Ξεκάθαρος ο Ουζουνίδης για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού

Ναι μεν μίλησε για το ματς με τον Πλατανιά και τ' αγωνιστικά προβλήματα, ταυτόχρονα όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναφέρθηκε στις μεταγραφές έτοιμων ποδοσφαιριστών που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Τι είπε για τον Ταυλαρίδη.

Ξεκάθαρος ο Ουζουνίδης για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού

Η συνέντευξη του Μαρίνου Ουζουνίδη στη NOVA, ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον Πλατανιά, είχε... μεταγραφικό υπόβαθρο. Διότι αφενός υπάρχουν απουσίες αφετέρου το υλικό είναι ελλιπές ούτως ή άλλως.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Νέα χρονιά, όνειρα φιλοδοξίες. Πώς ελπίζετε το 2017 να υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό;

"Κατ' αρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους και για την ομάδα μας όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες. Από εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες και αγωνιστικά, να παρουσιάσουμε μία καλύτερη ομάδα, αλλά και να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι πάντα να διεκδικούμε και να κατακτούμε τίτλους".

Αυτό είναι το δώρο μες στη χρονιά; Ένας τίτλος μπορεί να έρθει;

"Μακάρι να πάρουμε έναν τίτλο, ο Αϊ Βασίλης έχει ήδη περάσει, αλλά από εκεί και πέρα εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε στο σύλλογο αυτό που του αξίζει".

Η ομάδα είναι αποδυναμωμένη, έχετε πολλές απουσίες για διάφορους λόγους, ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός πηγαίνει μισός στα Χανιά. Όμως υπάρχει και ένα νέο παιδί, ο Κουρμπέλης. Θα μας πείτε δυο λόγια για την αξία του;

"Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι ένας παίκτης που μου άρεσε πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η πρώτη μου επιλογή. Είναι ένας παίκτης, τον οποίο εκτιμώ πολύ για το ποδοσφαιρικό του μυαλό, για την ποιότητά του και είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει επίπεδο, δηλαδή θα γίνει ακόμα καλύτερος στην συνέχεια. Είναι ένας παίκτης που ο Παναθηναϊκός μπορεί να στηριχτεί τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν προβλήματα αυτή τη στιγμή στην ομάδα, υπάρχουν οι απουσίες των παιδιών για το Κόπα Άφρικα, υπάρχουν οι απουσίες τιμωρημένων παικτών. Δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτούς που λείπουν, αλλά σε αυτούς που έχουμε και αυτοί που έχουμε αυτή στιγμή είναι παίκτες ικανοί. Θα έχουν σίγουρα ένα δύσκολο μήνα γιατί είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια, όμως θα πρέπει να αντεπεξέλθουν και να προσπαθήσουν για το καλύτερο".

Επειδή είναι πολλά τα παιχνίδια και σε μικρό χρονικό διάστημα, σκέφτεστε να κάνετε rotation στη διάρκεια του μήνα;

"Σχετικά με το πιθανό rotation, θα πρέπει να το δούμε, οι επιλογές δεν είναι πάρα πολλές, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό ιδίως σε κάποιες θέσεις αυτό, κυρίως μεσοεπιθετικά δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα. Προετοιμαστήκαμε καλά, νομίζω, την προηγούμενη βδομάδα, δουλέψαμε καλά, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι όμως είναι διαφορετικό, ανάλογα με τις συνθήκες, θα κοιτάξουμε τι αλλαγές θα μπορούμε να κάνουμε. Ελπίζω μόνο να είμαστε καλά να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών και από κει και πέρα αυτό που θέλουμε είναι να διεκδικήσουμε την νίκη σε όλα αυτά τα παιχνίδια".

Θα κάνετε ποδαρικό σε ένα γήπεδο που το ξέρετε καλά, υπήρξατε προπονητής του Πλατανιά στο παρελθόν, μια ομάδα δύσκολη, που φέρει την υπογραφή του προπονητή της και που διαθέτει μία έδρα που δεν περνά κανείς εύκολα. Τι περιμένετε να συναντήσετε;

"Ο Πλατανιάς είναι μία πολύ καλή ομάδα με έναν έμπειρο προπονητή. Παρουσιάζει κάθε χρόνο και καλύτερο πρόσωπο και είναι φυσικό όσο περνούν τα χρόνια παίρνει και την εμπειρία της κατηγορίας. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, όπου όλα για μας θα είναι δύσκολα. Όταν παίζει μία ομάδα εναντίον του Παναθηναϊκού, είναι ακόμα πιο πολύ συγκεντρωμένοι οι παίκτες, δίνουν το 100%. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε, αυτοί που θέλουμε μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί κυρίως από εμάς".

Θα υπάρξουν προσθήκες για να καλυφθούν οι απουσίες. Έγινε μία μεταγραφή, περιμένετε και άλλες;

"Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτή η μεταγραφική περίοδος είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές ή αν γίνει αυτό, θα είναι μόνο με τη διαδικασία αγοράς. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάμε σε λύσεις παικτών που έχουν να παίξουν έξι μήνες ή να τους πάρουμε ελεύθερους. Οπότε, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις επιλογές που θα κάνουμε, είτε θα πρόκειται για περιπτώσεις από το εξωτερικό όπου οι παίκτες θα έχουν αγωνιστικό ρυθμό, είτε από την Ελλάδα όπου έχουμε δει δύο – τρεις περιπτώσεις. Ελπίζω μες στην επόμενη εβδομάδα, αν μπορέσουμε, να κάνουμε κάποιες προσθήκες. Όμως σας είπα ότι δεν είναι εύκολο. Το προσπαθούμε πάρα πολύ και κοιτάμε παίκτες, οι οποίοι θα μπορούν να μας βοηθήσουν και τώρα, αλλά και με το σκεπτικό ότι θα είναι στο ρόστερ της επόμενης σεζόν".

Υπάρχει περίπτωση και ο Ταυλαρίδης να επιστρέψει;

"Θα τα δούμε αυτά, κάνουμε συζητήσεις με τον τεχνικό διευθυντή. Θα δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Από κει και πέρα το ποιος παίκτης θα αγωνιστεί εξαρτάται και από την παρουσία που θα έχει στις προπονήσεις. Αν μου δείχνει αυτό που θέλω, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να μην τον χρησιμοποιήσω. Όταν κάποιος κάνει αυτά που του ζητάει ο προπονητής έχει πάντα τον πρώτο λόγο ν' αγωνιστεί".

24MEDIA NETWORK