Τσέλσι - Μπέτις 4-0

Η Τσέλσι ανάγκασε, μέσα σε πέντε ημέρες, να καταπιούν την γλώσσα τους αυτοί που την κατηγορούν για βαρετό ποδόσφαιρο. Οι «μπλε» του Μουρίνιο «σκόρπισαν» με 4-0 την Μπέτις και μετά και το 5-1 επί της Μπόλτον (για το πρωτάθλημα) πλησίασαν διψήφιο αριθμό τερμάτων, σε δύο παιχνίδια, με μερικά από αυτά να διεκδικούν Οσκαρ εκτέλεσης ή δημιουργίας. Αμέριστη η συμπαράσταση του τερματοφύλακα των Ανδαλουσιάνων, Ντόμπλας, ο οποίος στο δεύτερο γκολ έκανε την γκάφα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Με επτά πόντους στο «σακούλι» οι παίκτες του Μουρίνιο θα πάνε στην Ανδαλουσία για να τελειώσουν και μαθηματικά την πρόκριση.

Τσέλσι - Μπέτις 4-0
Η Τσέλσι ανάγκασε, μέσα σε πέντε ημέρες, να καταπιούν την γλώσσα τους αυτοί που την κατηγορούν για βαρετό ποδόσφαιρο. Οι «μπλε» του Μουρίνιο « σκόρπισαν» με 4-0 την Μπέτις και μετά και το 5-1 επί της Μπόλτον (για το πρωτάθλημα) πλησίασαν διψήφιο αριθμό τερμάτων, σε δύο παιχνίδια, με μερικά από αυτά να διεκδικούν Οσκαρ εκτέλεσης ή δημιουργίας. Αμέριστη η συμπαράσταση του τερματοφύλακα των Ανδαλουσιάνων, Ντόμπλας, ο οποίος στο δεύτερο γκολ έκανε την γκάφα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Με επτά πόντους στο «σακούλι» οι παίκτες του Μουρίνιο θα πάνε στην Ανδαλουσία για να τελειώσουν και μαθηματικά την πρόκριση.

Ο Πορτογάλος επεφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα. Στο τέρμα βρέθηκε ο Κάρλο Κουντιτσίνι και στην δεξιά πλευρά ο Γουίλιαμ Γκαλάς, που για πολλοστή φορά κλήθηκε να παίξει στα πλάγια. Επίσης, αν και αναμένονταν να ξεκινήσει στον αγώνα, ο Ρόμπεν έκατσε στον πάγκο και στην θέση του προτιμήθηκε ο Κόουλ. Στον αντίποδα, ο Φερέρ δεν έβαλε τον Χίσκο στο πλάι του Ολιβέιρα, αλλά προτίμησε τον Εντού.

Οι Ισπανοί δημιουργούσαν προβλήματα από την πλευρά του Χοακίν, με τον Ντελ Ορνο να μην μπορεί να σταματήσει τον συμπατριώτη του. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στους παίκτες του Φερέρ, αλλά ο Ολιβέιρα την σπατάλησε και δεν έκανε το 0-1.

Η Τσέλσι ανέβηκε και πίεσε και σε μία από αυτές τις φάσεις ο Εσιέν έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, πάσαρε στον Ντρογκμπά και αυτός δεν έχασε την ευκαιρία να πλασάρει τον Ντόμπλας και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Oσο και αν προσπάθησε για το δεύτερο γκολ η ομάδα του Μουρίνιο δεν έρχοταν. Τελικά βοήθησε σε αυτό ο Ντόμπλας. Ο τερματοφύλακας των Ανδαλουσιάνων δεν μπόρεσε να μπλοκάρει ένα απλό φάουλ του Λάμπαρντ, και ο Καρβάλιο έκανε το 2-0, σπρώχνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος ο Μουρίνιο ξεκούρασε τον Ντρογκμπά και πέρασε στην θέση του τον Κρέσπο. Από την άλλη ο Φερέρ πέρασε τον Χίσκο στον αγώνα, με στόχο να έχει άλλον έναν επιθετικογενή παίκτη.

Oι πρωταθλητές Αγγλίας βάλθηκαν για τα καλά να αποδείξουν ότι δεν είναι η βαρετή ομάδα που λένε όλοι και στο 59’ ξεδίπλωσαν υποδειγματικό αιφνιδιασμό, ο οποίος έχρισε σκόρερ τον Κόουλ, για το 3-0.

Το τελικό «χτύπημα» στην Μπέτις ήρθε με κεφαλιά του Κρέσπο, έπειτα από σέντρα του Σον Ράιτ-Φίλιπς, με τους Αγγλους να κάνουν οικονομία δυνάμεων από το 65’ και έπειτα.


Οι συνθέσεις

Τσέλσι: Koυντιτσίνι, Γκαλάς, Τέρι, Καρβάλιο, Ντελ Ορνο, Μακελελέ (76' Nτιαρά), Εσιέν, Λαμπάρντ, Ράιτ-Φίλιπς (67' Γκουντιόνσεν), Κόουλ, Ντρογκμπά (46' Κρέσπο)

Μπέτις: Ντόμπλας, Μέλι, Ρίβας, Χουανίτο, Οσκαρ Λόπεζ (46' Χίσκο), Βαρέλα, Ριβέρα, Μιγκέλ Ανχελ (56' Ασουνσάο), Χοακίν, Ολιβέιρα, Εντού

News 24/7

24MEDIA NETWORK