Το τρίπτυχο της επιτυχίας του Σάντος

Με πάθος, θέληση και καλή οργάνωση πιστεύει ο Φερνάντο Σάντος ότι η ομάδα του θα φθάσει στην νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το ντέρμπι της Κυριακής, το οποίο έχρισε ένα απλό παιχνίδι και τίποτα παραπάνω.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας του Σάντος
Με πάθος, θέληση και καλή οργάνωση πιστεύει ο Φερνάντο Σάντος ότι η ομάδα του θα φθάσει στην νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το ντέρμπι της Κυριακής, το οποίο έχρισε ένα απλό παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Ο τεχνικός της "Ενωσης" μίλησε για την δύναμη της έδρας, δεν θέλησε να σχολιάσει την παρουσία του Βασσάρα, ενώ αποκάλυψε ότι ο Δέλλας θα είναι εκτός αποστολής.

"Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Αυτό είναι γνωστό. Δεν πιστεύω πως υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά παιχνίδια. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο έρχεται πολύς κόσμος με προσδοκίες για νίκη και αυτό επηρεάζει την ομάδα. Πάθος, θέληση και καλή οργάνωση. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα όπως απέδειξε και στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να επιβάλλουμε την φιλοσοφία μας και να τον ρυθμό μας για να κερδίσουμε. Θέλουμε τη νίκη και αυτή είναι η συνταγή. Οι νίκες κάνουν τις ομάδες. Δεν υπάρχει καλύτερη ψυχολογία στο ποδόσφαιρο από μία νίκη. Δίνει ηρεμία και γαλήνη", ήταν τα πρώτα λόγια του Πορτογάλου προπονητή.

Παρ' αυτά ο Ιβηρας τεχνικός δεν θέλησε να αγχώσει τους παίκτες του και τόνισε χαρακτηριστικά: " Το πρωτάθλημα είναι ένα άθροισμα 30 παιχνιδιών και όλα έχουν σημασία. Άλλωστε όποιο παιχνίδι και αν νικήσεις παίρνεις 3 βαθμούς. Στα ντέρμπι δεν χρειάζεται ένας προπονητής να παροτρύνει τους ποδοσφαιριστές του για την νίκη. Οι παίκτες καταλαβαίνουν από μόνοι τους την σημασία"

Ο Σάντος έκανε λόγο και για το σύστημα του αντιπάλου, το οποίο, όπως τόνισε μένει σταθερό εδώ και αρκετά παιχνίδια. "Γνωρίζουμε καλά τον Παναθηναϊκό. Παίζει εδώ και 4-5 αγωνιστικές με σύστημα 4-4-2 και οι παίκτες του το έχουν συνηθίσει".

Τα σχόλια του Πορτογάλου είχαν να κάνουν και με τα πλεονεκτήματα που έχουν να επιδείξουν οι δύο αντίπαλοι. "Δεν μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα για αυτό. Είναι δύο δυνατές ομάδες. Πολλές σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η έδρα αλλά σε αυτή την περίπτωση οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα. Πάντως ο κόσμος μας που θα βρεθεί στο γήπεδο θα βοηθήσει πολύ την ομάδα να πάρει την νίκη. Άλλωστε έχει αποδείξει πως μπορεί να το κάνει".

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν βρίσκεται στην επιθυμητή κατάσταση και όπως αποκάλυψε ο τεχνικός του "δικεφάλου" θα μείνει εκτός αποστολής. " Δεν θα είναι στην αποστολή Μίλησα με τον γιατρό και μου είπε πως ακόμη βρίσκεται στο 80% από πλευράς φυσικής κατάστασης και δεν μπορεί να αντέξει για 90 λεπτά. Δουλεύουμε για να τον έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κοντά μας".

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο Σάντος δεν θέλησε να ανάψει τα αίματα με αφορμή την παρουσία του Κύρου Βασσάρα ως ρέφερι του αγώνα: "Είναι εξαιρετικός διαιτητής. Αυτό αποδεικνύεται και από την συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βέβαια δεν είμαι ευχαριστημένος από το τέλος κάποιων παιχνιδιών στα οποία μας έχει παίξει αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητά του. Δεν έχω λόγο να ανησυχώ. Πιστεύω πως θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων"

News 24/7

24MEDIA NETWORK