Τρέλα για Ρονάλντο στην Κίνα: Έρχεται πρόταση 200.000.000 ευρώ!

Τα σενάρια όλο και φουντώνουν για αστρονομική πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί στη Ρεάλ για χάρη του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αν τη δεχθεί θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών. Τι σκέφτεται όμως ο παίκτης για το μέλλον του;

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during the Champions League final soccer match between Juventus and Real Madrid at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales, Saturday June 3, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during the Champions League final soccer match between Juventus and Real Madrid at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales, Saturday June 3, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Πριν μερικές ημέρες το πρωτοσέλιδο της πορτογαλικής "A Bola" έκανε λόγο για πρόταση ύψους 180.000.000 ευρώ που ετοιμαζόταν να κατατεθεί στη Ρεάλ για τις υπηρεσίες του Κριστιάνο Ρονάλντο. Όπως υποστήριζαν οι Πορτογάλοι, οι πιο ισχυρές υποψήφιες για να καταθέσουν αυτή την πρόταση είναι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό, ενώ άφηναν τελευταία την περίπτωση της Κίνας.

Από την άλλη η μαδριλένικη "AS" το πρωί της Παρασκευής (9/6) κυκλοφόρησε ένα εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο που γράφει: "200.000.000 ευρώ για τον Κριστιάνο". Όπως και να το κάνουμε όταν γράφει κάτι για τη Ρεάλ Μαδρίτης η "AS" πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα, αφού η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει πληροφορίες... εκ των έσω και ασχολείται εκτενώς με τα των "μερένγκες".

Τρέλα για Ρονάλντο στην Κίνα: Έρχεται πρόταση 200.000.000 ευρώ!

Το ρεπορτάζ όμως δεν σταματάει εκεί. Οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι η πρόταση θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ ίλιγγο προκαλούν οι ετήσιες απολαβές που λέγεται ότι θα προτείνουν στον Πορτογάλο. Κρατηθείτε. Σύμφωνα με την "AS" αυτές θα αγγίζουν τα 120.000.000 ευρώ το χρόνο! Ένα ποσό που δεν έχει δοθεί ποτέ σε αθλητή σε οποιοδήποτε σπορ.

Μια τέτοια μεταγραφή προφανώς και δεν είναι απλή. Το νούμερο ναι μεν μπορεί να φαίνεται αστρονομικό, αλλά στην Κίνα λεφτά... υπάρχουν, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θέλει τις ομάδες της να δαπανούν αρκετά χρήματα προκειμένου να "αναβαθμιστεί το κινεζικό πρωτάθλημα με παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς". Τον προηγούμενο μήνα πάντως ο μάνατζερ του Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες, είχε δηλώσει πως τα χρήματα δεν είναι το μοναδικό που σκέφτεται ο Κριστιάνο. Άλλωστε μέχρι σήμερα έχει ήδη κερδίσει πάρα πολλά...

Από εκεί και πέρα, ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τη ρήτρα του να μπαίνει στο 1.000.000.000 ευρώ. Είναι πλέον 32 ετών κι όμως κατάφερε να κάνει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και πηγαίνει ολοταχώς για την κατάκτηση της πέμπτης Χρυσής Μπάλας, φτάνοντας τον Μέσι. Τι θέλει ο Ρονάλντο; Να τον ξεπεράσει. Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μόνο μένοντας στη Ρεάλ.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League final soccer match between Juventus and Real Madrid at the Millennium stadium in Cardiff, Wales Saturday June 3, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League final soccer match between Juventus and Real Madrid at the Millennium stadium in Cardiff, Wales Saturday June 3, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Γνωρίζει πολύ καλά πως αν πάρει μεταγραφή για την Κίνα, ουσιαστικά βγαίνει εκτός συναγωνισμού. αφού ο Μέσι δεν θα έχει αντίπαλο στην Ευρώπη. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη στο μυαλό του. Στην καριέρα του έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Champions League (1 με Γιουνάιτεντ και 3 με Ρεάλ) και θα ήθελε να φτάσει τον μοναδικό παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει 6, τον Πάκο Χέντο, τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό φυσικά είναι πολύ δύσκολο γιατί χρειάζεται ακόμη δύο κούπες, αλλά θέλει να μείνει για να το παλέψει.

Να έχουμε στο μυαλό μας πάντως ότι το μεταγραφικό παζάρι στην Κίνα ανοίγει 19 Ιουνίου και κλείνει στις 14 Ιουλίου, επομένως ότι είναι να γίνει θα γίνει... σύντομα.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

News 24/7

24MEDIA NETWORK