Το τρίτο ημίχρονο

Το τρίτο ημίχρονο

Συνέντευξη Τύπου
Τροντ Σόλιντ: " Είμαι χαρούμενος για τη νίκη στην έδρα της ΑΕΚ. Περίμενα να είναι μια δύσκολη μάχη. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για τα ελληνικά στάνταρ. Σκόραραμε σε κρίσιμα χρονικά στιγμές. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με ένα τυχερό γκολ, όμως καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και ήρεμοι παίρνοντας με υπομονή αυτό που θέλαμε. Σίγουρα στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Γι' αυτό και ήρθαν οι ευκαιρίες και τα γκολ. Ο Οκκάς ήταν ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού με ασίστ και γκολ, ωστόσο όλη η ομάδα έδειξε πως ήθελε να κερδίσει τον αγώνα. Η απόφαση για την τακτική που ακολουθούμε την παίρνω συνήθως την τελευταία ημέρα. Μέχρι τότε όλα είναι ανοικτά. Τις νίκες όμως τις παίρνουν οι παίκτες και όχι τα συστήματα.

Η ΑΕΚ δεν έκανε σπουδαίες ευκαιρίες, απείλησε μόνο από στημένες φάσεις. Άλλαξα τον "Τζόλε" διότι ήθελα κάτι καινούριο. Είναι αλήθεια πάντως πως προσπάθησε πολύ. Αλλά σε αυτή τη φάση ήθελα να ανοίξω πιο πολύ το παιχνίδι. Εξάλλου, μας έδωσαν χώρο και με τον... φρέσκο Μπαμπαγκίντα προσπαθήσαμε να πάρουμε τη νίκη. Δεν προετοιμάζουμετίποτα. Εμείς κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Το Μάιο θα ξέρουμε τι θα έχει γίνει. Η σημερινή νίκη δεν δίνει καμιά εγγύηση για το μέλλον. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά. Δεν περίμενα πάντως να έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά".

Φερνάντο Σάντος: " Πιστεύω πως έγινε ένα θεαματικό παιχνίδι. Συμφωνώ με τον κ.Σόλιντ. Υπήρχαν δύο ομάδες που έπαιξαν ανοικτά για τη νίκη, με ένα αποτέλεσμα πολύ άδικο αλλά όπως έχω ξαναπεί δεν υπάρχουν ηθικές νίκες. Έχουμε την ομάδα που μπορεί να κερδίζει και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τέτοιες. Αυτός που βάζει γκολ παίρνει τις νίκες. Στην αρχή ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, όμως από εκεί και πέρα είχαμε την πρωτοβουλία. Κάναμε ένα γκολ και είχαμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε και άλλα γκολ. Όμως δεν τα καταφέραμε παρά το γεγονός πως μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Δεν έπρεπε να χάσουμε τόσες πολλές ευκαιρίες. Πρέπει να βελτιώσουμε πολλά αδύνατα σημεία μας. Από τους παίκτες μέχρι τον προπονητή.

Μερικές φορές είναι και ατυχία. Σε άλλες όμως περιπτώσεις είναι ατομικά λάθη. Ο Ολυμπιακός πάντως είναι μεγάλη και ποιοτική ομάδα και στα τελευταία λεπτά μας έβαλε δύο γκολ. Είχαμε πει πως πρέπει να επιτεθούμε, όμως δεν έπρεπε παράλληλα να επιτρέψουμε τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού. Γι' αυτό και φταίμε για το τελικό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε πάντως να δουλεύουμε αφού υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Ο κόσμος μπορεί να είναι απογοητευμένος όμως προσωπικά θεωρώ σίγουρο πως θα κερδίσουμε ακόμη πολλά παιχνίδια. Αυτό είναι άλλωστε το πλάνο μας".

Γιάννης Οκκάς: " Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Ο κόσμος είδε καλό θέαμα. Είδε δυνατές μονομαχίες, χαμένες ευκαιρίες, τέσσερα γκολ, οπότε έγινε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής χρονιάς. Το πάθος που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το στοιχείο που μας χάρισε τη νίκη. Η ΑΕΚ είχε καλές στιγμές, όμως εμείς με ψυχραιμία και σωστή τακτική κερδίσαμε. Έχουμε σίγουρα προβάδισμα, όπως προς Θεού δεν έχει τελειώσει τίποτα. Και πέρσι άλλωστε είχε συμβεί το ίδιο. Συγχαρητήρια σε όλους. Αφιερώνω αυτή τη νίκη στη γυναίκα και το παιδί μου. Το σημερινό ήταν το καλύτερο μου φετινό παιχνίδι, όμως στην ουσία μένει η νίκη της ομάδας. Εξάλλου, σε κάθε παιχνίδι υπάρχει και κάποιος που ξεχωρίζει. Δεν υπήρχε μόνο ο Οκκάς"

Ζούλιο Σέζαρ: " Κάναμε καλό παιχνίδι σήμερα και είχαμε ευκαιρίες για γκολ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο βάσει της εμφάνισή μας. Απέναντι όμως σε μια τόσο μεγάλη ομάδα δεν πετύχαμε κάτι καλύτερο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σηκώνοντας το κεφάλι ψηλά. Το παλέψαμε, όμως δεν μας βγήκε".


Μετά το σφύριγμα της λήξης...

Βασίλης Λάκης
: " Πιστεύω πως το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Είναι άδικο το τελικό αποτέλεσμα, αφού αντί του 2-0 με το Σοάρες έγινε το 1-1. Πάντως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε διαφορετικά. Κοιτάμε τη συνέχεια που είναι εξίσου δύσκολη. Υπάρχει πολύς δρόμος και δεν θεωρώ πως έχει κριθεί το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι πρακτικό σκορ και όχι θεωρητικό. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε".

Γιάννης Οκκάς: " Σε κάθε ματς χρειάζεται η τύχη και σήμερα εμείς την είχαμε. Είχαμε όμως και πάθος που προήλθε μετά το γκολ της ΑΕΚ. Πήγαμε στα αποδυτήρια λέγοντας πως δεν πρέπει να χάσουμε. Με πειθαρχία και τακτική τα καταφέραμε".

Γιώργος Αλεξόπουλος: " Τα αποτέλεσμα του αγώνα είναι μαγική εικόνα. Είχαμε την υπεροχή, όμως δεν πετύχαμε το δεύτερο γκολ. Σε μια αδράνεια δική μας ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και στις λεπτομέρειες πήρε το παιχνίδι. Πιστεύω πως την τύχη που δεν έχει στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός την έχει στην Ελλάδα. Είναι κρίμα για τον κόσμο αλλά και για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει αβαντάζ για την κατάκτηση του τίτλου, όμως πιστεύω πως τίποτα δεν έχει κριθεί".


Μικτή Ζώνη

Μιχάλης Καψής: " Όλα τα παιδιά προσπάθησαν και έδειξαν χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί πιστεύω πως κρίθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Καλό είναι βέβαια να μην μιλάμε ακόμη για πρωτάθλημα, αφού ήταν μόλις η 5η αγωνιστική. Εμείς κοιτάμε ένα-ένα παιχνίδι και μακάρι να κάνουμε το έξι στα έξι, το επτά στα επτά κ.λ.π. Δεν περίμενα διαφορετική αντίδραση από τον κόσμο. Εγώ πάντως θέλω να ευχαριστήσω όσους συνάντησα στα αποδυτήρια από πλευράς της ΑΕΚ, αφού έχω περάσει πολύ ωραία στην ομάδα. Πιστεύω πως πρόσφερα στην ομάδα, όμως είμαι επαγγελματίας".

Αρούνα Μπαμπαγκίντα: " Είμαι πολύ χαρούμενος. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό".

Μιχάλης Κωνσταντίνου: " Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Μου άρεσε το γκολ που έβαλα".

Γρηγόρης Γεωργάτος. " Πήραμε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι".


Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης, Ζαφείρης Φαφούτης


News 24/7

24MEDIA NETWORK