Τσιρίλο: "Μπορούμε τον τίτλο"

Τσιρίλο: "Μπορούμε τον τίτλο"
Αποτελεί μία από τις μεταγραφές-κλειδιά της φετινής ΑΕΚ, αφού ήρθε να αναπληρώσει το κενό στο κέντρο της άμυνας που άφησε η αποχώρηση του Αλβες. Ο… συνονόματος του προκατόχου του στη θέση, Μπρούνο Τσιρίλο, μίλησε στο "Εθνοσπορ" για τις πρώτες του εμπειρίες από την Ελλάδα και την ΑΕΚ, τους στόχους της ομάδας, αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Αναλυτικά…

Κεφάλαιο ΑΕΚ

Τι είπε για…

Τον Φερνάντο Σάντος: "Πιστεύω ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Είναι πάντα σωστά η προετοισμένος, δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και μας βοηθάει να μάθουμε πολλα πράγματα. Αν και λιγάκι δύσκολος άνθρωπος είναι εξαιρετικός σαν χαρακτήρας και δίκαιος απέναντι σε όλους μας".

Τον Ντέμη Νικολαΐδη: "Τον έχω παρακολουθήσει να αγωνίζεται και θεωρώ πως ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα κι ίσως ο πιο διάσημος. Όσον αφορά την απόφασή του να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου, το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι είχε τόσο μεγάλη αγάπη για την ομάδα, τη φανέλα και τον κόσμο της, έτσι ώστε να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Μόνο κάτι τόσο δυνατό μπορεί να σε οδηγήσει στην απόφαση να σταματήσεις πρόωρα την καριέρα σου και να πάρεις το ρίσκο να αναλάβεις ένα τόσο δύσκολο έργο".

Τον κόσμο της ομάδας: "Ο κόσμος είναι πολύ δεμένος με την ομάδα. Οι συμπαίκτες μου, μου περιέγραψαν τι συνέβαινε πέρυσι σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι κι ανυπομονώ να το ζήσω και εγώ. Άλλωστε προέρχομαι από τη Νότια Ιταλία, όπου οι φίλαθλοι είναι περισσότερο εκδηλωτικοί, κι έχω ζήσει πολλές φορές ανάλογες στιγμές. Είναι άσχημο όμως να βλέπουμε γεγονότα σαν αυτά που συνέβησαν στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο. Μόνο κάνουν κακό στην ομάδα κι είδατε πόσο άσχημη ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού Σταδίου στο παιχνίδι με τον Ηρακλή".

"Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τίτλο. Στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί ικανοί ποδοσφαιριστές. Αν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε σωστά ως σύνολο, αν δίνουμε κάθε φορά το 100% των δυνατοτήτων μας και αν κάνουμε πράξη τα όσα μας συμβουλεύει ο προπονητής μας, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου και να δώσουμε χαρά ύστερα από 11 χρόνια στον κόσμο μας".

"Κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Όλες οι ομάδες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, όταν αγωνίζονται στην Ευρώπη, γιατί θέλουν να διακριθούν. Δεν θα ερχόμουνα στην ΑΕΚ, αν η ομάδα δεν είχε φιλοδοξίες για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Πιστεύω πως η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πετύχει κάτι τέτοιο".

"Νομίζω ότι οι κινήσεις με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι απολύτως σωστές. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Το ότι ανήκουν στο δυναμικό τη ΑΕΚ σημαίνει ότι είναι και καλοί ποδοσφαιριστές. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να δίνουν πάντα το 100% των δυνατοτήτων τους σε κάθε προπόνηση και να ακούνε τις συμβουλές του προπονητή τους. Κάποια στιγμή θα ανταμειφθούν, όπως συνέβη με τον Πλιάτσικα, που ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι της πρεμιέρας".

"Σε θέματα οργάνωσης, η ΑΕΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους συλλόγους του καμπιονάτο. Όλα δουλεύουν ρολόι και δεν λείπει τίποτα από τους ποδοσφαιριστές. Επίσης, η επικοινωνία με τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή είναι άψογη και δεν έχω κανένα παράπονο. Επίσης, πριν έρθω εδώ γνώριζα για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Ο προπονητής μου προσέφερε ένα χέρι βοηθείας παραπάνω, ενώ πολλά μπράβο ανήκουν και στους συμπαίκτες μου και στο ιατρικό τιμ. Όλοι τους με έκανα να νιώσω άνετα από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο Κόνιε της Ιταλίας".

Κεφάλαιο… Τσιρίλο

"Μόνο οι θαρραλέοι έχουν το κουράγιο να φθάνουν...
Εκεί όπου μόνο οι άγγελοι έχουν το θάρρος να πετούν...",
αναφέρει το τατουάζ του 28χρονου στο πόδι.

"Όταν η ΑΕΚ μου έκανε την πρόταση να έρθω στην Ελλάδα, μίλησα με τον κ. Ίβιτς για να μου εξηγήσει ποιο είναι το πλάνο της ομάδας για τη νέα περίοδο. Αυτά που μου είπε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας με βρήκαν τελείως σύμφωνο και κάλυπταν τους στόχους και τις φιλοδοξίες μου. Το γεγονός ότι με πλησίασαν και μου έδειξαν εμπιστοσύνη ήταν πολύ σημαντικός λόγος να αφήσω τη Σιένα και την καριέρα μου στην Ιταλία και να κάνω μια νέα αρχή στο εξωτερικό με τα χρώματα της ΑΕΚ. Μου αρέσει το ότι ήρθα σε μια ομάδα, που θέλει να πρωταγωνιστήσει τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη. Αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος που αποφάσισαν να έρθω στην ΑΕΚ".

"Το να είσαι σκληρός όταν αγωνίζεσαι δεν σημαίνει ότι είσαι και αντιαθλητικός. Προσωπικά μου αρέσει να δίνω πάντα όσες δυνάμεις διαθέτω την ώρα που αγωνίζομαι, έτσι ώστε να βοηθάω την ομάδα να πετύχει τον στόχο της".
"Πρωταρχικός στόχος μου είναι να παίξω όσο το δυνατόν πιο πολλά παιχνίδια μπορώ με τη φανέλα της ΑΕΚ και να τη βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου. Οσον αφορά στις προσωπικές μου φιλοδοξίες, θα ήθελα αυτό που επιθυμεί κάθε ποδοσφαιριστής στην καριέρα του, δηλαδή να φορέσω κάποια στιγμή τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας".

"Όλες οι εμπειρίες είτε θετικές είτε αρνητικές, έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μου. Σίγουρα σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου είναι τα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησα με τη Ρετζίνα και το ένα με την Τρικάσε. Όμως η πιο δυνατή στιγμή όταν αγωνίστηκα για πρώτη φορά στα 22 μου με τα "χρώματα" στη Ρετζίνα στη Serie A. Ένιωσα καταπληκτικά τη στιγμή που έμπαινα στο γήπεδο, καθώς πραγματοποιούνταν ένα από τα όνειρά μου. Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω και το ευρωπαϊκό πωτάθλημα, που κατέκτησα την Εθνική Ελπίδων της χώρας μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK