Δεσπόζει το ντέρμπι Toronto-Boston

Πλούσιο θα είναι το αποψινό μενού στο πρόγραμμα του χόκει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οκτώ συνολικά παιχνίδια θα λάβουν μέρος, εμείς θα δούμε αναλυτικά τα ζευγάρια και τις πιθανότητες που έχει η κάθε ομάδα για την νίκη.

Δεσπόζει το ντέρμπι Toronto-Boston

Πλούσιο θα είναι το αποψινό μενού στο πρόγραμμα του χόκει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οκτώ συνολικά παιχνίδια θα λάβουν μέρος, εμείς θα δούμε αναλυτικά τα ζευγάρια και τις πιθανότητες που έχει η κάθε ομάδα για την νίκη.

Toronto Maple Leafs- Boston Bruins

Οι προβληματικοί Bruins, αντιμετωπίζουν ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα τους, καθώς σε επτά αγώνες έχουν μόλις μια νίκη, ενώ κοιτούν πως θα τις διπλασιάσουν με αντίπαλο τους καυτούς Maple Leafs απόψε. Οι Bruins θα αναμετρηθούν με τους Leafs για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών και πρωταρχικός τους στόχος είναι να καταφέρουν να υποτάξουν τον μεγάλο τους αντίπαλο.

Σε δυο παιχνίδια, η ομάδα της Βοστώνης κατάφερε να μαζέψει δυο βαθμούς, έναν από την ήττα στα πέναλτι με 5-4 από τους Maple Leafs και τον δεύτερο από την ήττα στην παράταση με 4-3 από τους Carolina Hurricanes.

« Παίζουμε καλά σαν ομάδα, αλλά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις τελικές μας προσπάθειες» τόνισε ο πρώην παίκτης των Leafs και νυν των Bruins, Brian Leetch και πρόσθεσε: « Σιγά-σιγά θα βρούμε έναν ρυθμό και θα πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσής».

Ο Leetch και ο Boyes είχαν από ένα γκολ και μια ασίστ στην προχθεσινή ήττα από τους Hurricanes. Οι Bruins έχουν δεχθεί 3 τέρματα σε έξι αγώνες, ενώ σε 11 αγώνες 41 γκολ.

Από την άλλη, το Τορόντο αν και δεν ξεκίνησε την χρονιά με το δεξί, φαίνεται ότι συνήλθε και παίρνει το ρόζ φύλλο αγώνα το ένα μετά το άλλο. Έχει πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια, ενώ έχει να αγωνιστεί από την Δευτέρα, μετά την νίκη επί των Bruins στο Air Canada Centre.

Το αστέρι της βραδιάς, αναμφισβήτητα θα είναι ο Eric Lindros που φαίνεται να βρίσκει τον χαμένο του εαυτό και να πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις με την φανέλα των Leafs. Οι Bruins δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ για τους Leafs θα απουσιάσει ο συνηθισμένος Sundin.

Ρεβάνς θέλουν οι Habs

Οι Ottawa Senators θα φιλοξενήσουν απόψε την μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος, τους Montreal Canadiens. Κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων θα καθίσει ο Ray Emery αντί του Τσέχου Dominic Hasek. Είναι η δεύτερη φορά που θα αγωνιστεί ο νεαρός πορτιέρο και μάλιστα εναντίων των Canadiens.

Ο Emery ήταν ο δήμιος των Canadiens στις 11 Οκτωβρίου όταν οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο Bell-Centre, πραγματοποιώντας 29 αποκρούσεις, στην πρώτη ήττα των γηπεδούχων, έπειτα το εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με 3 εκτός έδρας νίκες. Μετά την πρώτη ήττα την Δευτέρα το βράδυ από τους Carolina Hurricanes με 3-2 εντός έδρας, ο προπονητής της ομάδας, Bryan Murray αποφάσισε να αφήσει εκτός αγώνα απόψε τον Hasek, τον νούμερο ένα πορτιέρο της ομάδας, χρησιμοποιώντας τον νεαρό Emery.

«Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε 82 παιχνίδια συνεχόμενα, αλλά πολύ λιγότερα, με τέτοιες εμφανίσεις. Το παιχνίδι με τους Hurricanes αποτελεί παρελθόν και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι» τόνισε ο τεχνικός των Sens, Murray.

Ευχάριστα είναι τα νέα όσον αφορά την επιστροφή του Mike Fisher, μετά από απουσία τεσσάρων αγώνων και θα χρησιμοποιηθεί μαζί με τους Smolinksi και Allfreddson. Αν και οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, οι Canadiens από την άλλη, μετά την μεγάλη τους επικράτηση επί των Philadelphia Flyers εντός έδρας στην παράταση, επιθυμούν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους και στο Corel –Centre.

Θα αγωνιστεί κανονικά και ο Radenk Bonk των Habs, για πρώτη φορά αντίπαλος με την παλιά του ομάδα, καθώς στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων είχε μείνει εκτός αποστολής.

Στο πόδι η Νέα Υόρκη

Στο αποψινό πρόγραμμα δεσπόζει το ντέρμπι της Νέας Υόρκης, ανάμεσα στους New York Islanders και τους New York Rangers στο Madison Square Garden. Οι islanders είχαν να γευθούν το ροζ φύλλο αγώνα τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ευελπιστούν σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους ανεβάσει την ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πάντα μια νίκη σε ένα ντέρμπι είναι μια τονωτική ένεση για μια ομάδα, πόσο μάλλον ανάμεσα στους αποψινούς ιστορικούς αντιπάλους. Ωστόσο, φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην, καθώς οι Islanders έχουν επικρατήσει εις διπλούν των αντιπάλων τους, 3-2 εκτός έδρας και 5-4 στην έδρα τους.

«Οι δυο νίκες μας επί του αιωνίου αντιπάλου μας ανύψωσαν το ηθικό» τόνισε ο Mark Parrish των Isles και συνέχισε λέγοντας «εμείς οι παίκτες περιμένουμε πάντα αυτά τα παιχνίδια, μερικοί από εμάς γ’ αυτές τις αναμετρήσεις ζούμε».

Οι Isles προέρχονται από την ήττα με 4-3 από τους Canadiens στο Μόντρεαλ, ενώ την αμέσως επόμενη επικράτησαν των Atlanta Thrashers με 4-3 εντός έδρας. Από την άλλη, οι Rangers προέρχονται από τρεις συνεχόμενες ήττες, η τελευταία μάλιστα πόνεσε πολύ τους παίκτες και τους οπαδούς τους, καθώς ηττήθηκαν με 3-1 από τους Boston Bruins. Ποιους θα πρέπει να προσέξετε απόψε: για τους Isles τον Parrish, Yashin, ενώ για τους Rangers τον Jarg.


Στο πρόγραμμα ακολουθούν τα παιχνίδια: Florida –Philadelphia Calgary – Phoenix Vancouver – Colorado Chicago –Detroit Atlanta – Pittsburg

News 24/7

24MEDIA NETWORK