UEFA: Η μάχη της 8ης θέσης

UEFA: Η μάχη της 8ης θέσης

Η πρώτη εβδομάδα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων, μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως μία από τις χειρότερες που έχει βιώσει το ποδόσφαιρο της χώρας μας. Ο απολογισμός των δύο ισοπαλιών και των τεσσάρων ηττών με τέρματα 3-14, μιλά από μόνος του και το μέλλον της Ελλάδας στη σχετικήβαθμολογία της UEFA διαγράφεται δυσοίωνο εάν συνεχιστούν τέτοιου είδους εμφανίσεις.

H μάχη της όγδοης θέσης

(όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη 15η Σεπτεμβρίου)

8. Ελλάδα 30.247
9. Σκωτία 28.625
10. Βέλγιο 28.250

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας κατέχει την όγδοη θέση που της δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπείται από έξι ομάδες (δύο στο Champions League και τέσσερις στο Κύπελλο UEFA) αλλά αισθάνεται "καυτή" την ανάσα της Σκωτίας και του Βελγίου που καραδοκούν. Μετά την 15η Σεπτεμβρίου η Ελλάδα έχει 30.247 βαθμούς κι ακολουθούν με 28.625 οι Σκωτσέζοι και 28.250 οι Βέλγοι.

Ο κίνδυνος που ελλωχεύει για τα ελληνικά χρώματα, αφορά την αγωνιστική περίοδο 2007-2008, καθώς είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να πέσουμε από την 8η θέση, να "βγάλουμε" τέσσερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο πρωταθλητής να ρίχνεται στη μάχη του Champions League από τον τρίτο προκριματικό γύρο, αντί να παίρνει την απευθείας πρόκριση για τους ομίλους.

Το πρώτο βήμα για να αποφευχθεί η κατάσταση που περιγράψαμε, πρέπει να γίνει από την τρέχουσα περίοδο και προϋποθέτει την πρόκριση τουλάχιστον, μίας ομάδας στους ομίλους του UEFA και απο'κει και πέρα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να συγκεντρώσουν όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς στους πέντε αγώνες που απομένουν, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK