντλεσμπρο να είναι στο ψηλότερο σημείο.


Οι συνθέσεις

Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Σίκοφ (56' Γαρπόζης), Παβιό, Παπαδημητρίου, Αντζας, Εμερσον, Μαχράτζε, Τσικίνιο (70' Κάραμπας), Λουτσιάνο, Τσάνκι (46' Καζάκης)

Λεβαδειακός
: Ζαφειρόπουλος, Καλλιμάνης, Παστός, Δήμου, Μπασαλά (78' Ιορντάτσε), Ζησόπουλος, Κορέα, Χρυσάφης, Μασάρα,Ρούσεφ (78' Παππάς), Μπούσι (60' Αλεξ)







Σκόρερς: 88' Καζάκης
Κίτρινες: Λουτσιάνο, Αντζας - Μπούσι, Καλλιμάνης
Κόκκινες: -
Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)


Εισιτήρια: 3.542
Εισπράξεις: 29.360


News 24/7

24MEDIA NETWORK