Αν ο Πλατανιάς είχε Γέντρισεκ...

Το 3-2 της Ξάνθης αδικεί τον Πλατανιά. Οι Χανιώτες έφτιαξαν κλασικές ευκαιρίες και κυνήγησαν μια σπουδαία ανατροπή, αλλά η ομάδα του Ράσταβατς είχε τον Έρικ Γέντρισεκ (οκτώ γκολ πλέον) σε ρόλο "δήμιου" και πήρε δεύτερο σερί "τρίποντο" της στο πρωτάθλημα ελπίζοντας βάσιμα στην 5άδα.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Γέντρισεκ Ξάνθη EUROKINISSI

Τον ουραγό Πλατανιά τον καταδικάζει το γεγονός πως δεν έχει ποδοσφαιριστή που θα σκοράρει με συνέπεια. Στο επίπεδο του Έρικ Γέντρισεκ. Διότι και κατοχή είχε και ευκαιρίες έφτιαξε στα Πηγάδια. Έχασε όμως 3-2 από την Ξάνθη και παρέμεινε μακριά από την παραμονή.

Οι "ακρίτες" εκμεταλλεύτηκαν στο ματς ακριβώς αυτό. Την ποιότητα του Σλοβάκου φορ, ο οποίος σκόραρε δις κι έφτασε τα οκτώ γκολ στη σεζόν.

Πώς; Στο 5' με πέναλτι που βλακωδώς έκανε ο Ντικαμονά στον Κίκε και στο 78' με ωραίο τελείωμα από ασίστ του... γκολκίπερ Ζίφκοβιτς! Σε μια φάση που η μπάλα ταξίδεψε από μια περιοχή στην άλλη, αλλά ουδείς παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν εκεί για ν' ανακόψει την πορεία της.

Ενδιάμεσα, στο 27' είχε σκοράρει και Μπαξεβανίδης, σ' ένα διάστημα που ο Πλατανιάς έφτασε να έχει σχεδόν 60% κατοχή και διάθεση να φτιάξει πράγματα. Του έλειψε όμως η τελική ενέργεια. Στο 3' ο Δημούτσος καθυστέρησε στο τετ α τετ, στο 27' ο Μαλσά νικήθηκε από τον Ζίφκοβιτς, στο 33' ο Ενσικουλού σούταρε άουτ.

Όταν βρήκαν στόχο οι Χανιώτες ήταν πάρα πολύ αργά. Πού να προλάβουν την ανατροπή σε 12 λεπτά; Ο Ενσικουλού μείωσε με το πέναλτι στο 80' και ο Πετρόπουλος έφερε την ομάδα του Ρόκα στο 3-2. Ο Γκρέλτσακ ωστόσο πέταξε και την τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας (61' Φασίδης), Τριάδης, Κίκε (83' Σιλά), Λουσέρο (46' Καμαρά), Γέντρισεκ

Πλατανιάς: Κλιάιτς, Ουές (68' Παπανικολάου), Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Μάλσα, Δημούτσος, Ντουαλά (68' Γκρέλτσακ), Κοροβέσης, Ενσικουλού, Πετρόπουλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK