Βέρντερ - Μπαρτσελόνα

Βέρντερ - Μπαρτσελόνα
Τότε ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Γιόχαν Κρόιφ, τώρα ο Τόμας Σάαφ και ο Φρανκ Ράικαρντ. Η Βέρντερ Βρέμης υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα για τη πρεμιέρα του τρίτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι δύο ομάδες, είχαν συναντηθεί δύο φορές τον Χειμώνα του 1993, όταν έριζαν για το ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Τον Μάιο του 1992, οι Γερμανοί είχαν σηκώσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με αντίπαλο τη Μονακό, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, οι Ισπανοί έφταναν στο πρώτο και μοναδικό Πρωταθλητριών της ιστορίας τους, απέναντι στη Σαμπντόρια. Στα μεταξύ τους παιχνίδια χαμογέλασαν οι Καταλανοί, με 1-1 στο "Βέζερ" και 2-1 στο "Καμπ Νου".

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και δε μπορεί κάποιος να πει πως οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες. Απούσα από το ευρωπαϊκό στερέωμα για χρόνια η Μπάρτσα, δείχνει τα τελευταία δύο χρόνια να προαλείφεται για την κορυφή. Από την άλλη, η Βέρντερ κατάφερε την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει την παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση και θα ήθελε να έχει την ίδια τύχη με πέρυσι, όσον αφορά στο ισπανικό αντίπαλο δέος. Η Βαλένθια είχε προσπαθήσει να τους κλείσει τον δρόμο αλλά αποχώρησε δις με σκυμμένο το κεφάλι, για να ακολουθήσουν μετά τα δέκα γκολ από τη Λιόν και ο εφιαλτικός αποκλεισμός από τα προημιτελικά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τόμας Σάαφ έχει να αντιμετωπίσει δύο απουσίες. Ο βασικός πορτιέρο Τιμ Βίζε τραυματίστηκε σοβαρά προ εβδομάδων και η επιστροφή του δεν είναι προ των πυλών. Εξάλλου, ο βασικός στράικερ, Μίρο Κλόζε, αποβλήθηκε στον επαναληπτικό με τη Βασιλεία για τα προκριματικά και είναι τιμωρημένος. Ως εκ τούτου, παρτενέρ του Ιβάν Κλάσνιτς θα είναι ο Νέλσον Βαλντέζ. Ο Παραγουανός επιθετικός, παρήγγειλε για την περίσταση ένα ζευγάρι χρυσά παπούτσια, όμοια με αυτά που είχε σκοράρει δύο φορές στο "Μεστάγια", δέκα μήνες πριν.

Σε αντίθεση με πέρυσι, οπότε και στην αρχή της περιόδου οι "μπλαουγκράνα" θύμιζαν αναρρωτική πτέρυγα, ο Φρανκ Ράικαρντ δεν έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Ο εξαιρετικός επιθετικός, Σαμουέλ Ετό, είχε χτυπήσει στο κεφάλι το βράδυ της Παρασκευής και χρειάστηκε να περάσει τη νύχτα νοσηλευόμενος, ωστόσο απέναντι στη Μαγιόρκα βρέθηκε στο αρχικό σχήμα και με δικά του γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Πάντως, ο Ολλανδός τεχνικός, έχει τα παράπονά του. Τόνισε πως οι παίκτες του δεν έχουν βρει την ταχύτητά τους και αυτό τους κάνει προβλέψιμους. Ευελπιστεί όμως πως ο Ντέκο, ο οποίος άρχισε τη χρονιά... πετώντας θα παρασύρει τους υπόλοιπους και σύντομα η Μπαρτσελόνα θα είναι η ομάδα που πέρυσι προσέφερε μερικές σπουδαίες στιγμές, για να αποκλειστεί εν τέλει από τη Τσέλσι.

Πιθανές συνθέσεις
Βέρντερ: Ράινκε, Οβομογέλα, Πάσανεν, Νάλντο, Σουλτζ, Μπάουμαν, Φρινγκς, Μπορόφσκι, Μικού, Κλάσνιτς, Βαλντέζ.
Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Μπελέτι, Ολεγέρ, Πουγιόλ, Φαν Μπρόνκχορστ, Μάρκες (Εντμίλσον), Τσάβι, Ντέκο, Ζιουλί, Ροναλντίνιο, Ετό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK