Αλόνσο: "Το πρωτάθλημα είναι τζόγος"

Ο Φερνάντο Αλόνσο εξέφρασε την ανησυχία του ότι το πρωτάθλημα κινδυνεύει να εξελιχθεί σε τζόγο, καθώς ο νικητής εξαρτάται πλέον περισσότερο από οτιδήποτε άλλο από τον παράγοντα τύχη.

Αλόνσο: "Το πρωτάθλημα είναι τζόγος"

Με έξι διαφορετικούς νικητές στους έξι πρώτους αγώνες το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 αποτελεί σίγουρα το πιο απρόβλεπτο των τελευταίων ετών. Ο οδηγός της Ferrari εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία του, καθώς πλέον δεν κερδίζει ο καλύτερος οδηγός.

"Είναι μια εντελώς απρόβλεπτη σεζόν. Αυτό μπορεί να είναι μεν θετικό για το άθλημα, καθώς συγκεντρώνει περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου, το πρωτάθλημα ωστόσο υστερεί πλέον σε αξιοπιστία. Κάνεις δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η καλύτερη ομάδα, ο καλύτερος οδηγός και η καλύτερη στρατηγική θα κερδίσουν. Αυτή τη στιγμή σου δίνεται η εντύπωση ότι σε κάθε αγώνα οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι νικητής.

Δεν παίζει τόσο ρόλο το ταλέντο, δεν έχει σημασία η ομάδα ή η εμφάνιση, το πρωτάθλημα είναι τζόγος. Ό,τι καταφέρνεις στην Formula 1 δεν πρέπει να εξαρτάται από την τύχη. Πρέπει αυτός που θα κερδίζει τον αγώνα να το καταφέρνει επειδή έκανε τα πάντα καλύτερα από όλους τους άλλους".

Ο Αλόνσο προηγείται αυτή τη στιγμή στην κατάταξη των οδηγών ωστόσο διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια.

"Αυτή τη στιγμή είμαστε ευχαριστημένοι με τους βαθμούς που έχουμε συγκεντρώσει, παρόλα αυτά είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είμαστε ακόμα αρκετά γρήγοροι. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε το μονοθέσιο μας".

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί τον εαυτό του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Ισπανός τόνισε ότι κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει με σιγουριά δεδομένου ενός τόσου ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

"Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα φέτος και θεωρώ ότι θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός για το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ένα μονοθέσιο που υπερτερεί όπως συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν μπορώ να ξέρω στα σίγουρα αν θα είμαστε πρωταθλητές. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι θα παλέψουμε μέχρι τον τελευταίο αγώνα".

Ο οδηγός της Ferrari εξέφρασε επίσης την στήριξη του στον ομόσταυλο του, Φελίπε Μάσα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής.

"Υπήρξαν κάποιες συγκυρίες, αρκετή κακή τύχη και στιγμές σε συγκεκριμένους αγώνες που δεν πήρε βαθμούς που άξιζε. Στην προπόνηση και στα προκριματικά οι χρόνοι μας είναι πολύ κοντά, πάντα όμως κάτι συμβαίνει και χάνει τους βαθμούς.

Έχει πάντως πολύ ταλέντο, έχει την πλήρη στήριξη από τα αφεντικά, από εμένα και όλους στην ομάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Φελίπε αργά η γρήγορα θα δείξει τον καλό του εαυτό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK