Ξημερώματα έδωσαν πίσω 3 βαθμούς και ... κόσμο στον ΠΑΟΚ!

Ξεκίνησαν το μεσημέρι στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αλλά απόφαση έβγαλαν μετά τα μεσάνυχτα αλλάζοντας κατά τα 2/4 την πρωτόδικη. Ο ΠΑΟΚ κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό του Γκαρθία αλλά στάθηκε στην μη έναρξη του αγωνα , οπότε κατακύρωσε το ματς υπερ του Ολυμπαικου αλλά ακύρωσε το -3 και τις 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών!

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
garcia EUROKINISSI

Ούτε στο καλύτερο... afterάδικο! Χρειάστηκαν περισσότερες από έντεκα (11) ώρες διάσκεψης στην Τριμελή Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και μια μεταμεσονύχτια απόφαση, για να αλλάξει εκείνη του Μονομελούς οργάνου και να φέρει ξανά τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα, όσον αφορά στην μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Συγκεκριμένα, ενώ κατακύρωσε το ντέρμπι, που δεν ξεκίνησε ποτέ στη Τούμπα λόγω του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία, υπέρ του Ολυμπιακού με σκορ 3-0, την ίδια στιγμή ακύρωσε την αφαίρεση 3 βαθμών από τον ΠΑΟΚ!

Συγχρόνως έσβησε την τιμωρία των 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ που είχε ανέβει στη Θεσσαλονίκη προετοιμασμένη για να αγωνιστεί μπροστά σε άδειες εξέδρες, ξαφνικά καλείται να παίξει το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον κόσμο στο πλευρό του αντιπάλου της! Παρέμεινε πάντως το πρόστιμο των 30.000 ευρώ!

Ουσιαστικά δηλαδή η Επιτροπή Εφέσεων άλλαξε κατά τα 2/4 την πρωτόδικη απόφαση. Δέχεται την υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ και δίνουν το ματς στον Ολυμπιακό αλλά ... παραγραφεί τα υπόλοιπα.

Το σκεπτικό της; Θεωρεί ότι ΔΕΝ έγινε διακοπή αλλά ΜΗ έναρξη του αγώνα και έτσι τιμωρεί τον "δικέφαλο" μόνο με το πρώτο σκέλος του άρθρου 15, παράγραφος 3ε του πειθαρχικού κώδικα. Νομικίστικο τρικ ή όχι, σίγουρα αυτή η απόφαση, σε συνδιασμό με την ώρα που βγήκε (λίγο πριν απο την μια τα ξημερώματα), δίνει... δικαιώματα για σχολιασμό απο Ολυμπιακό κι ΑΕΚ...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

"Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ".

"ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ"

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του μετά την απόφαση για τη έφεση που είχε ασκήσει ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο, επιθυμώντας να γίνει κανονικά ο αγώνας με τον Ολυμπιακό: " Περιμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη μια τελική απόφαση σχετικά τη μη τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Η σημερινή απόφαση δεν δικαιώνει την εκτίμησή μας, πως ο αγώνας πρέπει να οριστεί και να διεξαχθεί κανονικά και για τον λόγο αυτό θα προσφύγουμε άμεσα στο Διαιτητικό Δικαστήριο."

News 24/7

24MEDIA NETWORK