Ζήσης Βρύζας: "Με πάθος για τη νίκη"

Ζήσης Βρύζας: "Με πάθος για τη νίκη"

Συνέντευξη στο Γιώργο Βαβρίτσα
Τη δική του άποψη για τον " νυν υπέρ πάντων" αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Δανίας το Σάββατο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εξέφρασεστο Γιώργο Βαβρίτσα και στο γερμανικό περιοδικό "Kicker"ο Ζήσης Βρύζας. Ο διεθνής επιθετικός της Φιορεντίνα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα επόμενα δυο παιχνίδια των Πρωταθλητών Ευρώπης (με Δανία και Γεωργία) ενώ δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον αγώνα με το Καζακστάν.


Αναλυτικά...

Γιώργος Βαβρίτσας: Χαίρετε κύριε Βρύζα. Από τη στιγμή που δεν ευοδώθηκαν οι προθέσεις σας για αλλαγή βρίσκεστε τώρα εκτός συμβολαίου από τη Φιορεντίνα;

Ζήσης Βρύζας: Όχι, σε καμία περίπτωση. Παρέμεινα στην ομάδα και θέλω να προσφέρω για μένα και τον προπονητή τουλάχιστον μέχρι τον χειμώνα.

Γ.Β.: Στην επιστροφή σας στη Φλορεντία δεν έχετε αγωνιστεί ακόμα σε κάποιο παιχνίδι της Serie A…

Ζ.Β.: Βρισκόμουν μακριά από την ομάδα για περισσότερο από 20-25 ημέρες και έπρεπε να ξεκινήσω από το μηδέν. Δούλεψα σκληρά για να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο, κάλυψα μεγάλο έδαφος και είμαι πολύ κοντά στο να αγωνιστώ και πάλι. Είναι, πλέον, θέμα χρόνου.

Γ.Β.: Αλλά αν μου επιτρέπετε, ας επικεντρωθούμε στο ματς στο Αλμάτι στις 7 Σεπτεμβρίου, στο ματς κόντρα στο Καζαχστάν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν συμπεριφέρθηκε σύμφωνα με τις δυνατότητές της…

Ζ.Β.: Υπάρχουν κάποια παιχνίδια, στα οποία αναπάντεχα μπορεί να έρθει η ήττα. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε είναι πολύ βαρύ για τον καθένα. Πάντως και οι Ουκρανοί δυσκολεύτηκαν βάζοντας γκολ στις καθυστερήσεις και οι Δανοί δεν έβρισκαν διαδρόμους στην άμυνά τους. Οσο για τους Καζάκους, λειτούργησε εναντίον το υπέρμετρο κίνητρο της καλής εμφάνισης κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Γ.Β.: Προκαλείται πίεση από τον ευρωπαϊκό τίτλο στην ομάδα;

Ζ.Β.: Δεν θα το έλεγα έτσι. Απλά παρατηρώ πως οι αντίπαλοί μας θέλοντας να κερδίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης αγωνίζονται φτάνοντας στα άκρα. Εξάλλου, όταν παίξαμε στο Αλμάτι, το ελληνικό πρωτάθλημα μόλις είχε αρχίσει. Όμως τελικά κατορθώσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και αυτό είναι που μετράει.

Γ.Β.: Στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού με το Καζαχστάν διατηρήσατε τις ελπίδες πρόκρισης στα μπαράζ προς του Παγκόσμιο Κύπελλο. Τώρα ακολουθεί ο τελικός με τη Δανία…

Ζ.Β.: Αναμφίβολα χρειαζόμαστε καλύτερη εμφάνιση στη Δανία. Σημαντικό για τον καθένα από εμάς είναι να επικεντρωθούμε στο στόχο μας. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και δύναμη αντιμετωπίζοντας κάθε δυσκολία που θα μας παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να αντιδράσουμε έξυπνα σε κάθε εμπόδιο.

Γ.Β.: Η κατάσταση του ομίλου σας είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να κερδίσετε στη Δανία και τρεις ημέρες αργότερα τη Γεωργία για να καταλάβετε τη δεύτερη θέση. Το σχόλιό σας;

Ζ.Β.: Για εμάς θα είναι ιδανικό να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια και όντας -προσωπικά- αισιόδοξος πιστεύω πως μπορούμε. Αλλά και με ισοπαλία διατηρούμε ελπίδες πρόκρισης. Θα βασιζόμαστε βέβαια και στα υπόλοιπα αποτελέσματα και όχι στις δυνάμεις μας. Σίγουρα πάντως δεν θα πάμε στη Δανία για να χάσουμε. Με δουλειά, τρέξιμο, κατάλληλη προετοιμασία και μάχη μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Γ.Β.: Ποια στοιχεία πιστεύετε ότι θα κρίνουν το παιχνίδι στην Κοπεγχάγη.

Ζ.Β.: Σημαντικό ρόλο θα παίξει σε τι αγωνιστική κατάσταση θα βρεθούν οι δυο ομάδες τη συγκεκριμένη ημέρα. Μερικές φορές, πολλά κρίνονται στις λεπτομέρειες. Οι Δανοί παίζουν με έναν συγκεκριμένη τρόπο, τον οποίο γνωρίζουμε από το μεταξύ μας νικηφόρο αγώνα (σ.σ. 2-1) τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα και μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε. Τότε παίξαμε πολύ σωστά στο πρώτο ημίχρονο. Γενικότερα, πάντως, όποτε αντιμετωπίζουμε θεωρητικά μεγάλους αντιπάλους, παίζουμε καλύτερα.



Με κολακευτικά σχόλια για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ ο Βραζιλιάνος μέσος της Ξάνθης, Έμερσον, εκφράζοντας την πεποίθηση του πως οι διεθνείς μας μπορούν να φύγουν θριαμβευτές από την Κοπεγχάγη. « Είναι εξαιρετικά δύσκολο το παιχνίδι απέναντι στη Δανία. Πρόκειται για μια σπουδαία ομάδα που βρίσκεται σε φόρμα. Ουσιαστικά ο αγώνας της 8ης Οκτωβρίου θα κρίνει τη δεύτερη θέση, που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στα τελικά του Μουντιάλ. Αν η Ελλάδα δείξει τις αρετές του ΕURO νομίζω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ενωμένη και δυνατή δεν έχει να φοβηθεί κανέναν . Είναι δύσκολη υπόθεση η πρόκριση, αλλά οι πιθανότητες δεν έχουν χαθεί ».

Ο 33χρονος μέσος της Ακριτικής ομάδας μίλησε και για την μεγάλη πίεση που δέχεται η εθνική μας ομάδα μετά την κατάκτηση του ΕURO, συγκρίνοντας την με την αντίστοιχη που νιώθουν οι συμπατριώτες του όποτε στέφονται Πρωταθλητές κόσμου. « Μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004 η Ελλάδα έχει επικεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, κατά συνέπεια η πίεση προς του παίκτες είναι μεγάλη. Ο κόσμος ζητάει το κάτι παραπάνω και η απαίτηση αυτή έχει φορτώσει τους παίκτες που όπως φαίνεται δυσκολεύονται να σηκώσουν το βάρος. Ανάλογη κατάσταση βιώνουμε κι εμείς στη Βραζιλία όταν κατακτάμε το παγκόσμιο κύπελλο. Είναι πολύ δύσκολη η επόμενη μέρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να είναι καλύτερη σε σχέση με αυτό που δείχνει σήμερα », υποστήριξε ο Έμερσον.





News 24/7

24MEDIA NETWORK