Χάρμα ιδέσθαι οι Canadiens

Χάρμα ιδέσθαι οι Canadiens

Καθάρισε τους πρωταθλητές

Μαγική εικόνα θύμιζε το δεύτερο φιλικό της θρυλικής ομάδας των Montreal Canadiens επί των κατόχων του τίτλου Tampa Bay Lighting την Τρίτη το βράδυ στο παλατάκι του Bell-Centre που έζησε μεγάλες πιένες. Στο πρώτο φιλικό, οι Canadiens είχαν επικρατήσει με 3-2 των Atlanta Thrashers, την Κυριακή το βράδυ.

Τι και αν ήταν το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας μετά από αγωνιστική απραξία ενός χρόνου, οι tricolore έδειξαν στους οπαδούς τους ότι δεν έλειψαν ούτε μια μέρα από τις καρδιές τους και υποσχέθηκαν πως την φετινή σεζόν θα παρουσιαστούν καλύτεροι πραγματοποιώντας τις επιθυμίες τους. Οι Habs βρήκαν στο πρόσωπο του 18χρονου Guillame Latendresse τον ιδανικό ηγέτη και σκόρερ. Τον παίκτη για όλες τις δουλειές. Ο μικρός ήταν χάρμα οφθαλμών στο χθεσινό του ντεμπούτο, σημειώνοντας δυο τέρματα και έχοντας μια ασίστ, στην θριαμβευτική, απολαυστική και χορταστική νίκη επί των πρωταθλητών με 6-1, παρουσία 18,000 οπαδών.

Το φινάλε του αγώνα, βρήκε τους οπαδούς των γηπεδούχων να φωνάζουν ρυθμικά το υποκοριστικό όνομα του «μικρού» που τους μάγεψε. Guy-Guy-Guy, φέρνοντας στην μνήμη τα παλιά ινδάλματα της ομάδας, όπως τον Guy Garbonneau και τον Guy Lafleur.

«Έμεινα έκπληκτος από τις εκδηλώσεις λατρείας των οπαδών της ομάδας. Δεν το περίμενα καθόλου. Ήταν σαφώς πολύ μεγάλη έκπληξη για μένα. Έπρεπε να μείνω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και να μην παρασυρθώ. Οι παλιοί της ομάδας με βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να προσαρμοστώ το συντομότερο στην ομάδα. Τους ευχαριστώ πολύ γ’ αυτό. Αναμφισβήτητα είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου».

Ο 18χρονος αγωνίστηκε μαζί με τους Marcel Hossa και Radek Bonk, οι οποίοι σημείωσαν από ένα τέρμα και πέτυχαν τρεις ασίστς. Σκόρερ για τους γηπεδούχους, χρίστηκαν ακόμα οι Steve Begin και Tomas Plekanec.

Για τους κατόχους του τίτλου(Stanley Cup), άνοιξε το σκορ ο Jim Campell, καθώς δεν είχαν καθόλου συμμετοχή τα μεγάλα αστέρια της ομάδας, Martin St Louis, Brad Richards, Fred Modin. Δύσκολη απόφαση θα πρέπει να πάρει ο προπονητής των Canadiens, Claude Julien, όταν έρθει η στιγμή που θα πρέπει να κόψει μερικούς παίκτες από το ρόστερ της σεζόν, καθώς η γραμμή των Plekanec, Perezhogin, Higgins εντυπωσιάζει.

«όσο καλύτερα αγωνίζονται, τόσο δυσκολότερη θα είναι η απόφαση που θα πρέπει να πάρω. Πάντως αυτό είναι ένα καλό πρόβλημα για μια ομάδα» τόνισε ο coach των γηπεδούχων. Μπορεί οι Canadiens να εντυπωσίασαν τους οπαδούς τους, προσφέροντας όμορφο θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, από την άλλη, οι Lighting απογοήτευσαν οικτρά τους οπαδούς τους. Φαίνεται ότι η αγωνιστική απραξία επηρέασε αρνητικά την ομάδα της Tampa. Αρνητικό σημείο, σίγουρα είναι η αγωνιστική κατάσταση του νέου τερματοφύλακα της ομάδας Sean Burke(6 γκόλ σε 38 σούτ) που αντικατέστησε τον Ρώσο Nikolai Khabibulin που μεταγράφηκε στο Chicago.

«Ο Burke είναι επαγγελματίας παίκτης και θα συμβάλει στην νέα προσπάθεια της ομάδας. Ήταν το πρώτο του παιχνίδι με την νέα του ομάδα. Ελπίζουμε να εγκλιματιστεί γρήγορα στο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Θα βοηθήσουμε όλοι για να επιτευχθεί αυτό» τόνισε ο προπονητής των Lighting, John Tortorella.

Ο χθεσινός αγώνας, ήταν άλλωστε και μια ρεβάνς για την ομάδα του Μοντρεάλ, έπειτα τον αποκλεισμό τους από τα ημιτελικά του πρωταθλήματος το 2004. Τότε οι Lighting είχαν επικρατήσει με 4-0 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Επόμενα παιχνίδια: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου- Montreal-Toronto και Tampa Bay-Carolina.


Αρνητικό ντεμπούτο

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με την ιδιότητα του προπονητή των Phoenix Coyotes, ο Wayne Gretzky. Ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του χόκει, ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντα του ως πρώτος προπονητής των Coyotes στο δεύτερο φιλικό της ομάδας του.

Στο πρώτο παιχνίδι, προτίμησε να το παρακολουθήσει από την σουίτα του προέδρου της ομάδας, θέλοντας να διαπιστώσει κάποια πράγματα. Η ομάδα του αν και έχασε από τους Los Angeles Kings με το βαρύ 8-4, δεν έδειξε να προβληματίζεται, καθώς αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι το σκόρ σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά να δει την κατάσταση των παικτών του και να δοκιμάσει κάποια σχήματα.

«Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι από την ήττα στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της σεζόν, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για την δύσκολη συνέχεια. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας. Να είμαστε πιο προσεκτικοί στις κινήσεις μας» τόνισε ο Gretzky αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Η είσοδος του στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου, ήταν εντυπωσιακή. Περισσότεροι από 8,500 θεατές αποθέωσαν τον «Great One» , μόλις έκανε την εμφάνιση του στον πάγκο. Η συγκίνηση του ίδιου άλλωστε ήταν μεγάλη, καθώς είχε να νιώσει έτσι από το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι φορώντας την φανέλα των New York Rangers το 1999.


Παλιά μου τέχνη

Είναι ο παίκτης που δεν έχει ξεχάσει την επαφή του με τα δίχτυα. Τι και αν πέρασαν μήνες αγωνιστικής απραξίας, παραμένει μια επιθετική απειλή για τις αντίπαλες ομάδες. Ο λόγος για τον επιθετικό των Dallas Stars, Mike Modano που οδήγησε μόνος του την αγαπημένη του ομάδα στην δεύτερη νίκη της προετοιμασίας, καταβάλλοντας την αντίσταση των Edmonton Oilers με 6-4.

Το σκορ ήταν ισόπαλο, 4-4, πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Modano σε επίδειξη υψηλής τεχνικής σκοράρει το πέμπτο τέρμα για την ομάδα του σε κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Οι Bill Guerin και Jason Arnott είχαν από δυο τέρματα στο παιχνίδι και δυο ασίστς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK