Τσάβι Αλόνσο: Κέρδισε σαν να ήταν βιντεοπαιχνίδι, το στοίχημα που βγήκε και η ιστορική μετάλλαξη

Ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε κάτι που δύσκολα γίνεται αντιληπτό, οι αγώνες συνεχίζονται και είναι μόνο η αρχή.

Leverkusen's head coach Xabi Alonso celebrates in a wet shirt, full of beer, at a press conference with his player after taking the Bundesliga title with a 5-0 win against Werder Bremen in Leverkusen, Germany, Sunday, April 14, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
(AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Τσάβι Αλόνσο ουσιαστικά ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην δεύτερη ομάδα της Σοσιεδάδ. Παρόλο που η προπονητική του εμπειρία ήταν ελάχιστη, η Λεβερκούζεν ήταν σε απελπιστική κατάσταση στην έναρξη της περσινής σεζόν και έριξε τα ζάρια με τον Ισπανό τεχνικό. Ο ίδιος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και κατάφερε να φέρει την ομάδα στην 6η θέση.

Η ομάδα εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη και ο στόχος δεν ήταν σε καμία περίπτωση η επίτευξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα απέκτησε τρομερή συνοχή, ενώ ταυτόχρονα στο επιθετικό κομμάτι δεν είχε πρόβλημα στο να βρίσκει λύσεις. Η φετινή κακή εικόνα της Μπάγερν Μονάχου επέτρεψε στην ομάδα του Αλόνσο να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Bundesliga. Όλοι νόμιζαν πως αυτό θα ήταν μία παρωδική κατάσταση, όμως η εκείνη δεν έπεσε ποτέ...

Στην πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν του στην ομάδα ο Αλόνσο έδωσε μέταλλο νικητή στην ομάδα. Την έκανε να φαντάζει ανίκητη και εν τέλει πέτυχε κάτι ανήκουστο. Έκανε για πρώτη φορά την Λεβερκούζεν πρωταθλήτρια. Το πέτυχε όντας αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις και απέδειξε πως η ηγεμονία της Μπάγερν Μονάχου μπορεί να πέσει. Στο ποδόσφαιρο τα λάθη αντιπάλων καθορίζουν τους νικητές. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ο Ισπανός δεν χρειάστηκε κανέναν στραβοπάτημα άλλης ομάδας. Κατέκτησε καθαρά με τις δικές του δυνάμεις έναν τίτλο που θα μνημονεύεται για πάντα.

Οι Γερμανοί συνεχίζουν στην Ευρώπη, όπου φαίνεται πως θα προκριθούν στη ημιτελικά, και παράλληλα έχουν φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου στον οποίο θα αντιμετωπίσουν την Καϊζερσλάουτερν. Το νταμπλ είναι ένας στόχος πολύ εφικτός, ενώ επίσης η κατάκτηση του Europa League είναι στο χέρι τους για να πατήσουν κορυφή. Το τρέμπλ στην πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν του αξιοθαύμαστου αυτού προπονητή δεν είναι παραμύθι αλλά ένα ρεαλιστικό σενάριο...

Διαβάστε περισσότερα

Πρώην παίκτης της Λίβερπουλ που χάθηκε έμαθε ότι δεν παίζει κι αποφάσισε να μην μπει στο λεωφορείο

Ο παίκτης που παραδέχτηκε πως αγωνίζεται για τα χρήματα, τα κενά λόγια που έγιναν συνήθεια

News 24/7

24MEDIA NETWORK