Τώρα τον Ολυμπιακό τον νοιάζει η ουσία

Ο Ολυμπιακός των 12 τελικών και των... μηδέν γκολ, ο Ολυμπιακός της πίεσης, της κυκλοφορίας και των αλληλοκαλύψεων που του λείπει όμως η ουσία. Αυτή ήταν η εικόνα των "ερυθρολεύκων" στο φιλικό με την ισπανική Λεγκανές στο Φάληρο (0-0). Ένα πιάτο καλομαγειρεμένο, αλλά όχι χορταστικό.

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ένα νόστιμο, αλλά όχι χορταστικό πιάτο πρόσφερε στον κόσμο του ο Ολυμπιακός στην πρόβα τζενεράλε με τη Λεγκανές. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν διάθεση, δούλεψαν πολύ πάνω στο χορτάρι, είχαν καλή οργάνωση, κυρίως στο ανασταλτικό transition, δεν κινδύνευσαν σχεδόν καθόλου, αλλά και δεν απείλησαν ιδιαίτερα. Μπορεί να δημιούργησαν συνολικά 12 τελικές προσπάθειες (6 ανά ημίχρονο), αλλά λίγες από αυτές ήταν "κλασικές", με αποτέλεσμα το σκορ να μην ανοίξει ποτέ.

Αποτελεί ασφαλώς αντικείμενο προβληματισμού για την τεχνική ηγεσία το γεγονός ότι στα 4 τελευταία φιλικά ματς, οι "ερυθρόλευκοι" δέχθηκαν 8 γκολ (4 από Γκενκ, Αϊντχόφεν) και πέτυχαν μόνο ένα (στο 1-0 επί της Γκεζτέπε).

Είναι σαφές ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ρίξει περισσότερο βάρος ως τώρα στη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας και οι ποδοσφαιριστές του προσπαθούν ν' ανταποκριθούν με συνέπεια. Δεν έχει συμβεί, ωστόσο, το ίδιο και στο σκέλος της επίθεσης, εκεί όπου η μπάλα φτάνει με κόπο στην αντίπαλη περιοχή και οι καλές ευκαιρίες δημιουργούνται με το σταγονόμετρο...

Ο Πορτογάλος προπονητής χρησιμοποίησε σχεδόν την ίδια ενδεκάδα που είχε εμπιστευθεί και στο φιλικό με την Αϊντχόφεν. Άρχισε τους ίδιους 10, με μοναδική αλλαγή τον Βρουσάι, ο οποίος κόντρα στους Ολλανδούς είχε παίξει αντί του Χριστοδουλόπουλου, όταν ο Λάζαρος είχε ταξιδέψει την προηγούμενη μέρα στην Ελλάδα...

Σε γενικές γραμμές οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούν να πιέσουν ψηλά και συντονισμένα, έχουν καλή και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας, αλλά ζορίζονται μέχρι να ακουμπήσουν την μπάλα στους προωθημένους, ενώ ακόμη και στις ολοκληρωμένες "τελικές" είναι ζήτημα, αν πατούν περισσότεροι από δύο παίκτες την αντίπαλη περιοχή.

Η ομάδα έχει αποκτήσει ξανά δομή και ταυτότητα, πατάει σε συγκεκριμένες ράγες, υπάρχει καλή συνεργασία και αλληλοκαλύψεις. Μέχρι και το "βαρύ" δίδυμο των Μιράντα - Βούκοβιτς λειτούργησε καλά, με την απαραίτητη αρωγή των Ομάρ - Τσιμίκα στα άκρα και των Καμαρά - Μπουχαλάκη στον άξονα. Από 'κει και πέρα, ο Φορτούνης κατεβαίνει χαμηλά για να πάρει τη μπάλα. Λάζαρος και Ποντένσε έχουν διάθεση και παίρνουν πρωτοβουλίες, αλλά ακόμη κάτι τους λείπει στην τελική ενέργεια, ενώ ο Γκερέρο "σκοτώνεται" στο τρέξιμο, χωρίς, όμως, στηρίγματα και ξεκάθαρες επιλογές.

Σε μια πρόχειρη εκτίμηση, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι θα είναι έτοιμος την ερχόμενη Πέμπτη για να υποδεχθεί τη Λουκέρνη, αλλά θα πρέπει να γίνει περισσότερο ουσιαστικός. Σε τέτοια ματς που κρίνονται ευρωπαϊκές προκρίσεις, είναι πολυτέλεια οι 12 τελικές προσπάθειες, με... μηδέν γκολ!

Στα αξιοσημείωτα του ματς η αποθέωση για τον Βασίλη Τοροσίδη που μπήκε... συμβολικά για δύο λεπτά!

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Γιαννιώτης- Ελαμπντελαουί, Μιράντα (90+1 Τοροσίδης), Βούκοβιτς (80' Σισέ), Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (85' Χατζισαφί), Φορτούνης (85' Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (67' Βρουσάι), Γκερέρο (85' Ανσαριφάρντ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK