Το ζόρι του Τσιμίκα κόντρα στον Τζόλη 'τρέχει' τον ΠΑΟΚ

Δεν ήταν η εν γένει καλή παρουσία του Χρήστου Τζόλη στη ρεβάνς του Φαλήρου με τον Ολυμπιακό που δραστηριοποιεί τους ξένους σκάουτ. Αλλά το γεγονός πως αυτή ήρθε κόντρα σε έναν αντίπαλο που κέρδισε φέτος παίκτες όπως οι Βάντερσον, Βίστσα, Ρομπίνιο, Κομάν και Ομπαμεγιάνγκ. Και κάπως έτσι ο Τσιμίκας κάνει τον ΠΑΟΚ να... τρέχει.

Τζόλης και Τσιμίκας σε στιγμιότυπο από την ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο 'Γ. Καραϊσκάκης' για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου οι 'ερυθρόλευκοι' επικράτησαν με 2-0 και με το συνολικό 4-3 προκρίθηκαν στον τελικό. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Τζόλης και Τσιμίκας σε στιγμιότυπο από την ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο 'Γ. Καραϊσκάκης' για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου οι 'ερυθρόλευκοι' επικράτησαν με 2-0 και με το συνολικό 4-3 προκρίθηκαν στον τελικό. EUROKINISSI SPORTS/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Με την επιστροφή των ομάδων της Super League στην δράση, ο Αμπέλ Φερέιρα αποφάσισε να συστήσει στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας τον Χρήστο Τζόλη. Έναν 18χρονο επιθετικό γνωστό στους φίλους του ΠΑΟΚ εξαιτίας των εξαιρετικών επιδόσεων του με την Κ19, αλλά όχι γνωστό σε επίπεδο πρώτης ομάδας. Ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός του 'Δικεφάλου' είχε αποφασίσει να του δώσει μια ευκαιρία στο υπόλοιπο της σεζόν, έστω κι αν τόσο ο ίδιος ο Φερέιρα, όσο και η ομάδα της Θεσσαλονίκης ένιωθαν την πίεση μιας σεζόν που φλέρταρε με την αποτυχία.

Όπως γίνεται κατανοητό, για οποιονδήποτε νεαρό Έλληνα παίκτη έτσι και για τον Τζόλη οι συνθήκες μόνο ιδανικές δεν ήταν. Όμως όπως συμβαίνει για τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του, οι ευκαιρίες σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, δεν είναι πολλές. Ή τις αρπάζεις ή να... περάσει ο επόμενος. Ο 18χρονος φορ τα κατάφερε και έτσι γύρω από το όνομα του άνοιξε μια νέα κουβέντα. Που αφορά το συμβόλαιο του και την ρήτρα που υπάρχει σε αυτό, σε συνάρτηση με το ενδιαφέρον που δείχνουν ήδη σύλλογοι του εξωτερικού. Έτσι ο ΠΑΟΚ τώρα 'τρέχει' και γι' αυτό ευθύνεται εν πολλοίς ο... Κώστας Τσιμίκας.

Το ντεμπούτο του Τζόλη έγινε στην 1η αγωνιστική των playoffs, όταν πέρασε ως αλλαγή στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό, όπου ο 'Δικέφαλος' ηττήθηκε με σκορ 0-1. Αγωνίστηκε ξανά στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και σκόραρε ένα εξαιρετικό γκολ, που πυροδότησε την ανατροπή για τη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-1.

Στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ο Αμπέλ Φερέιρα του εμπιστεύθηκε φανέλα βασικού στο 'Γ. Καραϊσκάκης' παρά την σπουδαία κρισιμότητα του αγώνα. Μια αναμέτρηση στην οποία ο ΠΑΟΚ έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για φέτος αναφορικά με την προοπτική κατάκτησης ενός τίτλου.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε ξανά, αυτή τη φορά με 2-0. Ανέτρεψε το σκορ της ήττας (3-2) του πρώτου ημιτελικού και άφησε τον ΠΑΟΚ με άδεια χέρια για φέτος. Με βάση τα δεδομένα της περίστασης ελάχιστοι -αν όχι κανένας- θα περίμεναν πως ένας από τους λόγους της έντονης κριτικής που ασκήθηκε στον Αμπέλ Φερέιρα μετά το ματς, αφορούσε την απόφαση να αντικαταστήσει τον Τζόλη στο 63' με το σκορ ακόμη στο 0-0. Η αλήθεια είναι πως ο νεαρός επιθετικός είχε πολύ καλή παρουσία ως τότε, τηρουμένων των αναλογιών.

Δεν λύγισε κάτω από τις συνθήκες πίεσης, δεν έμοιαζε καθόλου ψαρωμένος, είχε αγωνιστικό θράσος, δεν κρύφτηκε, πήρε πρωτοβουλίες, έβγαλε ένταση. Εν ολίγοις παρουσίασε στοιχεία που έλειψαν από πολύ πιο έμπειρους, 'ψημένους' και πολύδιαφημισμένους συμπαίκτες του. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές έχοντας απέναντι του τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή Έλληνα αριστερό μπακ, τον Κώστα Τσιμίκα.

Τι σημαίνει αυτό; Ας το δούμε συνοπτικά. Ο Τσιμίκας φέτος δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους καλούς ακραίους κυνηγούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Φετφατζίδης, Γκάμα, Λημνιός, Χατζηγιοβάνης, Σεμέδο, έπεσαν σε τοίχο όσες φορές είχαν την ατυχία να βρεθούν φάτσα με τον μπακ του Ολυμπιακού. Αυτό ωστόσο είναι το λιγότερο.

Ο Τσιμίκας στη διάρκεια της φετινής σεζόν ήρθε αντιμέτωπος στην Ευρώπη με παίκτες όπως οι Σουλεϊμάνοβ, Βάντερσον, Βίστσα, Ρομπίνιο, Λούκας Μόουρα, Κομάν, Γκνάμπρι και Ομπαμεγιάνγκ, όμως κανείς από αυτούς δεν μπόρεσε να του δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Ο διεθνής μπακ βγήκε νικητής από όλες αυτές τις '1vs.1' μάχες και γι' αυτό βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις συλλόγων από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Από τη στιγμή που ο Χρήστος Τζόλης κατάφερε να βάλει τον Τσιμίκα στην διαδικασία να ζοριστεί στις μεταξύ τους μονομαχίες στο Φάληρο, ήταν φυσικό επόμενο να ανέβει ψηλότερα στην εκτίμηση των ομάδων του εξωτερικού που τον παρακολουθούν. Η αξία του αντιπάλου βοήθησε τον Τζόλη να 'ψηλώσει' στη ρεβάνς του 'Γ. Καραϊσκάκης' και για τον ίδιο λόγο ο ΠΑΟΚ μπήκε στην διαδικασία να... τρέχει, αφού είτε θα προσφέρει νέο -βελτιωμένο- συμβόλαιο με ρήτρα μεγαλύτερη από τα 2 εκατ. ευρώ στον 18χρονο φορ, είτε θα δει τον παίκτη να φτιάχνει βαλίτσες για το εξωτερικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK