Τόσα θέλει "καθαρά" για Μολέδο ο Παναθηναϊκός

Με ποιο ποσό (και μόνο) θα δώσει το "ΟΚ" για τον Μολέδο ο ΠΑΟ που κατέχει το 60% των δικαιωμάτων του. Δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη πρόταση απ’ τη Μπεσίκτας, αλλά οι "πράσινοι" έχουν ξεκαθαρίσει προς όλους τα οικονομικά δεδομένα. Εκτός "κάδρου" πλέον η Ιντερνασιονάλ, ανοικτή πάντα και η πρόταση ανανέωσης. Το Contra.gr αναλύει τον φάκελο "Μολέδο".

Τόσα θέλει "καθαρά" για Μολέδο ο Παναθηναϊκός

Η ιστορία των τελευταίων 24ωρων με το «ζεστό» ενδιαφέρον της Μπεσίκτας για τον Ροντρίγο Μολέδο, δεν πρόκειται για «μύθο» ή για κάποιο τουρκικό/βραζιλιάνικο «σενάριο», αλλά έχει μεγάλη βάση. Οι «πρωταθλητές Τουρκίας ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τον Βραζιλιάνο «βράχο» του Παναθηναϊκού, αφού θέλουν να δυναμώσουν κι άλλο την αμυντική τους γραμμή, εν όψειChampionsLeagueκι ο 29χρονος άσος του «τριφυλλιού» είναι στις πρώτες επιλογές του Σενιόλ Γιουνιές.

Εν αντιθέσει όμως, με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου (κυρίως απ’ την Τουρκία) για πρώτη κρούση απ’ την πλευρά των «αετών» της Τουρκίας, καλά πληροφορημένες πηγές τουContra.grαναφέρουν πως στον Παναθηναϊκό ακόμα ΔΕΝ έχει φτάσει επίσημη πρόταση για τον Μολέδο.

Αυτό για το οποίο έχουν ενημερωθεί οι «πράσινοι» κυρίως απ’ την πλευρά του παίκτη, αλλά κι από έναν άλλο σύνδεσμο που έχουν στην Τουρκία είναι πως η Μπεσίκτας θέλει τον «Ρόντρι» και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα κάνει κι επισήμως την κίνησή της. Τα πρώτα δεδομένα που έχουν φτάσει ωστόσο, στα… αυτιά των «πράσινων» δεν πλησιάζουν καν τα «θέλω» τους για τον παίκτη. Συγκεκριμένα, όπως έχουν ενημερωθεί στον Παναθηναϊκό η τουρκική ομάδα σκοπεύει να κάνει πρώτη πρόταση κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ -συνολικά- για τον Μολέδο. Κάτι που εντούτοις δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτό απ’ τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», που έχουν οριοθετήσει τα δεδομένα της υπόθεσης σε συγκεκριμένα ποσά.

ΤΟΣΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 60%

Ο Παναθηναϊκός κατέχει το 60% των δικαιωμάτων του 29χρονου στόπερ, καθώς στοdealπου είχε γίνει τον Γενάρη του ’16 η (πρώην ομάδα του) Ιντερνασιονάλ κράτησε το 25% (για να «ελευθερώσει» χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα τον παίκτη), ενώ η πλευρά του ποδοσφαιριστή (ο ίδιος, συν το γραφείο του μάνατζέρ του Χόρχε Μασάδο) διατήρησε ένα 15%.

