Τουν – Άρσεναλ

Ο... κατά παραγγελία όμιλος στον οποίο βρέθηκε η Άρσεναλ δεν θα ήταν δυνατόν να δημιουργήσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στους Άγγλους, οι οποίοι με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες πηγαίνουν στην Ελβετία για να επικυρώσουν την πρωτιά και την αποφυγή ορισμένων... θηρίων στη φάση των "16".

Τουν – Άρσεναλ

Ο... κατά παραγγελία όμιλος στον οποίο βρέθηκε η Άρσεναλ δεν θα ήταν δυνατόν να δημιουργήσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στους Άγγλους, οι οποίοι με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες πηγαίνουν στην Ελβετία για να επικυρώσουν την πρωτιά και την αποφυγή ορισμένων... θηρίων στη φάση των "16". Από την άλλη, το συγκρότημα του Ουρς Σόνενμπεργκερ έχει καταφέρει να υποτάξει την Σπάρτα την ύστατη στιγμή, με συνέπεια να πάρει το προβάδισμα σε ό,τι αφορά στην έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Διόλου άσχημα αν αναλογιστεί κάποιος πως η μία... Σταχτοπούτα (Αρτμίντια η άλλη) του θεσμού άρχισε την περιπέτειά της από τα βάθη του Καλοκαιριού. Πιθανή νίκη στο "Σταντ ντε Σουίς", θα ισοδυναμεί με τη συνέχεια της ευρωπαϊκής περιπέτειας.

Μεγάλο δείγμα παρελθουσών αναμετρήσεων ανάμεσα στην Άρσεναλ και ελβετικές ομάδες, δεν υπάρχει. Μία φορά οι Λονδρέζοι κλήθηκαν να πετάξουν έξω ομάδα της συγκεκριμένης χώρας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, και τα κατάφεραν εξαιρετικά, με το συνολικό 5-0 επί της Γκρασχόπερ. Ευρωπαϊκή προϊστορία και Τουν είναι δύο αντίθετες έννοιες, δεδομένου ότι οι Ελβετοί έχουν να επιδείξουν, πέρα των εφετινών θαυμάτων και της γενικής παρουσίας τα τελευταία τρία χρόνια, έναν χαμένο τελικό Κυπέλλου και μία παρουσία στην πρώτη κατηγορία, όλα αυτά το μακρινό πλην όμως ένδοξο 1955.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν δίχως τον μέσο Άντρες Γκέρμπερ, ο οποίος όμως απουσιάζει εδώ και καιρό, όπως ο αμυντικός Σεχίντ Σινάνι και ο μέσος Νέναντ Σάβιτς. Ο βασικός δεξιός μπακ Γκρεγκορί Ντουρούζ νιώθει ενοχλήσεις αλλά αναμένεται εν τέλει να αγωνιστεί.

Από την άλλη, ο Αρσέν Βενγκέρ δηλώνει πως αφενός σέβεται τον αντίπαλο και αφετέρου θέλει την ομάδα του στην πρώτη θέση του ομίλου, ωστόσο προτίθεται να ξεκουράσει αρκετά βασικά στελέχη, ώστε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ρεζέρβες. Ο βασικός πορτιέρο Λέμαν, ο αμυντικός μέσος Ζιλμπέρτο και ο στόπερ Τουρέ θα μείνουν πίσω, όπως και βιρτουόζος Ντένις Μπέργκαμπ ο οποίος δεν ταξιδεύει. Οι Σονγκ και Έμπουε αναμένεται αν βρεθούν στο βασικό σχήμα, ενώ οι Μπέντνερ, Τζούρου και Λούπολι ίσως… στριμωχθούν στην αποστολή.

Πιθανές συνθέσεις
Τουν: Γιακούποβιτς, Ορμάν, Ντουρούζ, Χότζιτς, Ντεούμι, Γκονσάλβες, Φερέιρα, Άγκετερ, Αντριάνο, Λεάνδρο, Λουστρινέλι
Άρσεναλ: Αλμούνια, Λαουρέν, Κάμπελ, Σιγκάν, Σεντέρος, Φαμπρέγας, Φλαμινί, Πιρές, Σονγκ, Έμπουε, Ανρί.

Διαιτητής: Λουσίλιο Μπατίστα (Πορτογαλία)

News 24/7

24MEDIA NETWORK