"Υποψία για απόπειρα δολοφονίας"

Η γερμανική Αστυνομία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει τον κόσμο για τα πρώτα ευρήματα της έρευνας για τις εκρήξεις δίπλα στο πούλμαν της Ντόρτμουντ.

"Υποψία για απόπειρα δολοφονίας"

Εντείνονται οι έρευνες για τους στόχους των δραστών της επίθεσης με εκρηκτικά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ. Η γερμανική Αστυνομία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ενημέρωσε για τα πρώτα ευρήματα.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα της Βεστφαλίας, Σάντρα Λίκε, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε μία επιστολή ανάληψης ευθύνης, με τις Γερμανικές Αρχές να βρίσκονται σε διαδικασία ταυτοποίησης της αυθεντικότητάς της

" Στις 19:16 (σ.σ. ώρα Γερμανίας) υπήρξαν τρεις εκρήξεις γύρω απ' το ξενοδοχείο, όπου διέμενε η αποστολή της Ντόρτμουντ. Πρέπει να υποθέσουμε πως πρόκειται για μία στοχευμένη επίθεση στο πούλμαν της ομάδας. Ως εκ τούτου, υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Ερευνούμε την σκηνή του εγκλήματος κι από αέρος για περαιτέρω εκρήξεις. Αρχικά, αποφασίσαμε να μην αποκλείσουμε τίποτα. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές ποιο ήταν το υπόβαθρο της πράξης. Αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί το παιχνίδι το βράδυ της Τρίτης. Ετοιμάζουμε μία μεγάλη επιχείρηση αύριο. Έχουμε αυξήσει σημαντικά τα μέτρα προστασίας για τις δύο ομάδες. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διεξαχθεί το παιχνίδι με ασφάλεια. Αλλά 100% ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει", σημείωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Γκρέγκορ Λάνγκε.

Η Εισαγγελέας Σάντρα Λίκε, υποστήριξε: "Το υπόβαθρο της πράξης εξετάζεται με τη συμμετοχή της εισαγγελέας. Υπάρχει μία υποψία για απόπειρα δολοφονίας. Μία επιστολή έχει βρεθεί κοντά στον τόπο του εγκλήματος, αλλά δεν μπορούμε να παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιεχόμενο για λόγους έρευνας. Η αυθεντικότητα της επιστολής είναι επί του παρόντος υπό ενδελεχή έρευνα".

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

24MEDIA NETWORK