Το τρένο Ολυμπιακός και ο... Μουτζούρης Παναθηναϊκός

Το 5ο εκτός έδρας παιχνίδι από τα μέσα Δεκεμβρίου είχε θετική κατάληξη για τον Ολυμπιακό, που ολοκλήρωσε το... ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με νίκη επί του Αστέρα. Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ βγάζει αλήθειες στο χορτάρι.

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τερματικός σταθμός ήταν η Τρίπολη για τον Ολυμπιακό. Το ταξίδι που άρχισε από την Ξάνθη για τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στον Άρη Αβάτου θα τελείωνε με τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα. Και τελείωσε με εξίσου ιδανικό τρόπο, νίκη με 2-0, την 4η στα 5 εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε από τις 19 Δεκεμβρίου μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

Η... αμαξοστοιχία ξεκίνησε με το 2-1 στο Δημοτικό Στάδιο της Ξάνθης. Παρέμεινε στην πόλη και πήγε στα Πηγάδια όπου έμεινε στο 0-0 με την μεγάλη ομάδα του νομού για τη φάση των 16 του κυπέλλου. Στη συνέχεια, κατηφόρισε στη Βοιωτία για το 2-0 επί του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα και ακολούθως επισκέφτηκε τη δυτική Ελλάδα για το 2-1 επί του ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Την περασμένη εβδομάδα, το 'ερυθρόλευκο' τρένο έφτασε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου νίκησε με 3-1 την Ξάνθη και προχώρησε στα προημιτελικά του κυπέλλου, όμως δεν παρέμεινε στον Πειραιά. Συνέχισε το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Το 5ο εκτός έδρας παιχνίδι στους τελευταίους 6 αγώνες έμοιαζε και το πιο απαιτητικό, έστω κι αν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε απέναντί της μια ομάδα που και στα 4 τελευταία παιχνίδια της είχε δεχθεί από 3 γκολ.

Οι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού αυτές τις μέρες δεν ήταν κουρασμένοι από αυτό το μακρύ ταξίδι. Ο Κώστας Φορτούνης, εξάλλου, δεν φείδεται τερμάτων κόντρα στην πρώην ομάδα του, αφού είχε 6 από αυτά, όμως όλα στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Η πανέμορφη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 28' έφερε το πρώτο τέρμα του Φορτούνη (με τη φανέλα του Ολυμπιακού) και στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'.

Οι γηπεδούχοι, προερχόμενοι από τον αποκλεισμό της ΑΕΛ στο κύπελλο με 5-3 στο ίδιο γήπεδο πριν από μερικές μέρες, δεν ήταν το ίδιο εύστοχοι στις προσπάθειές τους και είχαν δοκάρι με τον Μαρκ Φερνάντεθ πριν από το γκολ των φιλοξενουμένων.

Όταν στο 50' αντιστράφηκαν οι ρόλοι των ηγετών του Ολυμπιακού και ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Χριστοδουλόπουλο για να στείλει την μπάλα στην εστία, όλα είχαν τελειώσει. Οι Πειραιώτες θα 'κλείδωναν' το αποτέλεσμα και οι Αρκάδες θα εξακολουθούσαν να ψάχνουν την πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού από τον Μάρτιο του 2014.

Για τον Ολυμπιακό ήταν ακόμα μία μέρα σε... εξωτερικές δουλειές, κερδίζοντας με την ποιότητα που διαθέτει και την ορμή του τον τελευταίο καιρό.

'Κακό αποτέλεσμα, κακό ποδόσφαιρο'

Αυτή την ορμή έχει χάσει ο Παναθηναϊκός που έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΛ. Αν και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 2ο λεπτό και είχε όλες τις προϋποθέσεις για μία άνετη νίκη, έμεινε στο 1-1 με τον Γιώργο Δώνη να παραδέχεται για πρώτη φορά ανοιχτά πως η ομάδα του δεν είχε ούτε ένα καλό στοιχείο.

'Κακό αποτέλεσμα, κακό ποδόσφαιρο'. Ατάκα που δείχνει το πρόβλημα του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό και δεν έχει να κάνει τόσο με τα αποτελέσματα, όσο με την αγωνιστική εικόνα του.

Ο Δώνης έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κυπέλλου με τη Λαμία και σαν... παιχνίδι της μοίρας, προηγήθηκε με τον τρόπο που αποκλείστηκε. Το πέναλτι του Μακέντα με το ρολόι να 'γράφει' 2ο λεπτό δεν ήταν αρκετό. Ο Ντέλετιτς στο 54' ισοφάρισε για τους Θεσσαλούς που μετράνε τέσσερα σερί ματς πρωταθλήματος αήττητοι.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK