Βινίσιους: Οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου μετά την καταδίκη των 3 οπαδών λόγω ρατσιστικής επίθεσης

Η απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης αναφορικά με την καταδίκη των 3 οπαδών για ρατσιστική επίθεση ικανοποίησε τον Βινίσιους, ο οποίος θέλησε να δώσει με την σειρά του ένα ακόμα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Real Madrid's Vinicius Junior reacts after missing a scoring chance during the Champions League semifinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, May 8, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
(AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Βίνισιους θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια μετά την απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης να καταδικαστούν οι 3 οπαδοί, οι οποίοι είχαν προβεί σε ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Βαλένθια για την 35η αγωνιστική της σεζόν 2022/2023. Η απόφαση αυτή βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον Βινίσιους, ο οποίος στην συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις στα social media.

"Πολλοί μου ζήτησαν να το αγνοήσω, πολλοί άλλοι είπαν ότι ο αγώνας μου ήταν μάταιος και ότι θα έπρεπε απλώς να “παίξω ποδόσφαιρο”. Αλλά, όπως πάντα έλεγα, δεν είμαι θύμα του ρατσισμού. Είμαι βασανιστής των ρατσιστών.

Αυτή η πρώτη ποινική καταδίκης στην ιστορία της Ισπανίας δεν είναι για μένα. Είναι για όλους τους μαύρους ανθρώπους. Μακάρι οι άλλοι ρατσιστές να φοβηθούν, να ντραπούν και να κρυφτούν στις σκιές. Διαφορετικά, θα είμαι εδώ για να "συλλέξω".

Ευχαριστούμε τη La Liga και τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη βοήθεια που προσέφεραν σε αυτή την ιστορική καταδίκη. Περισσότερα θα ακολουθήσουν..."

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξέδωσε επίσης τη δική της ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι οι οπαδοί αποδέχθηκαν την ποινική ευθύνη και έγραψαν μία δημόσια απολογητική επιστολή προς τον Βινίσιους Τζούνιορ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK