Ο παίκτης που παραδέχτηκε πως αγωνίζεται για τα χρήματα, τα κενά λόγια που έγιναν συνήθεια

Η ειλικρίνεια τον έκανε στόχο, αλλά εκείνος δεν μετάνιωσε στιγμή.

Tottenham Hotspur's Benoit Assou-Ekotto plays against Wigan Athletic during their English Premier League soccer match at White Hart Lane, London, Tuesday, Jan. 31, 2012. (AP Photo/Sang Tan)
(AP Photo/Sang Tan) AP

Ανά τις δεκαετίες πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στην ζωή και κατ' επέκταση στο ποδόσφαιρο. Πλέον, η πολυετή συμπόρευση με τους συλλόγους είναι σπάνια. Οι παίκτες-σημαίες έχουν αρχίσει να μειώνονται δραματικά και έχουν αντικατασταθεί από παίκτες-Influencers.

Πλέον οι σταρ των κορυφαίων ομάδων είναι το επίκεντρο της προσοχής και αποκτούν εξουσία. Αρκετοί έχουν τεράστια αυτοπροβολή -μερικές φορές αυτή ξεπερνά και την ίδια την ομάδα- και μπορούν να έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μεγάλα συμβόλαια, ειδικές ρήτρες και ούτω καθεξής. Εύλογα η αίσθηση πως οι παίκτες αγωνίζονται για την φανέλα έχει αρχίσει να εξατμίζεται...

Βέβαια, υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής που ήταν απολύτως ειλικρινής για τα κίνητρά του στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο πρώην αμυντικός της Τότεναμ Μπενουά Ασού-Εκοτό είχε δηλώσει πως δεν μετανιώνει για την παραδοχή ότι έπαιζε ποδόσφαιρο για τα χρήματα, επιμένοντας ότι και άλλοι παίκτες συμφωνούν μαζί του, ακόμη και αν δεν το κάνουν γνωστό.

Να θυμίσουμε ότι ο Ασού Εκοτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν παραδέχτηκε σε συνέντευξή του το 2010 ότι θεωρούσε το ποδόσφαιρο ως δουλειά και όχι ως πάθος. Ο πρώην αριστερός μπακ των Σπερς επέμεινε τώρα ότι οι παίκτες δεν είναι ειλικρινείς όταν μιλούν για την αγάπη τους για τον σύλλογο.

Όταν ρωτήθηκε για τα προηγούμενα σχόλιά του, δήλωσε: "Συμφώνησαν οι άλλοι παίκτες μαζί μου; Είμαι σίγουρος, είμαι σίγουρος, 200 τοις εκατό. Ακούστε, όταν ο ατζέντης σας τηλεφωνεί και σας λέει, έχω μια ομάδα για εσάς, η πρώτη ερώτηση είναι: "Πόσο;". Έτσι είναι η δουλειά.

"Δεν νομίζω ότι με βοήθησε που ήμουν τόσο ειλικρινής, αλλά έτσι είμαι. Είναι καλό για τη δουλειά να λες: "Αγαπώ τον σύλλογο, αγαπώ τους οπαδούς, μπλα μπλα μπλα μπλα... ω (μετακόμισα) σε άλλον σύλλογο". Εγώ δεν είμαι έτσι. Είναι καλό γι' αυτούς για τις επιχειρήσεις να το κάνουν αυτό. Είναι στο χέρι τους. Αν δεν θέλουν να είναι ειλικρινείς, είναι δικό τους πρόβλημα".

"Ίσως κάποιοι σύλλογοι δεν θέλουν να αγοράσουν έναν παίκτη που παίζει για τα χρήματα. Ακόμα κι αν όλοι (οι άλλοι) είναι εκεί για τα χρήματα, ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης του συλλόγου θέλει να βγάλει χρήματα. Ίσως σε 50 με 100 χρόνια, ο κόσμος να καταλάβει. Δεν μετανιώνω, αλλά θα ήθελα να δω αν θα είχα την ίδια καριέρα χωρίς να είμαι ειλικρινής".

Τα κενά λόγια αγάπης για έναν σύλλογο μπορεί να έχουν γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπάρχει κάτι αναλλοίωτο μέχρι και σήμερα. Η αυταπάρνησή και το πάθος κάποιου αντανακλάται πάντα μέσα στο χορτάρι...

Διαβάστε περισσότερα

Οι Αρτέτα και Τσάμπι Αλόνσο ήταν συμπαίκτες και τώρα στοχεύουν στις κορυφές των πρωταθλημάτων τους

Μυθικό στατιστικό για έναν από τους καλύτερους μέσους παγκοσμίως, ήταν η κοινή συνισταμένη πίσω από τις νίκες τουλάχιστον 2 ετών

News 24/7

24MEDIA NETWORK