Οι «πράσινοι» λοιπόν έχουν διαμηνύσει προς την πλευρά του Μολέδο (κι αντίστοιχα προς τη Μπεσίκτας), πως για να δώσουν το «ΟΚ» σε μετακίνηση του Βραζιλιάνου άσου, θα πρέπει να βάλουν περί τα 2,5 εκατ. ευρώ «καθαρά» στα ταμεία τους. Ητοι, το σύνολο της μεταγραφής (δεδομένου ότι το υπόλοιπο 40% των δικαιωμάτων του παίκτη μοιράζεται σε Ιντερνασιονάλ και Μολέδο), θα πρέπει να πάει συνολικά πάνω απ’ τα 4 εκατ. ευρώ (4.160.000 για την ακρίβεια). Ποσό που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσει να διαθέσει η τουρκική ομάδα, αφού έχει «ζητήματα» (και) με τοFinancialFairPlayκαι είναι πολύ προσεκτική και «μαζεμένη» στο πόσα λεφτά θα δώσει στις μεταγραφές της.

ΑΝ «ΑΦΗΣΕΙ» ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ

Ένα «τρικ» που θα μπορούσε να «απεγκλωβίσει» την υπόθεση για τους Τούρκους (όπως λέγεται από ανθρώπους που έχει πολύ καλή εικόνα για την υπόθεση) θα ήταν να «χαρίσει» και να μην αξιώσει το ποσοστό του στο όλοdealο Μολέδο και ο μάνατζέρ του, προκειμένου να «πέσει» το κόστος της μεταγραφής κατά περίπου 600.000 ευρώ. Και να τα… έβρισκε ο ίδιος μετά με τη Μπεσίκτας μέσω του συμβολαίου του. Εδώ επίσης πρέπει να επισημάνουμε πως -σύμφωνα με πληροφορίες τουContra.gr- τα χρήματα που προσφέρει ο τουρκικός σύλλογος στον Μολέδο δεν είναι 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για 3ετές συμβόλαιο (όπως γράφτηκε στην Τουρκία), αλλά περίπου 800.000 ευρώ ετησίως δίχως τα μπόνους (και πάλι όμως υπερδιπλάσια απ’ τα αυτά με τα οποία αμείβεται απ’ το «τριφύλλι»).

«ΕΛΕΓΧΕΙ» ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Παναθηναϊκός απ’ την πλευρά του περιμένει με ηρεμία την… κίνηση των Τούρκων, για να αξιολογηθούν τα δεδομένα πολύ πιο επίσημα πλέον, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να παρεκκλίνει πολύ απ’ τις αξιώσεις και απ’ τα «καθαρά» χρήματα που θα ζητήσει για να «»ελευθερώσει» τον Μολέδο. Εχοντας ήδη διευθετήσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες που είχε απ’ την περσινή σεζόν μαζί του, έχει σε μεγάλο βαθμό τον «έλεγχο» της υπόθεσης, αφού και ο μάνατζερ του παίκτη δεν έχει περιθώρια «ελιγμών» ή πιέσεων προς τον Παναθηναϊκό.

ΕΚΤΟΣ «ΚΑΔΡΟΥ» ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Η Ιντερνασιονάλ έχει σχεδόν βγει απ’ το «κάδρο» (όπως επιβεβαιώνουν εδώ και 48 ώρες και οι Βραζιλιάνοι), αφού είναι αδύνατο να προσφέρει περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ για όλο το «πακέτο» (πρόταση που δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί ο Παναθηναϊκός) κι όλα πλέον θα κριθούν απ’ την κίνηση της Μπεσίκτας και το μέχρι που μπορεί να φτάσει στην πρότασή της για τον Μολέδο. Με τον Παναθηναϊκό να μην «καίγεται» (όσο κι αν είναι «ζορισμένος» οικονομικά) για να πουλήσει τον 29χρονο άσο, αν δεν ακούσει το ποσό που θέλει και δη τα 2,5 εκατ. ευρώ «καθαρά». Σε αντίθετη περίπτωση, ο Μολέδο θα πρέπει να δώσει κανονικά το «παρών» στην «πρώτη» της ομάδας στις 26 Ιουνίου, έχοντας πάντοτε στην άκρη του… τραπεζιού και την πρόταση ανανέωσης (έως το 2020) που του έχει καταθέσει ο Λυμπερόπουλος, με μικρή αύξηση των απολαβών του…

News 24/7

24MEDIA NETWORK