Βόλος-ΑΕΚ: Μια πρόκριση που γέννησε 7 ανησυχητικά ερωτήματα

Ο Βόλος με εκτέλεση πέναλτι του Δουβίκα στο 36' επικράτησε με το τελικό 1-0 στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Η Ένωση με τα χίλια ζόρια και το συνολικό 4-3 έφυγε από το Πανθεσσαλικό Στάδιο με την πρόκριση. Αν αυτό έγινε για καλό ή για κακό, θα δείξει το κοντινό μέλλον...

Σιμάνσκι και Γκαρσία αποχωρούν γεμάτοι προβληματισμό από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, παρά την πρόκριση της ΑΕΚ επί του Βόλου (4-2, 1-0) στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας | 04/03/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)
Σιμάνσκι και Γκαρσία αποχωρούν γεμάτοι προβληματισμό από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, παρά την πρόκριση της ΑΕΚ επί του Βόλου (4-2, 1-0) στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας | 04/03/2021 ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI

Δεινοπάθησε η ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μέχρι να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εις βάρος του Βόλου. Η ομάδα του Χιμένεθ είχε να υπερασπιστεί το 4-2 της πρώτης αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, το κατάφερε, αλλά ο τρόπος δεδομένα προβλημάτισε. Θα περίμενε κανείς να το επιχειρήσει ελέγχοντας τον ρυθμό και σκοράροντας ένα τέρμα που θα απλοποιούσε την κατάσταση.

Αντί αυτού, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Ειδικά από τη στιγμή που ο Τσιντώτας ανέτρεψε τον Νίνη εντός περιοχής και ο Δουβίκας ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0 στο 36'. Ο Βόλος είχε δείξει τις προθέσεις του από την προ ημερών αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, που ζορίστηκε πάρα πολύ μέχρι να φτάσει στο τρίποντο. Ήταν φυσικό επόμενο να το ζούσε ακόμη πιο έντονα σε ένα ματς που του έδινε την προοπτική μιας πρόκρισης που θα έγραφε ιστορία.

Η ομάδα του Λόπεθ δεδομένα έκλεψε τις εντυπώσεις, ακόμη κι αν δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή. Της έλειψε και η εμπειρία διαχείρισης ανάλογων καταστάσεων, όπως και η φρεσκάδα στο τελευταίο τρίτο της ρεβάνς για να ψάξει το κάτι παραπάνω. Ο Χιμένεθ από την πλευρά του δεν μπορούσε να είναι ευχαριστημένος με όσα έβλεπε και η είσοδος του νεαρού Χριστόπουλου στο ματς λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα είναι ενδεικτική της σκέψης του Ισπανού τεχνικού. Διαπίστωση που δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μομφή κατά της αξίας του Χριστόπουλου. Ωστόσο την ίδια στιγμή στον πάγκο υπήρχαν οι Τάνκοβιτς, Αλμπάνης, ακόμη και ο Μαχαίρας, που είναι πολύ πιο ψημένος από τον συμπαίκτη του σε αυτό το επίπεδο.

Σε ένα ματς πρόκρισης που δεν πήγαινε καλά για την ομάδα του, ο Χιμένεθ προτίμησε να ρισκάρει με τον Χριστόπουλο πιστεύοντας προφανώς πως τίποτε δεν μπορούσε να πάει χειρότερα με την είσοδο του 20χρονου επιθετικού στην αναμέτρηση... Και έτσι συνέβη. Η ΑΕΚ εξακολουθούσε να έχει ως πρώτο μέλημα την αποφυγή του κάζου και έψαχνε το γκολ μόνο σε προϋποθέσεις κόντρας, περιμένοντας πίσω από τη μπάλα και δίνοντας την πρωτοβουλία στους γηπεδούχους.

Τα ερωτήματα που γεννήθηκε στο τέλος της ρεβάνς είναι και το πλέον ανησυχητικό. Η πρόκριση που πήρε η ΑΕΚ ήταν για καλό; Θα αντιμετωπιστεί στεγνά ως τέτοια ή θα ανοίξει μάτια στην υπάρχουσα προβληματική κατάσταση; Μπορεί να λειτουργήσει ως αφύπνιση ή θα βυθίσει περαιτέρω τους 'κιτρινόμαυρους' σε αγωνιστικό λήθαργο; Το ενδεχόμενο πρόκρισης στον τελικό τις προσφέρει μονάχα τη δυνατότητα κατάκτησης εντός τροπαίου ή περισσότερο κρύβει κινδύνους; Αν τελικά πανηγυρίσει τελευταία στη διοργάνωση θα κρυφτούν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι ή θα υπάρχει το καθαρό μυαλό να αντιμετωπιστεί μια τέτοια επιτυχία στις πραγματικές της διαστάσεις; Στο κακό σενάριο, θα αντέξει η ΑΕΚ έναν πέμπτο σερί χαμένο τελικό ή μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά;

Η ΑΕΚ με τα χίλια ζόρια και το συνολικό 4-3 έφυγε από το Πανθεσσαλικό Στάδιο με την πρόκριση. Αν αυτό έγινε για καλό ή για κακό, θα δείξει το κοντινό μέλλον... Και το poll του Contra.gr για τους 10 παίκτες που θα έβαζε κανείς στην OPAP Arena, μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK